hyundai elantra 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • misirko
    CBC Član
    • 15.10.2009
    • 15
    • zemun

hyundai elantra 1.6

Molimo vas za pomoc,gde da trazimo kvar?O cemu se radi-auto odmah upali kad je hladno ali mu odmah padnu obrtaji na oko 750 o/min. kad se i ugasi.Vozim ga tek nedelju dana,tako da ga nepoznajem,2006. god. sa plinom je.Ako ima bilo ko neku ideju,neka pise gde da trazim.Promenjene svecice i kablovi ,ulje i filteri i citana dijagnostika gresaka.Samo je memorisao promenu napona kad sam menjao svecice.TNX UNAPRED!!! ))
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: hyundai elantra 1.6

Ja bih prvo proverio čitanje temperature rashladnog sredstva motora i sistem regulacije ler gasa.
    Pardon,videh da je sa plinom! Prvo proveriti podešenost gasnog uređaja pa onda dalje.

Comment

• misirko
      CBC Član
      • 15.10.2009
      • 15
      • zemun

Evo sad sam dosao sa puta, i imam nove utiske,mozda ima neke veze.Naime,nece da povuce na niskim obrtajima,1500-2000 o/min. odnosno,ima knedlu.Kad je proguta, vuce ekstra.Isto se desava i na benzinu i na plinu.Inace,plin je landirenzo sequent ugradjen juna 2008,i promenio sam filter,majstor kaze da je OK.Na otvorenom putu komp. pokazuje potrosnju ispod 5.5l.

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Najverovatnije te zeza step motor,senzor leptira gasa,davac temperature na motoru...to sto nece da povlaci na niskim obrtajima,pogledaj na koliko rpm mu je max.obrtni moment,ako je na oko 4000rpm,pomiri se da je to tako(isto kao stilo 1.6)...do 3000 slabo,-preko ubija u sediste...ako nije oko 4000 onda proveri zaprljanost benzinskih dizni...na plinu bi trebalo na nizim obrtajima malo bolje da povlaci

Comment

• misirko
          CBC Član
          • 15.10.2009
          • 15
          • zemun

Evo, malopre sam bio kod majstora elektronicara koji je oprao ultrazvucno dizne i leptir gasa,i potpuno druga prica.Radi kao satic i vuce odmah od dodavanja gasa.Ostalo mi je da proverimo jos kablove koje sam stavio u subotu u drugom servisu i to je to,za sada.Ako nekog zanima,platio sam 40 e.Decko je za preporuku,nije me pustio dok nismo dobili ovakve rezultate.Sve senzore je proverio unimerom, a ujutro cu videti kako pali.Poz.

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Munze konza,taurunum boy da te sluzi u zdravlju...ma ima da pali kao mina

Comment

• dav
              CBC Član
              • 19.01.2010
              • 43
              • Beograd
              • Hyundai Pony

I meni bi trebao takav servis, posalji mi broj tel. i adresu tog servisa. Hvala!!!!!
              Beast From The East

Comment

• Ogio
                CBC Početnik
                • 22.08.2010
                • 3
                • Beograd

Originally posted by misirko
                Evo sad sam dosao sa puta, i imam nove utiske,mozda ima neke veze.Naime,nece da povuce na niskim obrtajima,1500-2000 o/min. odnosno,ima knedlu.Kad je proguta, vuce ekstra.Isto se desava i na benzinu i na plinu.Inace,plin je landirenzo sequent ugradjen juna 2008,i promenio sam filter,majstor kaze da je OK.Na otvorenom putu komp. pokazuje potrosnju ispod 5.5l.
                Potrosnja 5,5L na Elantri??? jesi li merio pravu potrosnju?
                Zivo me zanima - zbog mene ... koliko ti trosi plina?

Comment

• misirko
                  CBC Član
                  • 15.10.2009
                  • 15
                  • zemun

Ogio,na compu prijavljuje od 5,5 na otvorenom do 8,0 litara u gradu.Koliko stvarno troši, nisam merio, ali orijentaciono je tu negde.To vidim kad sipam plin.Koji ti model voziš?

Comment

• Ogio
                    CBC Početnik
                    • 22.08.2010
                    • 3
                    • Beograd

1,6 77,2 kw, grad tesko ispod 10

Comment

• misirko
                      CBC Član
                      • 15.10.2009
                      • 15
                      • zemun

I moj je taj motor, samo što se ja prvenstveno vozim auto-putem do posla, i Ibarskom mag.U sam centar grada u špicu retko ulazim, inače bi imao, verovatno,veoma sličnu potrošnju.

Comment

Working...
                      X