Opel astra g 1.8 problem trza ..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ghoustrider
    CBC Početnik
    • 03.02.2010
    • 5
    • beograd
    • skoda fabia 1.4 16v

Opel astra g 1.8 problem trza ..

imam problem sa opel astrom g 1.8 motor x18xe1 1999g ..problem je sledeci auto je trzao pri dodavanju gasa ,nestabilno radio u leru ,cesto menjao broj obrtaja pri hladnom i toplom motoru ..na dijagnostici je pokazivao problem sa tps senzorom high idle voltage.Probana su dva tps senzora od toga jedan sto posto ispravan,medjutim auto se isto ponasao .Zadnji majstor koji je gledao utvrdio je da mi je crkla bobina ,kad je menjana bobina morao je da se servisira i ecu jer je crkao drajver za bobinu .Sa zamenom bobine stanje se popravilo ne trza vise toliko ,trza veoma malo na malim obrtajima ponekad radi stabilno na leru sve super ,medjutim sad imam drugi problem auto kad je hladan radi na 800 obrtaja a kad se zagreje digne na 1200 obrtaja .Promenjen je termostat zajedno kucistem i senzorom sto stoji na termostatu i auto se dalje isto ponasa .Moram jos da napomenem da kad se resetuje izbrise greska koju on prijavljuje da auto radi normalno i ide normalno ..medjutim u cim krene da trza izbaci dve greske knok senzor i high idle voltage ..Jedino nisam menjao taj knok senzor ..Da li je moguce da knok senzor zbunjuje ecu i imam ove sve probleme .Auto je proban da se vozi i bez knok senzora i isto trza kao i sa njim .Da li je neko imao slican problem ..Unapred hvala
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Opel asta g 1.8 problem trza ..

kolika je voltaza TPS-a na leru?

kolika je na punom gasu?

knock greska je isto vezana za voltazu ili nesto drugo? Ne bi bilo lose da postavis kodove u originalnom formatu...
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• ciklon
      CBC Senator XXL
      • 11.08.2008
      • 362
      • Beograd

Re: Opel astra g 1.8 problem trza ..

Proveri instalaciju od knoka i TPS-a do ECU. Ja sam imao problem sa greškom knok senzora a uzrok je bio loš deo instalacije od knoka prema ECU. U principu knok je obična "slušalica" i nema tu šta da se pokvari.
      Ako je kao što kažeš problematični TPS zamenjen sa 100% ispravnim, pa opet prijavljuje grešku TPS-a, onda nije do samog senzora. Prekontroliši samu instalaciju od senzora a još bolje bi bilo da ako si u mogućnosti zameniš ECU i vidiš da li će onda prijaviti greške.
      ponika marke ROG :-)

Comment

• ghoustrider
        CBC Početnik
        • 03.02.2010
        • 5
        • beograd
        • skoda fabia 1.4 16v

Proverena je instalacija od tps do ecu i sve je u redu ,jedino nije proverena instalacija knok senzora ..To cu da uradim sad kad budem isao ponovo kod coveka ni njemu nije jasno ...mada ona kaze sumnja na ecu ali gledao ga je i sve mu kaze deluje ispravno

Comment

• toni77
          CBC Član
          • 07.11.2009
          • 73
          • montenegro

imao sam isti kvar za to trzanje i izgubi vucu u momentu kablovi od svecica su bili uzrok zato sto su malo probilali isto mi je javljao na dijagnostici za senzor ali nije bijo bili su kablovi zamenio sam i sad sve je uredu

Comment

Working...
          X