Reno Laguna 1.8RT 98 god. problem sa paljenjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Reno Laguna 1.8RT 98 god. problem sa paljenjem

Problem je sledeci. Kada je hladna (preko noci ostavljena) upali odmah. Problem nastaje kada je palis kada je bar malo zagrejana. Potrebno je da se bas onako vergla pa da uhvati. Sekund dva kao da dobija gorivo i onda radi normalno. Posle tih sekund dva, ler je stabilan, nema gasenja i trokiranja...

Ima ugradjen gas sa lambda kontorlom. Sto se tice potrosnje i kretanja, ponasa se normalno - bar neprimecujem neku razliku.

Sumnjam na regulator pritiska, benzinsku pumu da li da jos nesto gledam?
    https://t.me/pump_upp
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: Reno Laguna 1.8RT 98 god. problem sa paljenjem

Ja sam imao slican problem na Meganu '01 1.6 16v...

Oterao kod prijatelja koji radi dijagnostiku, i rekao da je problem bio u senzoru polozaja radilice...

Skinuo, ocistio, vratio ga nazad i pali bez problema... A od tada je proslo jedno pola godine, radi normalno sve...
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• miskovolvo
      CBC Veteran
      • 22.02.2010
      • 171
      • Aleksinac

kada si zadnji put menjao svecice,pumpa i regulator pritiska verovano nisu jer bi ti pravili problem nezavisno od temperature motora,ja bih ti savetovao da sipas jedan aditiv za pranje ajnspric sistema i da ga vozis na benzin nekoliko dana,uglavnom svi automobili na tng imaju problem zato sto zapeknu brizgaljke,a onda pocinju igre bez granica,

Comment

• roske
        CBC Senator
        • 08.03.2007
        • 272
        • Lazarevac
        • Alfa Romeo 145 boxer

Proveri senzor rashladne tecnosti

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Evo update:

Skinuo TDC senzor i ocistio ga. Iskreno nije ni bio mnogo prljav:

Senzor je prva ugradnja:

E sad unimerom daje 235 OMA da li je to dobro...?

Dok sam se igrao oko testiranja paljenja, primetio sam da je pumpa odsvirala svoje. U jednom trenutku nije uopste htela da radi, proradila je posle par udaraca. Mislim da je ipak ovo tesko paljenje povezano i sa njom. Gledacu sutra da nabavim drugu pumpu pa ce mo videti...

Comment

• miskovolvo
            CBC Veteran
            • 22.02.2010
            • 171
            • Aleksinac

verovatno su ti cetkice u pumpi kratke,pa kad je udaris ona proradi,mali savet,kada sve to zavrsis odi kod elektricara da ti veze pumpu,tako da kad ti auto radi na TNG pumpa ne radi,pa ces joj mnogo produziti vek,jer bukvalno vrti na prazno

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Danas je pumpa ispustila dusu. Uspeo sam da polomim prikljucak na plovku pa sad moram da jurim komplet... zivote lutalico...

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Zamenjena pumpa radi ko sat laguna.

M-power mi pomoze, izabra pumpu i sve zavrsismo realno za male pare....

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Ovako sada je situacija sledeca:

1. Zamenjene su svecice
                  2. Ociscen je senzor radilice
                  3. Zamenjena je pumpa u rezervoaru

Kada je hladna pali odmah i trenutno, kada se zagreje i ostavi duze od 30minuta mora da se vergla 10tak sec da bi upalila. Inace pali odmah na prvu ako je ugasis vrucu i upalis odmah zatim.

E sad na plin pali odmah i trenutno vruca i hladna (ovo sam morao da isprobam kada je crkla pumpa). Problem je sada daleko manje prisutan, samo ako se vruca ostavi duze od pola sata a krace od dva samo u tom slucaju mora duze da se vergla.

Posto je na plinu OK uzrok je daklem u gorivu. Pumpa je promenjena ostaje sto rece M da se ociste dizne.

Ima li neko jos neku ideju?

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Regulator pritiska goriva?
                    Imao sam slučaj na sličnom tipu da je membrana regulatora bila mikro porozna i puštala gorivo u usisnu granu kroz vakum crevce.Ponašao se slično.Kad bih ga stavio pod pritisak za probu nije odmah curelo gorivo nego tek posle jednog minuta od prilike počne da vlaži izlaz za vakum.
                    Bilo bi dobro proveriti da li se auto isto ponaša i kada je prekidač za gas na položaju za rad samo na benzinu.

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Auto ima venturi sa lambda kontorlom. Nije napravljen da se pali samo na gas. U slucaju kao mom kada je pumpa izgorela, onda sam morao da ga forsirano palim na gas.
                      Inace i ja posumnjah na regulator pritiska, mada me cudi sto posle naprimer 3-4 sata upali normalno. M ima teoriju po kojoj auto zbog poroznosti upravo regulatora ili propustanja dizni jednostavno pre****. Taj visak goriva nestane ispari posle par sati i zato upali odmah. Sve zam blizi da poverujem toj teoriji...
                      Posto li moze da kosta polovan regulator pritiska? Ako nije skup promenio bih ga...

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

Možeš ga lako testirati,čak i na samoj instalaciji na kolima,sa malim modifikacijama.Pusti mašti na volju.Dovod,odvod i posmatraš vakum priključak. Da dizne cure,na leru bi radio loše.
                        Desi se ponekad da sličan problem pravi "centrala" za gas.Lako se primeti: ako na automatskom položaju vergla znatno duže nego na položaju benzin,onda se može sumnjati i na dotičnu.
                        Isti problem može biti vezan za VN sistem u funkciji temperature motora-bobine/kvaliteta varnice.I to se lako proveri: u problematičnim uslovima varnica na svećicama izostaje ili je slabe energije,tj. bledunjavo žute boje.
                        Nadam se da sam bar malo pomogao u lovu.

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Posto je francuz, prvo cu da sve kontakte lepo ocistim. Kada sam skidao senzor radilice, skidao sam i masu motora. Pre vracanja iste , lepo sam je osmirglao, i ocistio. Posle toga lakse mi vergla auto

Comment

• Gavra
                            CBC Senator XXL
                            • 06.03.2008
                            • 2031
                            • Beograd

ugrej na radnu temperaturu i skini crevo vakuma sa regulatora,ugasi motor i sacekaj nekoliko minuta ,ako procuri gorivo menjaj regulator i obavezno stavi nov.
                            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• VVLAJKO
                              CBC Senator XXL
                              • 23.07.2008
                              • 484
                              • Nis
                              • Audi A4, Primera p12

Kad ugasis auto nakon voznje probaj da oslusnes dali se iz isparivaca cuje tiho sistanje.

Ja sam skoro imao slucaj da je isparivac odsvirao svoje i da nakon gasenja motora lagano u granu ispusti sav plin iz sebe i cevi do el. ventila.
                              Problem se manifestovao upravo tako, auto jednostavno pre****. Pali kada odstoji jako kratko ili jako dugo dok gas ne ispari, kada odstoji krace vergla dugo ili trazi pun gas da kresne.
                              Ovde je bio problem sto isparivac nije imao adekvatno grejanje, sistem nije bio propisno odzracen.
                              Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

Working...
                              X