Veliki servis za lancia deltu 2.0

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • iggyboy
    CBC Veteran
    • 18.03.2008
    • 148
    • pozarevac
    • stilo 16v

Veliki servis za lancia deltu 2.0

Planiram da ovih dana zameni zupcasti kais i onaj drugi od alternatora pa me interesuje sta se sve menja uz zupcasti kais(spaner,vodena pumpa) odnosno sta mi Vi preporucujete da zamenim.Napominjem da sa vodenom pumpom nemam problema ali mi neki drugari preporucuju da i to zamenim.Motor je inace 2.0 ima 102kw godiste 1996
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Re: Veliki servis za lancia deltu 2.0

Ako ces da zamenis vodenu pumpu onda zameni i antifriz. Potrazi original delove i onda si miran godinama.
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• bojke
      CBC Član
      • 07.05.2007
      • 72
      • kraljevo

Proveri stanje pumpe,ne moras da je menjas ako je OK.U principu nije greska zameniti je ali posto zupcasti kajs ne ide preko pumpe za vodu nemas nekih velikih bojazni za motor.Uvek je mozes naknadno zameniti bez nekih muka i skidanja zupcastog kajsa.Pozdrav

Comment

• VVLAJKO
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2008
        • 484
        • Nis
        • Audi A4, Primera p12

Taj motor bi trebalo da ima 2 zupcasta kaisa, jedan klasicni i drugi obostrano zupcasti koji pokrece balans osovine.

Vodenu pumpu tera PK kais i ne mora obavezno da se menja na velikom servisu.
        Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• iggyboy
          CBC Veteran
          • 18.03.2008
          • 148
          • pozarevac
          • stilo 16v

Hvala na odgovorima,sad mi se namece jos jedno pitanje.Zvao sam juce nekoliko prodavnica u bg u vezi delova i sad sam u nedoumici sta kupiti,jer mi u razlicitim prodavnicama nude razlicite delove.Sve mi doduse nude 2 zupcasta kaisa i jedan spaner ali mi neki nude i neki lezaj zaboravio sam za sta ,pa onda jos jedan spaner itd.E sad da ja nebi bio cavo koju ce da ****ju jel neko zna sta mi tacno treba da kupim ,koliko spanera kaisa i ostalih sitnica,posto cene idu od 6000 do bezmalo 11000 za set za zamenu.Hvala

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Treba ti zupcasti kais 173X18, balans kais 97x15, spaner zupcastog kaisa i spaner balans kaisa (neki ga spominju kao lezaj)
            To je sto se tice zupcastog.
            Kod kaisa serva alternatora i klime treba da pripazis jer postoje 2 opcije. Jedna sa klinastim i druga sa PK kaisevima.
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• iggyboy
              CBC Veteran
              • 18.03.2008
              • 148
              • pozarevac
              • stilo 16v

hvala puno

Comment

Working...
              X