Renault Megan '04 god. 1,6 16 ventila (benzinac). Trokira,svecice nove,bobine dobre,pritisak goriva dobar(pri leru i pri opterecenju). Pali lampu od motora,ali samo dizne nisu oprane. Sta bi jos mogao da bude problem?
Renault Megan '04 god. 1,6 16v - Trokira
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Re: Renault Megan '04 god. 1,6 16v - Trokira
Radim sa Multi Diag-om. Prijavljuje izostajanje paljenja na prvom cilindru,onda kada se ugasi greska i provoza se,upali nekada prijavi na cetvrtom. Osciloskop nemamo da izmerimo bobine,pokusali smo sistemom zamene kada je prijavio izostajanje paljenja na cetvrtom cilindru,bobinu sa cetvrtog cilindra smo stavili na prvi,tada je i prijavio prvi cilindar. Tada smo stavili novu bobinu na prvi cilindar. I opet smo imali izostajanje paljenja na prvom cilindru. Posle toga je prijavio i na cetvrtom. Pritisak goriva smo merili manometrom koji ima odgovarajuce adaptere.
Comment
-
-
Na tom motoru su u rednoj sprezi 1.i 4. i 2.i 3. bobina tako da dijagnostika nekada prijavljuje jedan a nekada drugi cilindar iz para u problemu.
Proveri kablove koji idu na bobine,zatim proveri konektore i na kraju proveri šrafove koji služe za fiksiranje bobina.Zatim vrati stare svećice,pa probaj.Iz iskustva,problem je tu negde,posebno ako ima ugrađen autogasni uređaj.
Dešavalo se da crkne bobina,ali se to lako dijagnostikuje.
Comment
-
-
@ Stratos svi 1.6 16V motori imaju zasebnu bobinu za svaki cilindar,a i stariji modeli koji imaju DIS sistem isto ne mogu da pogrese koji cilindar ima missfire.
@ Ademir
Ako je bobina sa 4cyl bila u kratkom spoju i spalila je driver na 4,premestanjem na 1 ste mozda spalili i driver za 1 cyl. ako do tada nije prijavljivao 1cyl. kao problematican.Kada imas missfire najpametnije je da odradis test injectora da proveris da li je elektricno ispravan,zatim na test svecici skenerom pokrenes test bobine i proveris koliko KV indukuje.
Bolje iscitaj freze frame data pa postavi...sve ce biti lakse.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
@Gavra Ti motori imaju četiri bobine ali vezane redno,kao što sam i napisao.Par 1.i 4. dobija signal sa pina m4 sa ECU a par 2.i 3. dobija signal sa pina m3 sa ECU.Bitna stvar je i šraf koji pričvršćuje bobinu za glavu.Prethodni post sam napisao iz iskustva.Problem mogu biti i svećice koje znaju da sprže bobinu ili prave misfire posebno u zonama većeg opterećenja motora.Radi se o motornom menadžmentu Sagem S 3000 koji u kritičnom slučaju aktivira zaštitu za kanale i vrlo zanimljivu strategiju rada.Imao sam i slučajeve sa zaprljanim diznama ali su ,bar kod mene,retki.
Comment
-
Comment