kočnice focus

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fordaš
    CBC Početnik
    • 16.01.2010
    • 1
    • beograd

kočnice focus

imam ford focus 1,8 tdci 2004.karavan.problem je sljedećirilikom kočenja čuo mi se zvuk sa prenje strane,nije cviljenje,neko više kao da nešto lupa,klepeće.dijagnoza majstoratišli diskovi i pločice,stavljeni novi.sve bilo ok 15 dana.zvuk se ponovo javio.dijagnoza:glavčina na prednjem lijevom točku oštećena,disk pločice se pomjeraju gore dole,ima lufta između glavčine i pločica,tako sam shvatio majstora.da li bih trebao promijeniti glavčinu ili neko drugo riješenje.
    primjetio sam da mi je i papučica kočnice vrlo labava,rukom se vrlo lako pomjera gore-dole i čije se zvuk udaranja metal od metal
    sva mišljenja i savjeti dobro došli
  • driveM
    CBC Član
    • 26.06.2008
    • 40
    • Novi Sad

Re: kočnice focus

Zbog glavcine hoce da trese, ali tesko da bas tako jako lupa. Ako je glavcina toliko kriva mislim da bi bilo dovoljno da je majstor "ispravi " da vidis da li ima razlike, a onda tek da menjas.

Jedino mi nije jasno ovo: "ima lufta između glavčine i pločica"? Plocice su ti u "klestima" i ne bi trebale imati veze sa glavcinom? Osim ako ne koristimo razlicite termine.

Inace, ja sam imao problem sa krivom glavcinom pozadi ali nista nisam osecao niti cuo. Nego jednostavno kada su hteli da mi zamene plocice frapirali su se kako su plocice i disk pojedene i izdeformisane. Problem sam, naravno, resio kupvinom polovne iz Sapca .

Comment

Working...
    X