VW golf IV 1.4 16v problem sa menjacem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladacira
    CBC Početnik
    • 24.07.2009
    • 6
    • Nis

VW golf IV 1.4 16v problem sa menjacem

Pozdrav momci, imam gore navedeni auto i imam problem sa ubacivanjem u rikverc.Kad hocu da ubacim u rikverc menjac zakrci kao da nije stisnuto kvacilo do kraja i malo trzne.Desava se da ponekad tesko ide palica menjaca i u druge brzine ali ne krci.Ovaj problem se ne desava uvek nekad radi odlicno a nekad zeza.kad je auto ugasen menjac radi odlicno ne zapinje uopste.E sad me interesuje da li je problem lamela,korpa i potisni lezaj ili nesto drugo?

Unapred zahvalan
    pozdrav
  • Gile_GTI
    CBC Veteran
    • 15.02.2009
    • 107
    • Beograd-Karaburma

Re: VW golf IV 1.4 16v problem sa menjacem

moze da bude sve i svasta ... mozda ti fali ulja, mozda ne odvaja do kraja kvacilo mada onda bi i prva brzina zezala... probaj da drzis malo duze kvacil pre nego sto ubacis u rikverc, rikverc nema sinhrone i moras da cekas da se zaustavi gornji snop zupcanika.... i obrati paznju da li ima razlike kada je motor hladan i kada je vruc....

Comment

• vladacira
      CBC Početnik
      • 24.07.2009
      • 6
      • Nis

Probao sam da sacekam par sekundi pa onda da ubacim medjutim isto se desava.Uglavnom se desava kad je motor vruc.Kad ugasim motor onda radi sve ok ubacuje lagano u sve brzine.

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Idi u servis neka neki iskusan majstor pogleda...znam da 4-ka na 1.6 motoru ima problema sa menjacima(desava se da pucaju)....to za rikverc,moras totalno da stanes...ako nece i onda da udje,pusti kvacilo pa ga pritisni ponovo...dovoljno je da se auto mrdne i par centimetara da bi zupcanici nalegli...promeni ulje u menjacu jer pretpostavljam da nije nikad menjano...ulje u menjacu bi trebalo menjati na svake 3 god. ili 100k km

Comment

• milosdedic87@gmail.com
          CBC Početnik
          • 28.04.2012
          • 1
          • Nis

Odg: VW golf IV 1.4 16v problem sa menjacem

Imam i ja isti problem sa menjacem ja imam golfa 4 1.6 16v 77kw da li neko zna u cemu je ovaj problem.Hvala.

Comment

Working...
          X