Pukao far- Kako far da zalepim!?Reno Clio3 '06.god,1.2 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • annaBG
    CBC Član
    • 27.09.2009
    • 27
    • Beograd

Pukao far- Kako far da zalepim!?Reno Clio3 '06.god,1.2 16v

Far na Clio3,je pukao usled udarca.Nema delova plastike,sto je dobro,vec samo jedna uzduzna linija,pa se razmisljam da ga nekako zalepim,da ne kupujem nov,jer kao sto je poznato,ne mogu samo plastiku kupiti,vec moram ceo far,a to je 150e..ne daje mi se nikako...

Plasticar ga je zalepio sa silikonom,ali bojim se da silikon nije dobro resenje ili mozda gresim...?

Cesto po gradu vidjam "krpljene farove",ne znam sa cime i kako su to radili,ali onako,na tom delu gde je pukao,je kao zamucena,mutna plastika...ako me razumete...

samo da ne kondezuje i da ne ulazi prasina...
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: Pukao far

Iako nisam expert gotovo da sam siguran da ce pukotina tj. linija vizuelno ostati primecena. E sad silikon donekle resava posao ali koliko ce to drzati i da li ce far kondenzovati iznutra ne znam. Takodje mozes se raspitati o sledecoj opciji. Posto sam skoro menjao far na Laguni II saznao sam da ti farovi nemaju staklo vec nesto nalik plastici i da vremenom zute tj. poprimaju zuckastu boju usled pucanja laka kojim su premazani kao zastita. Ligicno se namece resenje da se taj far skine, ta pukotina zadihtuje necim, ispolira i premaze ponovo lakom. Ako ni ovo ne pomaze i ne predstavlja dugorocno resenje najbolja varijanta je polovan far jer se nov ne isplati kupovati, a i nema smisla.
    nadam se da ce ti neko strucniji od mene konkretno pomoci, a ti bi mogao da okacis sliku da se vidi kolika je ta pukotina i na kom mestu!?

Comment

• annaBG
      CBC Član
      • 27.09.2009
      • 27
      • Beograd

Re: Pukao far- Kako far da zalepim

Hvala puno na odgovoru!
      Auto mi je u servisu,cim ga preuzmem slikacu,da vam pokazem.
      da,definitivno bih da izbegnem kupovinu novog,jer mi je stvarno glupo davati 150e prakticno samo za plastiku,jer je unutra sve ok.Moram priznati da mi ovo nije prvi polomljeni far,xexex,tako da sam resila da ovaj put ne dajem parice ,sve dok se skroz ne raspadne
      Koliko znam polovnih delova za Clia3 nema jos uvek,jer je noviji...e sada mozda i gresim.

Kada bih nekako skinula tu plastiku,zalepila as necim i vratila,bilo bi super.

Mislim da sigurno moze da se zalepi,ali prosto ne znam metodu.Onako "lepo " je pukao,ako se tako moze reci,jer ni jedno parce nije otpalo,tako da se fino moze zatvoriti ta pukotina.
      Na jednom forumu sam procitala za "Bison EPOXY repair" lepak!?

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Re: Pukao far- Kako far da zalepim!?Reno Clio3 '06.god,1.2 16v

Kao sto rekoh sam postupak ili kako ti kazes metodu ne znam, nisam nikad u praksi tako nesto radio ali bi po svemu sudeci moglo, bar privremeno resenje da se nadje. Polovnih delova mozda nema u izobilju kao za Clio II ali to ne znaci da ih uopste nema. Treba samo traziti i biti uporan. Uglavnom ako privremeno resis problem bice super, a posle samo strpljenje i naci ce se polovan, a kao nov far. Inace ta staklo-plastika moze da se zameni ali opet i za to ti treba polovan far sa kog ces je skinuti, a o postupku zamene iste da i ne govorim, mislim da pre svega treba imati dosta zivaca za tako nesto i da se to nikako ne isplati!

Comment

• annaBG
          CBC Član
          • 27.09.2009
          • 27
          • Beograd

Hvala ti na savetu...Mlao nisam upocena oko polovnih delova,ne znam gde traziti.
          Cula sam i za tkzv Turske komije originalnih delova...oni su negde u Zemunu,ali ne mogu da se seim kako se zovu

Comment

• zmaj_pa
            CBC Senator
            • 13.05.2007
            • 232
            • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Da silikon je definitivno privremeno resenje.....Far ako se ne zameni propasce za manje od pola godine.Jos ako je onaj bez sociva onda moze i brze......Zamena je jedino i pravo resenje

Comment

• annaBG
              CBC Član
              • 27.09.2009
              • 27
              • Beograd

Pa znam...Ako nije dobro zalepljeno,ako negde ulaci voda,najveca steta bi bilo da far crkne skroz ili nesto vece!?

