Peugeot 206 GTI - problem sa diznama!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bludni_sin
    CBC Član
    • 16.06.2009
    • 11
    • Beograd, Mirijevo.

Peugeot 206 GTI - problem sa diznama!

Drugari, potrebna mi je strucna pomoc!

Da li se neko susreo sa problemom neispravnih dizni koje nalivaju gorivo dok je auto ugasen?

I kako se taj problem manifestovao na paljenje i rad motora?
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Peugeot 206 GTI - problem sa diznama!

Oznaka motora i godište........naj jednostavniji odgovor je da su dizne zaprljane i ne zatvaraju dobro.......sledeće je da su sve četri riknule što mislim da je malo verovatno da baš sve riknu istovremeno.....dijagnostika,skidanje i testiranje dizni-omski pa na mašinu.....što se tiče paljenja i rada motora znaj da mu neće doneti ništa dobro,pozdrav!

Comment

• bludni_sin
      CBC Član
      • 16.06.2009
      • 11
      • Beograd, Mirijevo.

2.0 GTI, 2003 god. Oznaka motora RFN.....

Do ciscenja dizni i zamene svecica, auto je palio bez greske.

Jedino je pri prvom paljenju, tj kada je bas hladan, prilikom spustanja ler gasa na oko 900-1000 obrtaja dolazilo do jakih vibracija, koje su se spustanjem lera na 750 obrtaja gubile.

Dizne ociscene ultrazvucno, stavljene nove svecice, i tada krece veselje!

Auto tesko pali, moram bas dugo da verglam da bi upalio i tada kao da jedva sastavi. Medjutim posle toga radi normalno, nema nikakve tegobe, fino vuce, ne trza, ne stuca...

Ako ga ugasim i odmah nakon toga upalim, upalice bez greske! Medjutim cim malo odstoji, bar 10 minuta - opet pali tesko.
      Hocu da naglasim da nije tesko samo prvo, jutarnje paljenje, vec svako paljenje pre koga je auto "odstajao" bar 10ak minuta!

Jedino i dalje ima vibracije na tih 900-1000 obrtaja...

E sad, dijagnostikom i proverom dizni se doslo do toga da su one problem, tj da prelivaju gorivo... i da je to uzrok teskog paljenja
      Prporucena zamena sve 4 dizne, sto nije bas malo ulaganje da bih ga odmah uradio ako nisam 100% siguran da ce to resiti problem...

Ono sto mene interesuje je da li je moguce da nisu dobro ociscene, pa da zbog toga "nalivaju" kada je auto ugasen ili je "nalivanje' posledica totalnog crkavanja dizni bez mogucnosti njihove reparcije?

Comment

• Goran Zemun
        CBC Član
        • 06.11.2009
        • 69
        • beograd

Kod elektricnih benzinskih dizni nema reparacije,moze se zameniti vrh za rasprsivanje i sito na gornjem delu dizne. Kontrola dizni omski i na probnom stolu, veoma jednostavno se dodje do zakljucka da li su dobre ili ne.
        F.I.A.T.......Fix..It..Again..Toni...

Comment

• Vidan KV
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2007
          • 432
          • Kraljevo

Pazi,na test aparatu za dizne trebalo je tačno da pokaže koliki je protok u jedinici vremena(ms) i taj podatak bi trebalo da je amin!.....identičan problem sam imao sa jednim Berlingom i (na tvoju žalost) morale su sve četri da se zamene.Isčitajte tačnu oznaku sa dizni (trebalo bi da su Bosch) i u TecDoc-u uđite u uporednu tabelu jer verovao ili ne potpuno ista dizna nema istu cenu za sva vozila na kojima se primenjuje.......a da,varijante "sa otpada" zaobiđi u širokom luku jer su jako kratkog daha.....pozzz!

Comment

• bludni_sin
            CBC Član
            • 16.06.2009
            • 11
            • Beograd, Mirijevo.

Re: Peugeot 206 GTI 2003 - problem sa diznama!

Polovne necu nikako, jer opet imam macku u dzaku...

Dizne su BOSCH-ove, tacan model ne znam.

Cena po komadu 7800din x 4 = 31200din.

Danas bio Veranu, kod njih i utvrdjeno da su sve 4 za zamenu. Isao sa preporukom pa ne sumnjam u dijagnozu.

