stilo 1.9 jtd 115 ks 2005 god ne vuce,gusi se

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zone
    CBC Početnik
    • 19.02.2010
    • 2
    • kosovska mitrovic

stilo 1.9 jtd 115 ks 2005 god ne vuce,gusi se

Imam stilo 1.9 jtd 115 ks 2005 godiste,od pre par dana desava mi se da uglanom na usponu mada i na ravnom ali redje,izgubi snagu nece da vuce(primi gas) a posle par sekundi naglo probije i krene da ubrzava,i vidi se oblak crnog dima.Inace auto ne trosi ulje,pri ubrzanjima ne izbacuje dim,normalna potrosnja goriva,
  • mistermobil
    CBC Senator XXL
    • 09.11.2008
    • 469
    • pecinci

Re: stilo 1.9 jtd 115 ks 2005 god ne vuce,gusi se

Dizne,pumpa?jel si probao sa nekim sredstvom za ciscenje koje bi sipao u gorivo
    Ko leti,vrijedi
    Ko vrijedi,leti
    Ko ne leti,ne vrijedi..
    (Grunf,TNT..)

Comment

• Kosovic
      CBC Veteran
      • 14.12.2008
      • 149
      • Vrbas

Meni to vuče na EGR ventil. Bolje ti je da pođeš na dijagnostiku, teško je ovako pogoditi.

Comment

• zone
        CBC Početnik
        • 19.02.2010
        • 2
        • kosovska mitrovic

koliko kosta u slucaju da je erg ventil,i gde ga kupiti a da nije mala privreda da bude gori od ovoga sto je trenutno na autu?A cuo sam od nekih koji su imali problema sa erg -om da su ga prali(valjda naftom,benzinom, ili sta vec znam cime) i da je posle funkcionisao jos dugo posle toga.Koliko je to posla da se skine,gde se nalazi?Moze li neka slika?Jos jednom hvala svima.

Comment

• Kosovic
          CBC Veteran
          • 14.12.2008
          • 149
          • Vrbas

EGR za Astru G sam platio 14k din. Sad ne znam koliko je za FIAT, ali kontam da je tu negde isto. Oko pranja ti ne znam nešto reći, jer u mom slučaju je baš crko, tako da mu nije bilo spasa. EGR ti je ona kao pečurka na usisnoj grani, iz njega idu 2 creva ka vakumima. Jedan od načina da proveriš da li radi EGR je da skineš to crevo s jednog vakuma i da ustima povučeš, onda ako motor počne da se guši - ispravan je (mada ne znam koliko je relevantan način iako sam probao).

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Njegov EGR nije ni nalik tome, ne upravlja se vakumom, nego elektronski preko ECU-a.
            Čisti se sprejem Karbokliner-om, eventualno neki benzin ili odmašćivač u kombinaciji. Nije baš jednostavno skunuti,treba dugački imbus 6mm koji ide na gedoru,i zezanje otkačiti neku cev koj hladi gasove koji ulaze u EGR. Vidi ovde :
            Code:
            http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=33151&st=20
            Mogu da pretpostavim kakav se kod tebe eurodizel prodaje, a on zapuši sve redom, EGR, MAP, usisnu granu, dizne, turbinu, katalizator... Uglavnom, čišćenje EGR-a i MAP senzora treba odraditi, a da li će ti rešiti problem, ... ako ne, onda moraš tražiti čoveka koji se razume u dijagnostiku, nije dovoljno samo da ima uređaj...
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
            X