Citroen C2 1.4 hdi dizel nece da upali

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • synestetic
    CBC Član
    • 20.12.2009
    • 27
    • Novi Sad

Citroen C2 1.4 hdi dizel nece da upali

Zdravo,
    naime, radi se o Citroenu C2 1.4 hdi - 2004.
    Od jutros, kada su temeprature ovde u Novom Sadu jako niske (do -15C), nece nikako da upali.
    Auto sam skoro uzeo, i radi odlicno, predhodnih dana je palio normalno, do duse nije bilo ovako hladno, pa me zanima da li je ovo zbog hladnoce, sta je u pitanju, i , ukoliko niske tempereature jesu problem, kako u buduce biti pripremeljen za ovakve situacije? Hvala unapred.
  • npero
    CBC Član
    • 17.02.2008
    • 50
    • SU

Re: Citroen C2 1.4 hdi dizel nece da upali

Trebalo bi da pali, i ja vozim 1.4 HDI ali C3 isti motor bez problema pali nije ovo niska temperatura isto ga drzim napolju na parkingu u NS.
    Samo kad je ispod nule kad ga palis das kontakt sacekas da se ugasi lampica za grejace pali se samo na neznam tacno koliko ispod nule pise u dokumentaciji i posle toga okrenes kljuc i gotovo.
    Moja preporuka nadji nekog ko ima Lexiju (dijagnostika za Citroen) nek dodje pa nek ti pogleda na licu mesta da li izbacuje neke greske.
    Posto si ga skoro kupio predpostavljam da si promenio filter za naftu i da sipas euro dizel tako da sa time ne bi trebalo da ima problema.

Inace moj stari Citroen AX dizel pali jutros upaljen bez problema jednom okrenuo i sastavio a ne da nece da upali 15 godina mladji auto.

Comment

• synestetic
      CBC Član
      • 20.12.2009
      • 27
      • Novi Sad

@npero
      Da, sve mu je sredjeno i promenjeno. Zvao sam i par servisa sa Citroen, ali oni smatraju da moze da se desi da taj motor ne upali na velikoj hladnoci, smrzne se gorivo u nekom filteru, ne znam najbolje, ja sam skroz laik za automobile... Ne prikazuje nikakvu gresku, ali ukoliko ne bude upalio kada malo otopli, onda cu morati da radim to sto su predlozio.

Comment

• npero
        CBC Član
        • 17.02.2008
        • 50
        • SU

Ma kakva velika hladnoca -10 nije to nista ako je euro dizel sipan. Nesme na toj temperaturi da se smrzne euro dizel. Gresku sam mislio da neko dodje sa laptom i dijagnosticim interfejsom i prikljci se i pogleda greske ovako se ni ne vidi nista .
        -10 mora da pali, malopre sam pomogao prijatelju Golfa II da upali crko mu akumulator Golf II za koji on kaze da je pred generalnom pali a ne da 5 godina star auto ne pali na -10 nesto gadno ne valja.
        Mozda je neka banalana greska mehanicka, elektricna ko zna dok se ne pogleda, probaj mu napumpati gorivo na pumpici probaj mozda sa rezervnim kljucem paliti ako ne prepoznaje ovaj iz nekog razloga il zovi nekog prikljuci komp da vidi dal ima nesto pametno zasto nece.

Comment

• synestetic
          CBC Član
          • 20.12.2009
          • 27
          • Novi Sad

Euro dizel jeste sipan. Poslednjih par dana nije vozen, samo sam ga ukljucivao da radi po 15 min. ALi od juce, kada je tempereatira naglo pala, nece da upali. Mozete li mi preporuciti nekog u Novom Sada ko bi to mogao da pogleda? Ja sam od skoro ovde, slabo poznajem majstore. Hvala.

Upravo sam pricao sa tri Citroen servisera, radi uporedjivanja misljenja, i svi su se slozili da na ovoj temperaturi moze da se desi da smrzne. Prema njima, resenje je stavljanje auta na toplo (u garazu) na 24 sata.

Comment

• tomamega
            CBC Senator XXL
            • 19.03.2009
            • 715
            • Beograd / Crna burma, prim. prev.
            • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Naravno da niska temperatura može da bude problem. Odavno postoji izreka koja kaže: kvalitet automobila se vidi tokom zime. Tvoj auto bi trebalo da upali i na -15, ali izgleda da nije u savršenom stanju, i ima problema po ekstremno hladnom vremenu. Što ne znači da je auto loš, nemoj pogrešno da me shvatiš. U utorak već javljaju otopljenje, pa možeš javiti ishod. Ako ti bude normalno radio kasnije, ja se ne bih opterećivao da saznam šta je posredi.

