Serijski broj motora - problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rrapaic
    CBC Senator
    • 13.02.2008
    • 225
    • Beograd
    • Fiat Stilo 1.9 JTD

Serijski broj motora - problem

Ovako, slucajno sam ustanovio (zapravo, moj majstor) da mi je spala/nestala plocica sa serijskim brojem motora. Nisam verovao svojim ocima, ali mi majstor rece da se to desava na starijim automobilima; u mom slucaju Renault 19 1.4 TSE 1989. godiste.

Spomenuo mi nekakvo "napucavanje" broja motora (prema dokumentu, odnosno saobracajnoj dozvoli). Gde se to radi, i kakva je procedura? Imam jos vremena do sledece registracije (jul 2010.), ali hocu da ovo prebrinem na vreme.

Hvala unapred!

Pozz

Rajko
    Fiat Stilo 1.9 JTD
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

Re: Serijski broj motora - problem

PUS, po uputstvu sup-a

broj ce ti biti "nakucan" ali ne taj iz saobracajne koje je bio na plocici, nego novi koji ti odrede u tvom sup-u

procedura slicna kao za atest, otprilike toliko i kosta, u sup-u ti izdaju uput za utiskivanje broja motora,
    odrede broj i sa tim odes u neki tehnicki pregled koji ima ovlascenje za taj postupak

jedino ne znam da li pre svega toga mora tehnicar da izadje da pogleda i utvrdi da je postojeci broj necitljiv, u tvom slucaju otpao
    i po njegovom nalogu da uzmes uput za utiskivanje novog broja

saobracajnu, neke takse, utiskivanje, sve placas, ali i izlazak tehnicara se placa OSIM ako to ne radis u sklopu produzenja registracije.

nisam strucno objasnio ali se nadam da sam bar malo pomogao
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Kubikaza
      CBC Veteran
      • 01.10.2008
      • 169
      • Nis

Type_R bas si strucno objasnio,jer je bas tako odes na komisiju u AMSS oni ti daju papire za SUP da ti overe to,iz SUP-a ti daju papire da ides opet u AMSS na kojima pise novi broj motora,ide PUS xxxx/xxxxxxx i to ti oni udare na bloku,a cenu ne ocekuj ispod 3000 dinara.
      OPEL ne može da se opiše,to mora da se doživi!
      http://www.youtube.com/watch?v=ChXau3ka-vo

Comment

• rrapaic
        CBC Senator
        • 13.02.2008
        • 225
        • Beograd
        • Fiat Stilo 1.9 JTD

Eh, nisam ni mislio da moze dzabe...

Hvala najlepse na odgovorima!

Pozz

Rajko
        Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• panto
          CBC Veteran
          • 04.11.2007
          • 148
          • ljubic

Ja ne bih žurio dok ne stignu te nove saobraćajnu dozvole, u kojima verovatno neće postojati broj motora. Koliko sam uspeo da razumem novi zakon, identifikacija motora se ne pominje . I SREĆNA NOVA GODINA!

Comment

• ragazzoni
            CBC Senator XXL
            • 24.02.2009
            • 774
            • Obrenovac i okolina
            • Opel Omega 2.0i-16v

Član 253 u NOVOM zakonu je interesantan, malo konfuzan oko toga da li će se i dalje voditi broj motora u saobraćajnoj, i šta se smatra identifikacijom vozila.
            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Sve ce to regulisati famozni pravilnik. Inace interesantno je da broj motora otpada na Citroenima i na Renoima a bogami i na pezoima. Jbg plocica, jedna celicna nitna (koja nemere otpast sama od sebe NIKAKO). Ko ce jos da radi generalnu na tim motorima, ubacis stranca i "izgubis" plocicu...
              https://t.me/pump_upp

Comment

• kuntalo
                CBC Senator XXL
                • 02.03.2007
                • 342
                • Predgradje

U Martu sam, zbog nečitljivog broja motora (onog utisnutog na bloku) imao sličan problem.
                Nakon tehničkog pregleda, ide se u SUP (MUP, šta li je) u 29. Novembra (bila i ostaće), gde se od 09:30 do 10:00 prijavljuje za veštačenje. Nakon veštačenja u Ljermontovu gde se predaje molba i uplaćuje neka taksa (čini mi se 1450.00RSD), pa odatle sa overenim papirima u "Kompresor" u Dunavskoj, gde par poteza čekićem i posebnim štemajsom (sa nastavcima, ej!) plaćaš još 1300.00RSD. Ponovo na tehnički, i onda registracija normalno.

Napominjem, cela procedura bila je zbog uveženog i ocarinjenog automobila koji sam kupovao u navedenom periodu. Da li je postupak drugačiji usled već postojeće "domaće" registracije, ne znam.
                Save the Panda!

Comment

• Kubikaza
                  CBC Veteran
                  • 01.10.2008
                  • 169
                  • Nis

Pa isti je postupak,s tim sto sam uzeo auto na nase tablice i video sam da plocica fali, tj. bila je ostecena,kad sam otiso na tehnickom poslali su me u AMSS,pa na dalje kako sam objasnio.To je bilo pre dve godine znam da sam platio sve ukupno oko 3.000,vidis da je u medjuvremenu malo poskupelo.
                  OPEL ne može da se opiše,to mora da se doživi!
                  http://www.youtube.com/watch?v=ChXau3ka-vo

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by djukic
                    Ko ce jos da radi generalnu na tim motorima, ubacis stranca i "izgubis" plocicu...
                    Zašto bi je izgubio, kad bez problema može da se prebaci s motora na motor?

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Jeste jeste ali koju nitnu da koristis, celicnu tesko da upucas a ovu popnitnu iz aviona vide da si budzio. Lakse vako nemas plocicu pa ako te iko nafata morad da teras auto na vestacenje...
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Šta znam... Znam za par slučajeva prebacivanja pločice sa običnom pop-nitnom i nikome niko ni reč nije rekao na tehničkom. Što ti kažeš, uvek možeš da kažeš da ti je otpala, pa čak i da si je našao i da je nosiš u kabini.

Comment

Working...
                        X