Ali opet, radije bih proverio jos jednom ili ih ponovo odneo na ciscenje pre kupovine istih.

Da se razumemo, ne sktrarim i nije mi zao da platim, samo ne zelim da dam 360E ako to ne resava problem...zato i pitam.

Palo mi je na pamet da ne zatvarju dobro jer mozda nisu dobro ociscene... takodje mi je palo na pamet da mozda ne rasprsuju godrivo vec "pisaju" pa da je i zbog toga problem... iz toga i proizilazi pitanje za reparaciju...

Takodje me kopka sta je dovelo do crkavanja istih?

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Zaboravi te dizne i zahvali se majstoru koji ih je strucno ocistio...verovatno malo preterao sa DC-om na aparatu...

Sto se tice polovnih ne vidim sta tu ima lose, ocistis ih kod nekog ko to zna da uradi, i teraj.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• bludni_sin
                CBC Član
                • 16.06.2009
                • 11
                • Beograd, Mirijevo.

Lose jedino sto za pola para kupujem macku u dzaku. ne znam gde naci dobre polovne i majstora koji ce ih strucno ocistiti...

Kao ni majstora koji ce ove znati da ispita...

Comment

• bludni_sin
                  CBC Član
                  • 16.06.2009
                  • 11
                  • Beograd, Mirijevo.

Da bih bio siguran da je do dizni, potrebno mi je da probam neke za koje sam siguran da rade. Iz toga se namece pitanje:

da li je neko od forumasa ko vozi 206 GTI 2003, voljan ustupiti mi svoje dizne samo da probam da li su moje stvarno neispravne?

Proba bi se obavila na licu mesta, traje sveukupno do 60 min (20 min menjanje dizni i 40 minuta ispijanje pica)

Znaci, samo zamenimo dizne, probamo kako pali i vratimo dizne.

Rado bih se sam snasao, ali ne znam nikoga ko vozi ista kola.

Unapred zahvalan!

Comment

• bludni_sin
                    CBC Član
                    • 16.06.2009
                    • 11
                    • Beograd, Mirijevo.

Novi problem!

U toku voznje pojavi se greska na displeju: "Antipollution fault" i auto poce da trza, stuca i gubi snagu.

Slabije vuce, kao da bucnije radi i malo vise trese. U toku voznje, iako papucicu gasa drzim pritisnutu istim intenzitetom auto se ponasa kao da mu dodajem i oduzimam gas.

Greska se nekada javi pri paljenju (koje je otezano - opisano u prethodnim postovima) i tada auto dosta nemirno radi, a nekada u toku voznje i tada se javljaju gorepomenuti simptomi. Nakon nekog nedefinisanog vremena, greska se sama otloni, tj auto sam "prodise".

Je l' imao neko slicna iskustva?

Comment

• Vidan KV
                      CBC Senator XXL
                      • 24.10.2007
                      • 432
                      • Kraljevo

...jeste.........koristi pretragu!.........

Comment

• bludni_sin
                        CBC Član
                        • 16.06.2009
                        • 11
                        • Beograd, Mirijevo.

Koristio pretragu medjutim konkretan problem kao moj ne nadjoh.

Da li je moguce da dizne izazivaju ovaj problem? To je ono sto mene interesuje!

Comment

• bludni_sin
                          CBC Član
                          • 16.06.2009
                          • 11
                          • Beograd, Mirijevo.

Elem, problem bio u diznama. Jedna je potpuno otkazala, a dve su bile jako lose, zato je tesko palio.
                          I gubio snagu i trokirao... jer je radio na 3 cilindra...

Stavljene sve 4 nove i sada radi kao zmaj. )

Cini mi se da su i vibracije prilikom prvog paljenja nestale, ali to cu znati ujutru...

Pa ako nastavi da trese trazimo i dalje uzrok1 )

VELIKO HVALA, "Goran-Zemun"-u na izdvojenom vremenu, strpljenju i volji za resavanje mog problema...

I sve preporuke za servis MITROVIC (Peugeot, Renault, Citroen) na Medakovicu.

Comment

• Goran Zemun
                            CBC Član
                            • 06.11.2009
                            • 69
                            • beograd

Hvala...tu smo da pomognemo jedni drugima....
                            F.I.A.T.......Fix..It..Again..Toni...

Comment

Working...
                            X