Opel Suza 1.3 karburator ne prima gas kad se zagreje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • marko_79
    CBC Početnik
    • 09.10.2009
    • 1
    • kragujevac

Opel Suza 1.3 karburator ne prima gas kad se zagreje

Pozdrav za sve iz Kragujevca.
    Imam Opel Kadett Suza 1.3 sa karburatorom (stavio sam zastavin karburator od keca) i resio se svih muka vezano za oraginalni opelov karburator, osim jedne, koja verovatno nije ni vezana za karburator. Naime, kada upalim auto, on radi normalno, dok se ne zagreje malo a onda pocinju problemi. Kada se malo zagreje, prima gas do 3000 obrtaja i nece da ih predje nikako. Auto se tada ne gasi kada mu dam pun gas, ali ne prelazi tih 3000 obrtaja. Sto duze radi, broj obrtaja koje moze da postigne se smanjuje i na kraju (posle par minuta rada motora), se gasi cim mu dam gas i moze da radi samo na ler.
    Ta situacija se desava i na benzin i na plin, pa ako neko ima neki pametan predlog sta bi to moglo biti, bio bih jako zahvalan.... pozdrav !

Re: Opel Suza 1.3 karburator ne prima gas kad se zagreje

I na benzin i na plin...to mi nije jasno...plin nema nista sa karbom ako je samo spojena klapna sa sajlom gasa i ako je cok vracen do kraja.
    Inace sam ugradio taj karb (polovan koji je sastavljen iz 3 druga) u golfa mk1 1.1l i upalio na cvoku...tako se vozi godinama bez ikakvog problema
    Ne znam sta ste vi tu mogli zeznuti.
    Zasto bi se auto ugasio...ili dobije previse goriva ili ga ne dobije nikako...prije ovo drugo.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Da li radi saug na tom karburatoru, mislim da li se vraća (otvara) klapna sauga kad vratiš saug iz kabine?
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dalibor Vukić
        CBC Senator
        • 08.09.2009
        • 279
        • Beograd

Meni deluje da se pregreva nešto oko paljenja ili da dobija sa zagrevanjem luft na razvodniku.

Comment

• nina996
          CBC Senator XXL
          • 20.03.2009
          • 324
          • leskovac

Kazes i na benzin i na plin-zajednicka stavka im je struja i klapna gasa.(neka neko da gas u kolima a ti pogledaj kroz difuzor dali otvara do kraja).a sto se tice struje neka pogleda neki majstor.pozdrav
          Pirke

Comment

• dzony
            CBC Član
            • 11.12.2009
            • 25
            • Zemun

Koje si ti probleme imao sa origanalnim karbom?

Comment

Working...
            X