cudan zvuk - ne znam odakle...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

cudan zvuk - ne znam odakle...

primjetio sam zadnjih dana neobicnu pojavu - kad prebacim u visu brzinu a motor nema opterecenja (recimo u 5. pri 60km/h) pojavi se neki neobican zvuk. desava se to i pri ubrzavanju sa nizih obrtaja bez redukcije brzine (u 4. sa 1500rpm ili sl.). cuje se tada kao da nema rezonatora - nesto kao zujanje, prdenje, tesko za opisati...ako radi na leru i dodam gas taj zvuk je jedva primjetan, jedino se javlja u voznji... ima li ko pojma sta je u pitanju? posto sam sve (ugrubo) pregledao i stvarno nemam pojma...auto, ne racunajuci to, radi normalno - potrosnja nije povecana, ne trosi ulje a ni vodu, nista ne smrdi, ne pregrijava se, vuce kao i uvijek, i sve je uopste receno OK. a zvuk me stvarno isfurava...
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.
  • Saabo
    Moderator
    • 29.09.2004
    • 1724
    • Vrbas
    • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Auspuh vibrira il tako nesto... mozda ti je otisla unutrasnja cev auspuha pa malo tandrce... i meni se tako cuje
    SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Chuje li se taj zvuk stalno, mislim dok je u leru i sa "aktivnim" i sa "odvojenim" kvachilom? Probaj, ako se sa "odvajanjem" kvachila dok auto radi u leru gubi taj "drndavi" zvuk onda je problem druge prirode - mene je tako dugo vremena druk lager dok nisam shvatio u chemu je problem... Neiskustvo...

Pozz =]
      http://www.bmw.tv

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

A mozhda je i samo obichna shajbna ili neka spojnica/prsten koji ti drzhi izduvnu granu negde olabavila pa "drnda"
        http://www.bmw.tv

Comment

• luka.l
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 490
          • Beograd
          • ВАЗ 21213

Re: cudan zvuk - ne znam odakle...

Jel moze jedno glupo pitanje?

---
          "Doktore, boli me ovde kad se pipam."

"Pa sto's onda koji k.... pipas?"
          ---

Zasto ga opterecujes na taj nacin? Ne bi cudilo da dodje do samodetonacija u takvom rezimu rada?
          - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
          - "I vi ste dobro."

Comment

• mirdza
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2005
            • 2437
            • Katowice (PL) / Banja Luka
            • AGP / W126

2 overspeed_1976

kvacilo sam mijenjao prije 2-3 mjeseca a izduv (sav od motora) prije 3 sedmice, tako da ne bi trebalo...a i znam kakav je zvuk druk lezaja (imao sam taj problem prije promjene). mada mi zvuci kao izduvna...

2 luka.l

zasto da dodje do samodetonacija? ne kontam...
            a znam da ovaj motor moze da radi i na super siromasnoj smjesi (1:30-1:40) - citao sam u nekoj tehnickoj specifikaciji...
            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

Working...
            X