Imam stilo 1.9 jtd 115 ks 2005 godiste,od pre par dana desava mi se da uglanom na usponu mada i na ravnom ali redje,izgubi snagu nece da vuce(primi gas) a posle par sekundi naglo probije i krene da ubrzava,i vidi se oblak crnog dima.Inace auto ne trosi ulje,pri ubrzanjima ne izbacuje dim,normalna potrosnja goriva,
stilo 1.9 jtd 115 ks 2005 god ne vuce,gusi se
Collapse
X
-
Re: stilo 1.9 jtd 115 ks 2005 god ne vuce,gusi se
koliko kosta u slucaju da je erg ventil,i gde ga kupiti a da nije mala privreda da bude gori od ovoga sto je trenutno na autu?A cuo sam od nekih koji su imali problema sa erg -om da su ga prali(valjda naftom,benzinom, ili sta vec znam cime) i da je posle funkcionisao jos dugo posle toga.Koliko je to posla da se skine,gde se nalazi?Moze li neka slika?Jos jednom hvala svima.
Comment
-
-
EGR za Astru G sam platio 14k din. Sad ne znam koliko je za FIAT, ali kontam da je tu negde isto. Oko pranja ti ne znam nešto reći, jer u mom slučaju je baš crko, tako da mu nije bilo spasa. EGR ti je ona kao pečurka na usisnoj grani, iz njega idu 2 creva ka vakumima. Jedan od načina da proveriš da li radi EGR je da skineš to crevo s jednog vakuma i da ustima povučeš, onda ako motor počne da se guši - ispravan je (mada ne znam koliko je relevantan način iako sam probao).
Comment
-
-
Njegov EGR nije ni nalik tome, ne upravlja se vakumom, nego elektronski preko ECU-a.
Čisti se sprejem Karbokliner-om, eventualno neki benzin ili odmašćivač u kombinaciji. Nije baš jednostavno skunuti,treba dugački imbus 6mm koji ide na gedoru,i zezanje otkačiti neku cev koj hladi gasove koji ulaze u EGR. Vidi ovde :
Code:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=33151&st=20
"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
Comment