Pasat B3 1.6 - amortizer

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • master_deki
    CBC Veteran
    • 29.01.2008
    • 138
    • nis

Pasat B3 1.6 - amortizer

Evo ovako...prilikom vracanja volana iz punog levog u jedom trenutku volan malo zastane pa moram malo jace da povucem da bi ispravio tockove.Ne dolazi do totalne blokade ali kao da tocak "zapne" negde.Takodje u voznji dolazi do prilicnog "setanja" volana levo-desno i iz desnog prednjeg tocka se cuje kao neko lupanje koje moze da se oseti na volanu.
    Sta sam uradio - podigao sam auto i mrdao tocak levo-desno...tocak mrda komplet sa amortizerom pa me interesuje da li tako treba ili ne? Otvorio sam haubu,dok je auto podignut i vidim da amortizer mrda,tj ovaj zuti deo na slici...

Pretpostavljam da to ne bi trebalo tako jer ako mrda ovako mrdace i u voznji,zar ne?
    Druga stvar je da i kad je auto spusten ovaj zuti deo (solja amortizera valjda-nisam strucan) mogu rukom da okrecem dok na drugom tocku to ne mogu.

Ukoliko je u ovome problem kako da ga resim? Moram ceo amortizer da menjam ili ne?

Molim takodje da mi neko kaze cemu sluzi ovaj deo sa slike tj kakvu funkciju ima?

• VVLAJKO
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2008
    • 484
    • Nis
    • Audi A4, Primera p12

Re: Pasat B3 1.6 - amortizer

Ukocio ti se lager u solji amortizera(pogaci) ili je pukla.A sudeci po slici moguce je i da je labava.
    Ovo na slici je jednosmerni ventil za vakum(servo) kocnica.
    Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• master_deki
      CBC Veteran
      • 29.01.2008
      • 138
      • nis

Originally posted by VVLAJKO
      Ukocio ti se lager u solji amortizera(pogaci) ili je pukla.A sudeci po slici moguce je i da je labava.
      Ovo na slici je jednosmerni ventil za vakum(servo) kocnica.
      Znaci zamena solje (pogace) bi resila problem?

A na ovom drugom delu mi se bila izvukla jedna cevcica tacnije ova koja ide u sredinu ventila...pa neznam da li je to moglo da ostavi neke posledice?

Comment

• VVLAJKO
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2008
        • 484
        • Nis
        • Audi A4, Primera p12

Zamena bi resila problem.
        Nije moglo da ostavi nikakve posledice; u pitanju je obican vakum.
        Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

Working...
        X