Hyundai Coupe - Check Engine se gasi kad je auto pod nagibom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bljump
    CBC Član
    • 28.01.2010
    • 11
    • Novi Sad/Beograd

Hyundai Coupe - Check Engine se gasi kad je auto pod nagibom

Pozdrav ljudi , treba mi mala pomoc, ako neko od dijagnosticara ili moze da mi pomogne. Vozim Hyundaija 2002 god i konstantno ga odrzavam, ali se pre nekog vremena upalila check engine lampica. Kad sam ga oterao kod nekoliko ljudi na oglasima koji su rekli da rade dijagnostiku niko nije mogao da ga iscita, jer nemaju prikljucak. Sem vizuelnog problema svetljenja lampice ne vidim drugi problem. Motor radi super. Majstori(mehanicari) su ga cackali i ne znaju sta mu fali .

Jedino sto sam primetio je da kad odem na veliku uzbrdicu ili na nizbrdicu ugasi se check engine lampica, a kad vozim po ravnom , onda svetli. Da ne zna neko mozda u cemu je problem ?

Hvala unapred
  • ciklon
    CBC Senator XXL
    • 11.08.2008
    • 362
    • Beograd

Re: Check Engine se gasi kad je auto pod nagibom

Koji Hyundai? Koji je motor u pitanju?
    ponika marke ROG :-)

Comment

• bljump
      CBC Član
      • 28.01.2010
      • 11
      • Novi Sad/Beograd

Re: Check Engine se gasi kad je auto pod nagibom

Hyundai Coupe 2002 god 1.6 16v. Motor je presao 115000 km. Prava mu je kilometraza. Odradjen veliki servis pre 4000km . Ulje menjam na svakih 5000 km itd... Jedino sto nije fabricki kod njega a ima bilo kakve veze sa motorom je K&N filter za vazduh . Njega sam cistio kad sam radio veliki servis .

pozdrav

Comment

• dav
        CBC Član
        • 19.01.2010
        • 43
        • Beograd
        • Hyundai Pony

Re: Hyundai Coupe - Check Engine se gasi kad je auto pod nagibom

Drugaru se palila ta lampica na novom akcentu i bilo je do loseg goriva, bar su mu tako govorili u ovlascenom servisu i gasili lampicu a tada je bio u garanciji. Vozi ga i danas bez problema.
        Beast From The East

Comment

• bljump
          CBC Član
          • 28.01.2010
          • 11
          • Novi Sad/Beograd

Re: Hyundai Coupe - Check Engine se gasi kad je auto pod nagibom

Meni su rekli da je do lambda sonde(ista ta prica sa gorivom) , ali nisu sigurni.Ja to cenim kao rekla-kazala. Jel moze da mi pomogne neko malo strucniji oko ovoga ? Hoce li mi pomoci da ubacim novu lambda sondu kao originalnu ili neku druge marke pomoz'te

Comment

Working...
          X