Vozim Una `89 godište sa predjenih 262.000 km. 1.0 fire motor. Palim ga i vozim samo na gas i zimi i leti. Menjan mu je set kvačila, popravljan menjač, menjane svećice i kablovi, razvodna kapa... Koristim Selenia 15/40 ulje za gas. Potrošnja plina bila je oko 7-8 ltara, a dobro je vukao. U poslednjih godinu dana primetio sam da slabije izvlači na uzbrdicama i to opravdavao lošim plinom ali sada već to ne nije slučaj. Potrošnja je porasla na 8,6 l, a dok dostignem 60 km/h malo se više pomučim. Agresivan sam vozač, pa me to baš nervira. Ne volim da me starrtniji od mene čekaju, a navikao sam da hvatam traku u kojoj nema gužve i ubacujem se uz naglo kočenje u koloni gde ima lufta... Naravno poštujući pri tom punu liniju i bez primoravanja nekog da koči zbog mene (nisam bezobrazan vozač samo koristim sporije startere da se "uglavim" i prištedim vreme ne čekajući na 3 do 4 semafora od Ž stanice do Surčina). Od maksimalne brzine 120 Km/h sada uz pošteno mučenje dodje do 105. Ulje mu curka na dihtunzima sa prednje strane i dolivam po 1 litar na od prilike 1000-3000 Km. Sada je intenzivnije jer su sve veće fleke na podu u garaži. E sada ja bih da Vas pitam kako da proverim da li moje ljubimče mora na generalku ili možda ima nade da je nešto bezazlenije u pitanju. Da napomenem da skoro uvek upali iz prve i da tu nemam nikakvih problema. Imao sam ih onomad ali je zamenjen razvodnik paljenja (zbog komutatora) i od tada nema nikakvih problema.
Svaka pomoć je dobrodošla i zahvalan sam Vam na strpljenju što ste pročitali ovo moje opširno pisanije sa sigurno dosta nepotrebnih elemenata.
Veliki pozdrav !
Boban
Svaka pomoć je dobrodošla i zahvalan sam Vam na strpljenju što ste pročitali ovo moje opširno pisanije sa sigurno dosta nepotrebnih elemenata.
Veliki pozdrav !
Boban
Comment