Pozz

Comment

• synestetic
              CBC Član
              • 20.12.2009
              • 27
              • Novi Sad

@tomamega
              Hvala na savetu, tako cu i uraditi. Neko mi je spomenuo da sam trebao sipati nekakvu tecnost koja sprecava smrzavanje...mozda je to u pitanju, jer ja nisam sipao nista? Kupio sam ga pre 2 nedelje, a tada nije bilo naznaka da ce biti ovako hladno. Sacekacu da temperature porastu, ali to nije resenje, tek nam sledi januar i februar, ako bude na svaki veci minus reagovao ovako, onda ce morati da uradim nesto.

Pozdrav.

Comment

• npero
                CBC Član
                • 17.02.2008
                • 50
                • SU

Za euro dizel ti ne treba nikakva tecnost aditiv na -10. U mojoj oklini bar 5 njih voze Citroen, Pezo automobile sto starije novije svi dizeli od toga 3 kom 1.4 HDI, od kojeg za jednog Pezoa znam pouzdano da nije menjao filter goriva zadnjih 30000km tj. od kako je kupio na palcu samo je promenio dva put ulje, svi pale do jednog danas svi se vozaju danas.

Na ovoj temperaturi on mora da upali sa eurodizelom bez ikakvih dodataka i icega samo sednes sacekas da se ugasi lampica za grejac posto je pali kad je ispod 0 okrenes kljuc i gotovo.
                Ako ne pali nije ispravan nesto ne valja, nije to traktor da ne pali na -10 mada video sam danas i jedan traktor IMT koji ide znaci i oni pale.

Ako si negde iz kraja gde sam ja u NS javi mi se na privatne poruke pa da probamo upaliti ne verujem da zbog hladnoce nece mora da nesto sere, jedino ja nemam kablove to moras naci ako ti je akumulator na kraju.

Comment

• synestetic
                  CBC Član
                  • 20.12.2009
                  • 27
                  • Novi Sad

@npero
                  Hvala, sacekacu utorak i podizanje tempreatura. Predhodni vlasnik me uverava (kao i majstori sa kojima sam pricao) da je u pitanju smrzavanje goriva jer nema aditiva, kao i malo stariji akumulator.
                  Ukoliko to ne resi problem, javicu ti se. Hvala jos jednom.

Comment

• npero
                    CBC Član
                    • 17.02.2008
                    • 50
                    • SU

Vazi. Jedino mi nije jasno kako se samo tebi smrzo eurodizel a mi svi ostali vozimo al ajde. Nesto tu bas

Comment

• synestetic
                      CBC Član
                      • 20.12.2009
                      • 27
                      • Novi Sad

A mozda je u pitanju akumulator? Ovih danas sam ga palio i greajo unutra, ali nisam vozio. mozda je to ispraznilo akumulator? Stvarno ne znam, laik sam sto se tice automobila.

Comment

• maliomladinac
                        CBC Senator XXL
                        • 21.11.2008
                        • 995
                        • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Reci nam jel vergla? Gorivo se sigurno nije smrzo, ali vec predpostavljam sta moze da bude problem jer sam ja to propatio pre par dana...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                        061/665-94-23

Comment

• maliomladinac
                          CBC Senator XXL
                          • 21.11.2008
                          • 995

I jel imas bord comp? Tj onaj standardni display na tabli?

061/665-94-23

Comment

• synestetic
                            CBC Član
                            • 20.12.2009
                            • 27
                            • Novi Sad

Da imam board comp, i on je upaljen, normalno sve radi. Kada krenem da upalim, onda kao da steka, ali nece da upali, a sva svetla na tabli se pale i gase. Do pre dva dana je normalno bilo, a onda od kad su naglo pale temp, nece da upali.

Comment

• maliomladinac
                              CBC Senator XXL
                              • 21.11.2008
                              • 995

Cekaj, nisam dobro razumeo. Ti kad verglas, lampice se pale i gase? Jer vergla otezano? Ja sam od jednom dobio problem sa Immobiliserom kad su naglo pale temperature. Ali meni je pokazivalo na ekranu, i nisam imao dovod goriva. Letos mi se desilo da slabo jako slabo vergla, odem po nov akumulator, isto, da bi na kraju shvatio da je spala masa negde sa motora. U sustini, hocu da kazem da moze da bude svasta. Za pocetak, skini klemu sa akumulatora, nek bude van akumulatora bar 15min, kad je stavis na akumulator, ne diraj nista 2 min, onda daj kontakt ali nemoj da palis auto i cekaj 5min dok se on opameti, skini sa kontakta, daj kontakt opet i onda probaj da upalis. Deluje glupo ali to je meni pomoglo i time sam od glupeo immobiliser barem na kratko.

061/665-94-23

Comment

Working...
                              X