pogresno ulje Merz 190 E

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • selver
    CBC Član
    • 07.02.2010
    • 12
    • Zenica BiH

pogresno ulje Merz 190 E

Pozdrav svima
    Moze li mi neko reci sta se desi ako sam greskom dosuo 1l ulja 10w40 za dizel motore u benzinca isti viskozitet je vec prije bio u motoru
    Auto mi je 190 E 1984 2.0 90 kw. Naime kazaljka od pritiska ulja mi je pala na 1 (u zagrijanom rezimu)
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: pogresno ulje Merz 190 E

koliki ti je normalan pritisak u motoru?koje ulje si dosuo i koje je bilo u motoru?

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Moze li mi neko reci sta se desi ako sam greskom dosuo 1l ulja 10w40 za dizel motore u benzinca isti viskozitet je vec prije bio u motoru
      Nece se nista desiti,niti mu naskoditi
      Auto mi je 190 E 1984 2.0 90 kw. Naime kazaljka od pritiska ulja mi je pala na 1 (u zagrijanom rezimu)
      Dobar pritisak na leru sa zagrejanim motorom.Ti motori imaju el.davac pritiska ulja pa moze biti da se pokvario.....ako ti je pre sipanja bio veci pritisak,samo moze biti da ti je u kantici bila nafta ili benzin.Bilo kakvo ulje da si sipao,nije moglo napraviti drasticnu razliku.

Comment

• selver
        CBC Član
        • 07.02.2010
        • 12
        • Zenica BiH

Ok hvala sad mi je lakse
        A u motoru je bilo shell 10w-40 za benzince i bio sam na putu i upalila se lampica za ulje i onda sam morao kupiti na prvoj benzinskoj stanici i radnik me ubjedi da uzmeme Valvoline 10w-40 (kaze nije bitno proizvođač bitno je da je viskozitet isti) i tek kada sam ga usuo ugledah na boci diesel engines
        Napominjem prije dok je hladan startovan pritisak je bio na 3 a posle duge voznje padne na malo ispod 2.

Sada kad ga startujem pritisak ispod 2 a kad se zagrije padne na 1, pa rekoh da nisam svojom gluposcu sta zaj...bo.

Comment

• Vidan KV
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2007
          • 432
          • Kraljevo
          • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

A da bi razrešio sve dileme i nedoumice sipaj neko sredstvo za ispiranje motora,zameni ulje i filter i vozi.....pozdrav!

Comment

• selver
            CBC Član
            • 07.02.2010
            • 12
            • Zenica BiH

OK hvala
            Moze li samo jos jedno pitanje???

Koje sredstvo sluzi za ispiranje motora i ima li ga kupiti u proavnicama autodijelova

Comment

• kristina990
              Banovan
              • 13.04.2009
              • 1066
              • Srbija

@selver ako si vozio sa upaljenom lampicom ulja do prve benzinske to je vrlo lako moglo ostaviti posledice
              pravac mehaničar da izmeri pritisak ulja,ovo ulje što si dosuo je ok,ista gradacija,polusintetika,s te strane nikakve brige nemaš

Comment

• nnad
                CBC Veteran
                • 16.01.2008
                • 171
                • pancevo

bio sam na putu i upalila se lampica za ulje
                ako ti se upalila lampica, verovatno iz nekog razloga nisi imao uopste ulja a jedan litar nije dovoljan za dobar pritisak. sto znaci proveriti na meraču nivo ulja

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Razlika u ulju iste gradacije i iste baze je samo u paketu aditiva. A oni ne mogu da naprave toliku razliku u pristisku ulja u motoru, a posebno ne kada čine npr. 20% posto mešavine.

JA bih otišao kod majstora i dao vozilo na dijagnostiku uljne pumpe, npr, a usput bih proverio i senzor pritiska ulja!!!!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Golub.BG
                    CBC Veteran
                    • 04.02.2007
                    • 103
                    • Beograd

Ajd ti nama lepo reci koliko si brzo isao kada se upalila lampica za ulje i koliko si vozio dugo sa upaljenom lampicom. Verujem da se tu nazalost krije razlog smaljenog pritiska ulja. Koji ce ti opet nazalost najverovatnije ubrzo izbiti novac iz novcanika.....

Comment

• selver
                      CBC Član
                      • 07.02.2010
                      • 12
                      • Zenica BiH

nisam ni 5-6 km a inace na plin mi vise trosi recimo 1l na 8000 km ali kad se lampica upali opet na mjeracu na sipci nije minimalno (kad je hladan motor). Vjerovatno se preventivno ranije upali lampica. Ali kao sto iznad u postovima pise mozda mi je dotrajalo ulje i zaprljan filter pa mi opada pritisak. Mjenjam filter i ulje cim plata bude

Comment

Working...
                      X