Definitivno moram negde na parkingu slikati ovaj far na koji mislim.To bas cesto po gradu vidjam,a ne znam kako da vam objasnim )))
              Izgleda kao mutno,zamuceno staklo,tu gde je puklo,kao flekica...Mnoogo je dobro to resenje,jer nema sanse da ulazi voda

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

evo preko ebaya nov za 75 evra. http://cgi.ebay.co.uk/RENAULT-CLIO-I...09158004r26336 koliko li je onda polovan preko ?!? .. ako neko moze da ti potrazi,kupi i posalje,najbolje resenje. kod kupovine novog i polovnog treba obratiti paznju i naglasiti da se sluchajno ne naleti na far sa ili za nekog "engleza" , koliko ja razumem onda nebi bio dobro usmeren.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• StudentBGD
                  CBC Senator XXL
                  • 18.12.2007
                  • 1027
                  • Beograd

Ana, ne znam koliko je pametno lepiti far. Tvoj far ima veliko povrsinu i svaka pukotina i sl. na njemu moze poprilicno da rasprsuje svetlo i da smeta ostalim vozacima.
                  Sve i da probas da ga zakrpis, ne znam kako mislis da skines providan plasticni deo. Sam far inace ne moze da se skine bez skidanja celog branika. Nov far je letos bio oko 20-22.000 din, znam jer sam menjao oba
                  Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• annaBG
                    CBC Član
                    • 27.09.2009
                    • 27
                    • Beograd

Ova mutna flekica ne bi trebalo da rasipa svetlost...Bas cu vam pokazati na sta mislim
                    Hvala vam svima na pomoci.
                    Nesto cu probati da smuljam,javljam kako je uspelo.naravno kupila bih ja far,ali za koji mesec.
                    Pa da far je 150e,meni nisu xenon svetla pa kao je jeftiniji,ali opet ne daju mi se te pare trenutno :-/

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Mudro zbori zoranbg! Da sam na tvom mestu pokusao bih prvo sa polovnim farom pa ako ne ide onda bih narucio preko ebay-a samo bih ti napomenuo da vodis racuna. Prvo trebas da se kod ovlascenog servisa ili kod nekog ko se u to bas bas razume raspitas da li far za Clia III koji je proizveden recimo 2009god. odgovara tvom autu koji je proizveden 2006god. Na oko izgledaju identicno ali dovoljno da je neka zabica pomerena/dodata i sl. takav far ti nece odgovarati. Znaci ebay DA ali da 100% budes sigurna da je to bas ono sto ti treba.
                      Ne znam gde odrzavas auto ali ako zelis mogu ti dati ulicu i broj servisa u koji ja idem i kojim sam po svim pitanjima i vise nego zadovoljan. Tamo ces dobiti konkretne i realne informacije da li taj far moze da se krpi, koliko ces biti mirna sa takvim farom, a ujedno mozes pitati i za polovan jer ces veoma brzo saznati da li ga ima ili nema. Poznajuci ljude u tom servisu subjektivni utisak je da nista ne mozes izgubiti, mozes samo biti zadovoljna kao sto sam ja i nastaviti da tamo odrzavas auto.
                      Ako se da porediti ja sam svoj polovan xenon far za Lagunu II platio 120eur i nikakve razlike po meni nema izmedju novog i ocuvanog polovnog osim u datumu proizvodnje...i razume se cene!

Comment

• annaBG
                        CBC Član
                        • 27.09.2009
                        • 27
                        • Beograd

E hvala ti puno!!!!
                        Ja sam do sada u Hitu servisirala,ali nisam bas zadovoljna.Hhehe sada kada bi ti krenula pricati redom zasto .
                        Vidim da mnogi servisiraju kod nekog privatnika,ja se zalepila za Hit,pre svega zato sto je ovlascen serviser,zbog servisne knjizice...zbog kasnije eventualne prodaje.A i da budem iskrena,niko mi do sada nije znao da preporuci nekog dobrog,POSTENOG,majstora,da imam u njega poverenje da kadamu predam auto da ce ljudski odraditi posao,a ne da strepim d ali ce mi sipati vodu umesto ulja,xexex,da ustedi na materijalu

Ok,vazi.Ici cu prvo do tvog majstora.Ovo za ebay,sto je Zoranbg rekao je odlicna ideja.Ja sam mislila da oni ne dostavljaju za Srbiju!?Mislila sam samo neke odredje stvari(npr.knjige,cd-ove i slicno).

Ako se odlucim za ebay,otici cu do servisa da se detaljno raspitam...Verujem da postoji neki broj fara,pa da narucim.

Polovni delovi su definitivno odlicna stvar,ali kod god da sam pitala svi bi mi rekli-Nema za Clia3

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

a da priupitas CBC Store za koliko para moze da ti nabavi neku DEPO varijantu?
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Gavra
                            CBC Senator XXL
                            • 06.03.2008
                            • 2031
                            • Beograd

Vreme lepljenja farova je davno proslo....a neposredno i utice na bezbednost tebe i ostalih u saobracaju tako da pravac otpad ili prodavnica.
                            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Sta bi na kraju sa farom!?

Comment

Working...
                              X