Astra G, lamp.za kontrolu izduvnih gasova

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • opelbrmm
    CBC Početnik
    • 13.10.2007
    • 3
    • JA

Astra G, lamp.za kontrolu izduvnih gasova

Pošto nikako da nađem vremena da ponovo odvezem auto kod majstora interesuje me da li je neko imao ovakav problem.
    Dakle, na astri G, 1.4, 2002.god. povremeno se pali lampica za kontrolu izd. gasova (slika dole). Svetli neprekidno dok auto radi i to traje 2-3 dana pa se sama isključi i posle 7-8 dana ponovo. Za to vreme, dok sija, auto ima osetno manje snage, zvuk je drugačiji i potrošnja goriva je veća.
    Odmah posle prvog paljenja lamp. ćale je odvezao auto kod majstora, ovaj zameni bobinu i svećice, lampica se ugasila ali već posle par dana se ponovo upalila. Mislim da majstor na kompjuteru nije mogao da identifikuje u čemu je konkretno problem. Čitajući slične forume na ovu temu može se doći do zaključka da problem može biti u lambda sondi ili katalizatoru. Ako je neko prošao kroz ovo voleo bih da čujem šta je bio problem.
    Unapred hvala.

• GTX
    CBC Senator XXL
    • 13.09.2008
    • 422
    • Subotica
    • Nexia 1.5 16v

Re: Astra G, lamp.za kontrolu izduvnih gasova

To je check engine lampica i pali se kod bilo kakve nepravilnosti u vezi motora tj nije strogo "vezana" za izduvne gasove odnosno kvalitet smese.Trebalo bi da posetis nekog majstora koji je malo strucniji sto se tice dijagnostike da ne bi zamenio pola motora,a problem i dalje ostao.

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Potvrđujem ovo što je rekao GTX. Može biti svašta. Najbitniji je kod greške koji će ti očitati majstor.

Meni je na sličnom motoru 1.2, registrovan kod P0130.

Nisi rekao da li voziš na gas ili ne. Žuta lampica i plin su česta kombinacija

Comment

• opelbrmm
        CBC Početnik
        • 13.10.2007
        • 3
        • JA

Auto još nije posetio majstora. Lampica nije svetlela oko nedelju dana pa se danas ponovo upalila.
        Inače, u ,,user manual"-u piše da je ovo kontlrolna lampica za izduvne gasove i ukazuje na problem negde u izduvnom sistemu.
        Auto nema ugrađen plinski uređaj.
        Kada bude identifikovan problem javiću vam šta je bilo u pitanju.

Comment

• gavra le
          CBC Početnik
          • 27.06.2009
          • 4
          • leskovac

Kod mene je ta lampica znacila da moram da ocistim EGR ventil. Mozda je kod tebe isti problem.

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Opelbrmm, taj signal ukazuje da postoji neispravnost vezana za "emission control related". Kvar ne mora biti u samom izduvnom sistemu. Istina je, može biti EGR ali može biti i drugih kvarova, nepravilna smeša i slično.

Početak bi bio dijagnostički skener, onda dalje. Pravilno utvrdjen kvar - 90% posla, reklo bi se.

Poz
            BP

Comment

• popovici
              CBC Početnik
              • 14.03.2010
              • 1
              • novi sad

pozdrav
              Mogu da vam kažem moj slučaj.Lampica mi se palila i odem kod jednog majstora pa redom čisti ventile pređem 300km pa opet se upali i da vas ne smaram šta sve mi nisu predlagali da menjam.Sva sreća pa mi jedan reče da promenim pumpu na kojoj sipam gorivo odem na aviju prvo mi resetuju računar sipam i jedno 1000km opet se upali.Reče mi jedan da sipam na nisovoj pumpi pošto bezolovni ne može da se uvozi..itd.(elem oni su prva ruka )i od tada bogu fala pređo 5000 km i ugradi gas i sa njim pređoh 12000 km ali benzin nigde sem te pumpe nisam sipao .

Comment

Working...
              X