Fiat Stilo Abarth - zaledjivanje brave?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cvrle
    CBC Senator XXL
    • 11.06.2006
    • 1008
    • Beograd,Banovo brdo

Fiat Stilo Abarth - zaledjivanje brave?

Verovatno je bilo pisano uopsteno o zaledjivanju brava ali evo jedan konktretan slucaj pa ako neko ima neko resenje ili mu se vec to desilo sl. na Stilu bicu zahvalan na pomoci.

Auto iz naslova teme, opis kvara,vrata se otvaraju normalno iznutra na rucicu ali spolja nece rucica ni da se mrdne( zaledjena).Probao sprej za odledjivanje i fen pa grejao kvaku i uspeo da je pomerim ali onda kad je u otvorenom polozaju tj. u polozaju kada bi vrata trebala da se otvore ona se ne otvaraju, samo landara rucica napred nazad. Iznutra se i dalje otvara najnormalnije. Kad malo auto odstoji napolju opet se spoljna rucica zablokira i moguce je otvoriti auto samo iznutra i to radi sasvim normalno.

Suvozaceva vrata nece da se otvore ni iznutra ni spolja. Landara i rucica iznutra i rucica spolja a brava dole se ne pomera .
    Verovatno je kvar ili blokiran( zaledjen) deo koji je izmedju rucice ( i jedne i druge) i tog nekog dela koji je unutra od vode zaledjen ili jos gore prljav pa zaledjen i koji pomera samo bravu.

Ako je neko imao sl. slicaj pa ima resenje tu sam ili bi mi jos i pomoglo ako neko ima neki manual za skidanje tapacirunga vrata pa da ja to pogledam okom sta i kako, odledim ocistim podmazem i sl..

Da li je pametno auto odvesti na pranje i ispuskirati brave vrelom vodom pa potom podmazati recimo wd sprejom ili vec necim?
    Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

• ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Re: Fiat Stilo Abarth - zaledjivanje brave?

E uvek se i ja tako z..., pa dočekam nespreman zimu. Kad sam vozio ozbiljne makine tipa LADE i sl., na vreme-pre zime sam oprao i osušio auto, te doooobro u nekoliko navrata pumpao u brave, spolja i iznutra pored stakla, šarke i ostale mehanizme samo WD-40, a gumene zaptivke vrata-KEDER GUME, kad su bile suve obilato namazao silikonskim uljem, ili silikonskim sprejom, ili baby uljem. NIKADA, ali nikada nije bilo problema, a moglo je i dve zime da izgura, bez ponavljanja. Višak se lako opere posle dan dva, a važno je i ne silovati kad se zaledi. A danas sam po ko zna koji put TOPLOM VODOM iz kante zalivao svoju OMEGICU ne bi li ušao u nju. Još je nisam obradio ni ove ni prošle zime. Baš sam kreten.
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• cvrle
      CBC Senator XXL
      • 11.06.2006
      • 1008
      • Beograd,Banovo brdo

Znaci kanta vrele vode i polako, pa kad i ako prorade onda recimo fen? Pa zalivanje wd 40. Jer ima wd 40 efekta na plasticnim delovima posto cenim da su unutra sve same plasticne poluge ili vec na prelazu uzmedju kvake do brave i sl..?

Ako i nadrukam WD unutra hoce li nakon ponovnog dodira sa snegom ili vodom doci do efekta mesanja masnog i vode pa onda moze da zapekne i bude jos gore?

Comment

• ragazzoni
        CBC Senator XXL
        • 24.02.2009
        • 774
        • Obrenovac i okolina
        • Opel Omega 2.0i-16v

Neće voda za masno. Samo bi daleko bolje bilo da je to blagovremeno i na suvo odrađeno. Šta ćeš.
        ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
        Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• tojeto
          CBC Član
          • 08.01.2007
          • 58
          • Beograd

Slican problem imam sa stilom od pre tri dana, zadnja suvozaceva vrata ne mogu da otvorim a kad ih otvorim ne mogu da ih zatvorim, rucica sa unutrasnje strane nece da se vrati u prvobitni polozaj i izgleda da blokira funkcionisanje brave. Skidao sam tapacirung i bravi ne moze da pridje od oplate. Danas cu da idem kod nekog auto bravara da mi resava problem.

Comment

• cvrle
            CBC Senator XXL
            • 11.06.2006
            • 1008
            • Beograd,Banovo brdo

Obavezno javi sta ti je uradio i daj neki kontakt ako je uspesno obavljeno ili ako neko ima uopste neki kontakt modernih bravara. Juros je problem bio jos gori, nece da otvori ni iznutra ni spolja odnosno vrata kao da su zakljucana, dok centralna uredno otkljucava i zakljuvaca obe brave, tj. cuje se da to radi i iskacu pinovi gore dole. Spolja i dalje landara rucica kao i unutra, ulazi se kroz gepek a izlazi kroz prozor koji posle kljucem kad zakljucas automatski zatvori isti. Uzas...

Comment

• tomamega
              CBC Senator XXL
              • 19.03.2009
              • 715
              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Auu. Baš problematičan taj fiat zimi. Ti moraš dobro da se pripremiš za zimu. Ja izmenjao dosta Renault-a i Opela, nikad problem sa bravama ni na -20C.

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

upravo kao si sam napisao ili kako je rgazzoni naveo. u perionicu, vrela voda i nakon toga ne moras da susis nista uzmi WD-40 i naprskaj sve mehanizme pa i onaj sto zabravljuje vrata. WD ce da istisne svu vlagu i nece vise biti problema. kedere, zna se, silikon...
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Parkiraj auto u Ušće, Deltu, Ziru ili sl. i čekaj ...
                  Ili toplo puškiranje ...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• cvrle
                    CBC Senator XXL
                    • 11.06.2006
                    • 1008
                    • Beograd,Banovo brdo

Neki napredak

Uzeo vrelu vodu, spric i mlazevima iz sprica nisanio kroz zazore na bravi i nakon jedno 20 spriceva popusti i proradi kako prva tako i druga brava. Potom uzeo WD i nalio posteno unutra kroz bravu i zazore.Nakon 4 sata tj. malo pre odem u proveru, vozaceva brava radi normalno, suvozaceva malo zakocila tj. zaledila i nakon malo jaceg povlacenja popusti ali opet kao sto je i bilo . Opet zveknem tri sprica vrele vode i popusti, pa nalijem jos vise sa WD-om,videcemo ujutru rezultate.

Comment

Working...
                    X