Brzinomer Toyota corola xli 1.6 (1994)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • imported_Miroslav Rajić
    CBC Početnik
    • 16.11.2009
    • 7
    • Beograd

Brzinomer Toyota corola xli 1.6 (1994)

Čim se da kontakt na bravi brzinomer pokazuje 30km/h.Čini mi se da dok se automobil vozi stalno pokazuje tih 30 km viška,tj.ta greška čini mi se ne povećava se sa povećanjem brzine.Znači da je kontantna.Inače kilometar sat pokazuje pređene kilometre tačno.Kilometar sat nema nikakvu sajlu,povezan je samo sa tri električna konektora.Kako da popravim ovaj kvar.
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: Brzinomer Toyota corola xli 1.6 (1994)

To ti je oduvek tako, ili ...?
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• somi_kac
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2009
      • 796
      • Kać

Normalno da ti nece pokazivati dobru kilometrazu, kada meri za +30km/h.
      Krenes prvo od pinjona, izvadis ga iz menjaca, i vrtis rukom. Ako nije do njega ili necega u menjacu sto moze da mu smeta, neispravan diferencijal na primer, do table je. Nju rastavis i pogledas...
      OPEL Astra 1.6i
      OPEL Kadett 1.6
      ŠKODA Favorit

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Šomi, 'ajd što lupetaš, al' nisi dobro ni pročitao šta je čovek napisao.
        Već si upozoren da pišeš samo ako si siguran u to što pišeš, zar ne ?
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

CBC Početnik
          • 16.11.2009
          • 7
          • Beograd

Kupio sam auto sa tim kvarom pre 6 meseci pa ne znam kako se ponašao ranije.Skidao sam kilometar sat da promenim sijalice koje osvetljavaju sat pa sam video da nema kilometar sajle već samo tri električna konektora.Pokazivač pređenih kilometara nije digitalni već klasičan ali ga pokreće neka elektronika.Međutim on je u redu i pokazuje tačno pređenu kilometražu,ali brzinomer pokazuje konstantno 30ak km/h viška.Kad stoji auto pokazuje 30,kad vozim 70km/h pokazuje 100
          itd.

Comment

• toni77
            CBC Član
            • 07.11.2009
            • 73
            • montenegro

njemu je elektricni pinjon zato proveri da ne probija na pinjon jer zato moze da pokazuje tih 30 kilometara na sat vise

Comment

CBC Početnik
              • 16.11.2009
              • 7
              • Beograd

Samo jedan savet kako da proverim da li probija na električnom pinjolu.Inače pinjol se vidi na diferencijalu iz motornog dela.Hvala.

Comment

• comi 1342
                Moderator
                • 28.09.2005
                • 1126
                • NS
                • Giulietta ,PUG 106,

Ako i kod skinutog kontakta pokazuje 30 km/h,"majstor" što je vraćao kilometražu je jako žurio, pa nije vratio kazaljku na pravo mesto. Treba skinuti i vratiti kako treba, daj nekome ako nisi strpljiv.Isti "pinjon" služi i za brojanje kilometraže, tako da je verovatno ispravan.
                Diferencijal, a ?

Comment

CBC Početnik
                  • 16.11.2009
                  • 7
                  • Beograd

Kada se skine sa "kontakta" kazaljka pada na nulu. Kada se da kontakt kazaljka se popne na 30.

Comment

• comi 1342
                    Moderator
                    • 28.09.2005
                    • 1126
                    • NS
                    • Giulietta ,PUG 106,

Imaš u autodati podatke,to se zove vechile speed sensor, mada ja mislim da nije do njega, mora da je do kazaljke. Možda i imam negde u knjizi baš kako izgleda sat sa mehanizmom, kod tih korola, ali svakako se mora rasturati, a onda vidiš na čemu si i kako radi.
                    Valjda su kod novijih auta za kazaljke zaduženi elektromotorići, a stari sistemi preko sajle vrte neki magnet, koji indukuje polje koje pokreće kazaljku, (uprošćeno objašnjeno), pa još tu budu neke oprugice koje vraćaju kazaljku na nulu.

