Peugeot 206 1.6 (2000.g) - TORZIJA

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lmilannnn
    CBC Član
    • 22.06.2009
    • 29
    • Nis

Peugeot 206 1.6 (2000.g) - TORZIJA

Zdravo narode. Mislim da imam problem sa torzijom na autu.
    Simptomi su sledeci: cuje se skripa iz zadnjeg trapa kad izlazim iz auta (kada se on malo podigne), lupa pozadi kad prelazim preko rupa i neravnina i cini mi se da mi zadnji desni tocak ima blagi nagib ka unutra.
    Sta da radim, sta je najbolje? Da li da trazim polovnu torziju od istog auta, ili neka reparacija ove moje? Kako se to radi i ko to ume dobro da radi? Naravno koje su cene, i zna li neko da mi preporuci nekog dobrog majstora za to? Ja sam iz Bele Palanke tako da mi odgovara recimo i majstor iz Nisa ili okoline.
    Ako se radi o reparaciji stare torzije, sta bi sve trebalo da se menja? Cuo sam da tu ima neki iglicasti lager. Sta pored njega jos treba da se menja i gde se nabavlja?

Unapred hvala na pomoci.
  • Dexxter
    CBC Senator
    • 26.11.2007
    • 224
    • Svilajnac

Re: Peugeot 206 1.6 (2000.g) - TORZIJA

Reparacija je moguca ali samo pod uslovom da su kucista u kojima nalezu lezajevi dobri. U kojiko je centralno kuciste osteceno reparacija je cisto bacanje para jer ce vrlo brzo da se vrati na isto. U setu za reparaciju idu 4 iglicasta lezaja, dve biksne na kojima nalezu lezajevi i dva semeringa. A polovna torziona osovina je macka u dzaku. Pitanje je koliko je dobra i koliko ce trajati. Ako se ne varam u BG-u ima servisa koji samo to rade. Bar sam tako cuo. Najbolje je da se tvoja torzija skine i rasturi da bi se procenila steta. Ako se isplati remontovati onda uzmes set za reparaciju a ako se ne isplati potrazis drugu u sto boljem stanju.
    Work to ride - Ride to work

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

evo ja cu ti reci sta da radis, u gornjem desnom uglu ima opcija search (trazi) posto ima najmanje 3 teme o tome.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• SchoneNK
        CBC Senator XXL
        • 17.04.2006
        • 564
        • Beograd
        • Honda Accord CL7

Evo da ti olaksam, jedna od onih na koje je mislio Zverko:

viewtopic.php?f=345&t=16379
        www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• lmilannnn
          CBC Član
          • 22.06.2009
          • 29
          • Nis

Ok, hvala. Ma citao sam ja sve te teme koje sam nasao, o torzijama. Ali sam hteo da mi neko pomogne i preporuci majstora u blizini. I naravno jos neka informacija i iskustvo ne moze da skodi.
          Javio mi se "vvlajko" koji ima servis u Nisu i radi torzije, tako da cu verovatno kod njega.

Pozz

Comment

Working...
          X