izgubljen kljuc od paljenja za fiata

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • toni77
    CBC Član
    • 07.11.2009
    • 73
    • montenegro

izgubljen kljuc od paljenja za fiata

pozdrav svim kolegama.imam jedan problem sa jednim fijatom bravo 1.4 sa12 ventila zbog izgubljenog kljucakoi je kodiran zamenili smo komplet sistem od brave do motornog kompjutera sa isto takvog ali auto nece da upali pre toga sam proverio dali ovaj auto drugi pali i ostavio da malo radi pa sam onda sve to prebacio na auto sa izgubljenim kljucem ali opet nece da upali opet vratimna ovaj auto on upali ako je neko imao takav problem bio bi mu zahvalan
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Re: izgubljen kljuc od paljenja za fiata

Trebalo bi da zameniš i motorni. Dakle sa auta koji pali ključ, imobilajzer i motorni računar.

Comment

• toni77
      CBC Član
      • 07.11.2009
      • 73
      • montenegro

zamenjen je i motorni kompjuter ali isto nece da upali i razvodnik paljenja i bombina su zamenjene

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

chip, BSI i motorni ECU moras da uparis tj da budu sa istog auta sa istim motorom.
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• toni77
          CBC Član
          • 07.11.2009
          • 73
          • montenegro

komplet sistem je zamijenjen sa drugog auta od brave pa sve sa motornim kompjuterom cip bsi i motorni kompjuter i brava i modem od kljuca sve je sa ispravnog auta stavljeno ali nece vratim na ovo auto odma upali isti su motori 1.4 sa 12 ventila

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Pokušali smo onako kako se ne radi. Nisi naveo godinu proizvodnje tako nemamo pojma da li na tom modelu postoji immo box, na primer. Da li ima 3 pin ili 16 pin dijag. utičnicu?

Da li si pokušao da "čitaš" šta ima od grešaka, a ako ih ima - napiši koje su.

Nemoj da misliš da te ovde nešto kao "ispitujemo" i radoznali smo, samo bez potpunijih podataka nemoguće je pomoći bolje.
            Deluje da tu postoji neki drugi kvar, osim linije ključ - immo - motorni...

Ti si na redu...

Comment

• toni77
              CBC Član
              • 07.11.2009
              • 73
              • montenegro

auto je 2001 godiste danas sam upalijo auto ali samo na kratko u opet nece radio je neki pet minuta i sam se ugasijo proverio sam i pumpu baca gorivo samo na svecice slabo baca varnicu stavio sam nove ali nece

Comment

• sasha015
                CBC Veteran
                • 29.02.2008
                • 153
                • LOznica
                • Hyundai i-20

Mali off.....

Originally posted by toni77
                pozdrav svim kolegama.imam jedan problem sa jednim fijatom bravo 1.4 sa12 ventila
                Originally posted by toni77
                auto je 2001 godiste

1.4 S/SX I4 1370 cc 80 PS (59 kW; 79 hp) @6000 rpm 112 N·m (83 lb·ft) @2750 rpm Until 1999

Taj auto ne moze biti nikako 2001 godiste...

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

Da li ima 3 pin ili 16 pin dijag. utičnicu?

Comment

• toni77
                    CBC Član
                    • 07.11.2009
                    • 73
                    • montenegro

neznam dali moze da bude 2001 godiste ali mu u dokumenta pise 2001 godiste auto je nemacki tablica i u brif mu pise februar 2001 godiste auto je sa 3 pin prikljuckom gledao sam u auto datu i tacno da u nju nema takav auto ali ovom autu pise ta godina nebi ni ja napisao da nisam procitao godinu i sve te podatke pozdrav svima sto su se ukljucili u ovaj kvar da bi resili

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

U redu. 3 pin ne može biti 2001 ali to i nije nama od značaja. Dakle, zamenio si SVE komplet, ključ, immo kutiju, motorni i to ne pali?

Ako je tako, da li si probao nekim skenerom da "očitaš" greške?

Kad bolje razmislim, hajdemo od početka. Kako je nastao kvar?

Fiat je Bravo, oznaka motora 182. A 3000 ili A 5000, Bosch Mono-Motronic, MA 1.7.3. Tačno?
                      Ugasio se u vožnji, došlepan... i td. Pokušano sa zamenom na pr. senzora radilice... i td. OK?

Pošto je ovakva tema bez slika nezanimljiva evo jedna:

Pozdrav!
                      BP

Comment

• toni77
                        CBC Član
                        • 07.11.2009
                        • 73
                        • montenegro

boki nije se ugasio nego je covek izgubio kjluc drugi nije imao pa je nasao drugi auto sto je udaren sve sam zamenio ali nece da upali jednom sam uspio da upalim kada sam stavio nove svecice broj svecica je rc8byc i radio je neki pet minuta i posle se sam ugasio sad samo cekam da vidim dali je nekad menjat motor posto taj motor nije od toga auta kako mi je na telefon reko ovaj covek ali ako uspem da upalim javicu

Comment

• Boki Ar
                          CBC Senator XXL
                          • 11.11.2004
                          • 2827
                          • Aranđelovac
                          • Vektra

Toni, ti treba da nadješ razlog zašto auto ne pali sa drugim kompletom delova. Imaš li varnicu ka svećicama? Impuls ka brizgačima?

U krajnjem slučaju, da li je njegov računar (originalni od kojeg je ključ izgubljen) sa istim brojem kao na slici što sam postavio? Ima načina da se to pokrene bez immo kutije...

Comment

• toni77
                            CBC Član
                            • 07.11.2009
                            • 73
                            • montenegro

Boki varnicu baca ali slabo a broj sa motornog kompjutera je 0046 457 482 0 kada zamenim svecice on upali ali na kratko a ranije je zamenjen motor ovaj mi je javio motor je bio 1.8 a sad je 1.4 tako je dosao kod mene pozdrav

Comment

• TECA
                              CBC Senator XXL
                              • 14.10.2007
                              • 2355
                              • Oz

Nije mi jasno,pominjes neki razvodnik paljenja,zar tu nije bobina sa cetiri kabla za svecice?
                              Sta to znaci,slaba varnica?Ima je povremeno ili je slabog intenziteta.Ako je ovo drugo moras proveriti da u montazi nije ostao neki labav spoj od napajanja kompjutera ili bobine.Premeri u trenutku anlasovanja koliki je napon na bobini,jedan kraj unimera na +bobine a drugi na masu motora.Pa isto to +bobine i masa na bateriji.U anlasovanju proveri koliki je napon na samoj bateriji da bi videli da li je sa napajanjem bobine sve u redu.Sve meris dok anlasujes!

Comment

Working...
                              X