Comment

CBC Početnik
                      • 16.11.2009
                      • 7
                      • Beograd

Originally posted by comi 1342
                      Ako i kod skinutog kontakta pokazuje 30 km/h,"majstor" što je vraćao kilometražu je jako žurio, pa nije vratio kazaljku na pravo mesto. Treba skinuti i vratiti kako treba, daj nekome ako nisi strpljiv.Isti "pinjon" služi i za brojanje kilometraže, tako da je verovatno ispravan.
                      Diferencijal, a ?
                      Bio si u pravu .Neko je već skidao sat i verovatno smanjivao kilometražu,što sam i pretpostavljao jer sam ga kupio sa malom kilometražom,170 000 za 15 godina baš malo .Tragovi skidanja se vide po polomljenoj žabici na plastičnom polopcu, maski sata.
                      Kazaljka brzinomera se na nulu vraća pomoću jedne fine opruge.Napetošću opruge kalibriše se i sam brzinomer.Ja sam napetost opruge povećao tako što sam kazaljku okrenuo za pun krug u pravcu kazaljke na satu i pažljivo je prebacio preko graničnika koji stoji na nuli.Probao sam auto i kazaljka je na nuli kada auto stoji,kada se vozi pokazuje tačno brzinu.
                      Problem rešen i sada sat radi ko sat.

Comment

• somi_kac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.04.2009
                        • 796
                        • Kać

Originally posted by somi_kac
                        Do table je. Nju rastavis i pogledas...
                        OPEL Astra 1.6i
                        OPEL Kadett 1.6
                        ŠKODA Favorit

Comment

• comi 1342
                          Moderator
                          • 28.09.2005
                          • 1126
                          • NS
                          • Giulietta ,PUG 106,

[quote=Miroslav Rajić]Inače kilometar sat pokazuje pređene kilometre tačno.[/quote
                          Originally posted by "somi_kac":3u4312uq
                          Normalno da ti nece pokazivati dobru kilometrazu, kada meri za +30km/h.
                          Originally posted by Miroslav Rajić
                          Skidao sam kilometar sat da promenim sijalice koje osvetljavaju sat pa sam video da nema kilometar sajle već samo tri električna konektora.
                          Krenes prvo od pinjona, izvadis ga iz menjaca, i vrtis rukom.
                          Nema sajle, nema pinjona, VSS senzor mož''' da vrti rukom i da ga zaboli...

Ako nije do njega ili necega u menjacu sto moze da mu smeta, neispravan diferencijal na primer
                          ...onda skinemo menjač ...
                          i...
                          , do table je. Nju rastavis i pogledas...
                          [/quote:3u4312uq]

Comment

• Dalibor Vukić
                            CBC Senator
                            • 08.09.2009
                            • 279
                            • Beograd

Što mi idu na živce ljudi koji vraćaju kilometar sat, a ne umeju. Kad ne znaš, odeš na otpad, pa kupiš neki sa manjom kilometražom i zameniš. Isto važi i za one koji kupe neki od tacho uređaja i šetaju kilometražu na vozilima sa digitalnim satovima, pa sve izbrljaju. A i ceo princip je bezvezan. Vidi se u kakvom je stanju auto, a svaki prodavac će reći šta je sve novo skorije ugrađivano i sređivano, tako da kilometraža nije bitna, jer su sve šanse da je menjana, pogotovo ako je auto prošao kroz dosta ruku.

Comment

• somi_kac
                              CBC Senator XXL
                              • 03.04.2009
                              • 796
                              • Kać

@comi1342
                              Kada budes izvadio digitalni pinjon, znaces o cemu pricam. Da ti sad ne objasnjavam...
                              OPEL Astra 1.6i
                              OPEL Kadett 1.6
                              ŠKODA Favorit

Comment

Working...
                              X