Uvoz skoljke automobila?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Divad
    CBC Početnik
    • 24.11.2009
    • 8
    • oO

Uvoz skoljke automobila?

Dakle, imao sam udes nedavno i skoljka je otisla totalno. Znaci morala bi skroz da se menja. E sad, da li je moguce uzeti preko skoljku i ocariniti je i zamenuti sa ovom razlupanom? Sve zivo sam pretrazio, al su uglavnom teme stare 2-3 god. Neki kazu da je moguce, neki ne...Uglavnom se to pre moglo odradjivati. U pitanju je renault megane I. Citava kola preko se mogu naci za nekih 500e. Limar je pogledao i kaze da jedino legalno moze da se odradi da se sece stara skoljka i polako nadogradjuje nova (da bi ostali brojevi sasije). Ruke za taj posao su oko 500e. Mene zanima sta je najbolje ciniti ???

Btw, nov sam na forumu i ne znam jel sam stavio temu na dobro mesto

Poz.
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Re: Sta raditi ???

Dobrodošao, na pravom si mestu. Šta činiti sa havarisanim vozilom, najbolje odluči sam... Da li je u igri opcija da to prodaš za delove?

Ako želiš da ga popravljaš, raspitaj se kod najbliže špedicije ili carine da li se školjka može uvoziti kao deo (još uvek) i koje uslove treba da imaš za takvu radnju. Zamena same školjke je prilično veliki posao ako se radi "na golo".

Običaj je da se na forumu predstaviš u temi za to, da ti olakšam klikni ovde.

Pozdrav!
    BP

Comment

• Divad
      CBC Početnik
      • 24.11.2009
      • 8
      • oO

Re: Sta raditi ???

E bas sam citao da jos stoji uvoz skoljke u slucaju da su totalno havarisana i jos je lakse ako kola ne mogu da podlegnu tehnickom pregledu kao moja (To je valjda onaj pravilnik o menajnju broja sasije ili motora u saobracajnoj). Jos cu malo da se raspitam. Mislio sam da uzmem citava kola za nekih 500-800e preko, da ih doteram, poskidam motor, tockove i sta jos treba sto ne bi smelo imati kad se carini, ocariniti ga, i posle staviti moj motor i ostalo... Nadam se da je izvodljivo

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: Uvoz skoljke automobila?

I jos prodas te delove koji ti ostaju od tog stranca i prodjes jako povoljno. Samo dobro proveri kakva je procedura i sta skoljka NE SME da ima na sebi kada krenes u postupak carinjenja i koliko ce to kostati sa svim taksama, lezarinom i ostalom salatom
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Divad
          CBC Početnik
          • 24.11.2009
          • 8
          • oO

Izgleda sad samo moze da se carini ako ispunjava euro3 ... Nije mi jasno kako procenjuju koja ispunjava te uslove, a koja ne. Megane I je pravljen 95-02 god. i iste su skoljke. Ko ima spisak svega toga ? Spediteri ?

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Trebalo bi da oni znaju - svakako.

Ne bih da te obeshrabrim, samo da ti prenesem jedno iskustvo. Odvezli smo školjku na carinjenje, skinuta bila vrata, trapovi, skoro sve... Lepljena šoferšajbna, nismo hteli da to skidamo i čovek kaže: "Ne može ovo..." Čekić u ruke, "tras" - može...
            Napravi nam trošak i onda može. Bilo je i "povuci - potegni" za cevi kočnica, nekako je to prošlo... Zato se dooobro raspitaj pre odvoženja na carinu - tačno kako treba da bude, da ne dodješ u neugodnu situaciju...

Opet te pitam, koliko možeš da uzmeš za taj slomljeni auto - tako kako stoji? Da li si razmišljao o tome?

Comment

• Divad
              CBC Početnik
              • 24.11.2009
              • 8
              • oO

Ne znam stvarno koliko vredi. 500-1000e. Ja bi prvo pokusao da ga sredim nekako ako je moguce. Posle cu videti da prodam delove pa uzmem nesto drugo. Ma ovo je sad sranje sto se tice zakona o uvozu skoljke sa euro3 ... Nidje veze, al dobro ... Zato kazem, moram prvo da vidim kako se to gleda. Ako postoji varijanta da se moze cariniti starija skoljka to bi mi leglo i ne verujem da bi me izaslo skupo. Racunao sam ako to moze, da uzmem citav auto za nekih 500-1000e, nadjem dobru spediciju (makar im dao koji dinar) da ne moram bas sve da skidam (vrata, sedista i te gluposti), da je uspem cariniti, i gotova stvar. Kasnije je lako prebaciti motor i ostale delove.

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

Saberi, oduzmi... Daš 500-1000 za školjku, pa uvoz...

Na drugi način, uzmeš za taj "lom" 500-1000, dodaš to što bi dao za kupovinu i carinu, dodaš još malo i kupiš takav auto ispravan i registrovan. Nema glavobolje, živci ništa...

Kako god, želim ti svaku sreću u tom poduhvatu.

Pozdrav!
                BP

Comment

Working...
                X