Od kako je počelo ovo hladno vreme, pri prvom paljenju, mi kazaljka za temperaturu motora ode do gore i nazad u prvih par sekundi rada motora. Za to vreme mi radi i lampica za previsoku temp. motora. Nisam našao šta to znači, pa rekoh da pitam, možda neko zna.
Punto, 1.3 MJ 2004. god. pokazivač temperature
Collapse
X
-
Re: Punto, 1.3 MJ 2004. god. pokazivač temperature
Zaledila sonda za merenje temperature. Obicno se nalazi ispod branika, pa oteraj negde da operes auto i puromatom tuda prodji i to je to. Meni prosle zime na Astri pokazao +70C, ja gledam jesam ja noramalan a ono se 2 pingvina tuku za sal napolje i dodjem kuci i caletov jedan drug mi rece da je puromatom odledim i to j to.
Comment
-
-
Prvo proverite nivo i stanje rashladne tečnosti. Da li je ima dovoljno i kakvog je kvaliteta (tačka mržnjenja, ima na boljim pumpama). To možete sami da uradite. Za sve ostalo treba stručnjak, pogotovo kod novih kola sa toliko senzora.
Comment
-
-
Rashladna tecnost proverena, stepen mrznjenja ispod -25C*, a i pre par meseci je kompletno promenjena u ovlascenom servisu. Da li je moguce da kad je temperatura u minusu kazaljka pre startovanja pokaze nivo ulja, ili mozda rashladne tecnosti. Kad je temperatura u plusu sve radi normalno.
Comment
-
-
Onda verovatno senzor temperature rashladne tečnosti poludi na kratko, zbog veeelike zime. Neću da dajem nikakve savete jer nisam stručan, da ne budem kriv ako (ne daj Bože) dođe do neke havarije.
Pozz
Comment
-
Comment