Vibracije unutra u auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Goran_nik86
    CBC Član
    • 17.10.2009
    • 25
    • Macedonia

Vibracije unutra u auto

Zdravo na site posetiteli na forumot.Kupio sam Audi 80 cc diesel 1.6 i koga e vo ler t.e kad radi pod mala gas unutra u voziloto ia golemi vibracii,celi auto trese,mislim da ke mi otkorne cela sal tabla i maska unutra.To se desava i kad je zagrejan motor na normalne temperature i kad je ladan samo kad je ladan vibraciite se mnogu poizrazeni.Auto ima i sauk pa bosistot mi stelovase nes na tie strafovite kade sto odi sajlata za sauk.Sad auto radi pod pogolem broj obrtaja ali pak se osekat vibracii,a i imam oset kako poveke da trosi gorivo.Mozi li da mi kaze nekoj vo sto e problemot i dali sega kad auto rade pod pogolem broj obrtaja poveke trosi ili ne. I sat ustvari povekava taj sauk:dali samo usprcava poveke gorivo ili go namaluva i vozduhot a go povekava gorivoto,ma da ja mislim da kaj diesel motorite vozduhot je isti celo vreme
  • ICE_MEN
    CBC Senator
    • 05.01.2009
    • 260
    • Višnjička Banja

Re: Vibracije unutra u auto

moguce je da tabla nije utegnute ako se odatle cuje, krenes redom i polako, sve mrdnes dok je auto parkiran i zatezes i utezes polako
    Pravilnik foruma

Comment

• ragazzoni
      CBC Senator XXL
      • 24.02.2009
      • 774
      • Obrenovac i okolina
      • Opel Omega 2.0i-16v

Ako motor TOLIKO vibrira, razloga je dosta, nejednaka kompresija cilindara, neujednačene brizgaljke, reg. BOSCH pumpe, nosači motora......A da li auto vibrira i na pola gasa recimo ili samo na leeeru????
      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Goran_nik86
        CBC Član
        • 17.10.2009
        • 25
        • Macedonia

Ne ne ne vibrira na pola gasa samo na leru.A inace motor je generalno napraven remont so site novi delovi pred da go kupam jas i zima pali kako benzinec.Mu merev i kompresija koga go kupiv ista vo site cilindri.Nes moze da e vo bosot ili pak koga go kupiv kaj menjacot dolu eden gumen drzac bese malku skinat.Posto ne mozev da go najdam vo Makedonija go odnesiv da mi go nalijat i mi go nalija kako nov.E sega me zanima dali moze taa guma sto e nalijen da je potvrda i da prenesuje vibracii?

Comment

• milannik
          CBC Senator XXL
          • 23.12.2004
          • 1455
          • Niš

Pa zavisi od majstora, verovatno moze, ali ako je potreban poseban kalup ima da kosta mnogo...

Comment

• simbol
            CBC Član
            • 08.09.2010
            • 93
            • Skopje - Republika Makedonija

Odg: Vibracije unutra u auto

Da prasam nesto vo vrska so temata, opel vectra b 1.8.
            Znaci koga poagam vibrira cela kola, a ako pustam epten poleka kvacilo togas e ok.Pri menjanje brzina od 1va vo 2 ra i 3 ta se oseka mal udar i po malku se mrda i salterot.Da napomenam deka pri epten bavno pustanje na kvaciloto nema problemi.
            Prasanjeto e dali e otiden nekoj drzac na motorot?
            VECTRA B - POWER

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

Dok sam citao ovo licio sam sebi na Ziku Pavlovica dok Elza cita pozivnicu za Misin rodjendan.
              Moze da bude nosac pa prenosi vibracije u kabinu i na rucicu menjaca.

Comment

• simbol
                CBC Član
                • 08.09.2010
                • 93

Her zika pavlovic denes smenet dolen drzac-nosac i se e pod kontrola nema nikakva vibracija na silent e
                VECTRA B - POWER

Comment

• simbol
                  CBC Član
                  • 08.09.2010
                  • 93

ford focus mk2 2006 , motor cima kada saltam

problem je da kada ubacim u 1 ili iz 1u 2 ili iz 2 u 3 brzina i obratno, auto kao da skace, a isto i u rikverc. Ako menjam polako nema problema. Ako je motor na vise od 2000 rpm nema cimanje.
                  Dali je drzac motora?
                  VECTRA B - POWER

Comment

Working...
                  X