Mercedes W168 (A klasa), 2002, 1.7CDI automatik

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dusandz
    CBC Početnik
    • 04.03.2010
    • 2
    • Beograd

Mercedes W168 (A klasa), 2002, 1.7CDI automatik

Pozdrav, momci.
    Imam problema sa automobilom iz subjecta. Kupljen je u maju prošle godine kao polovan, i sve vreme se spolja čulo zujanje kada se menjač ubaci u D ili R. Odrađen je B servis kod ovlašćenog servisera, koji je uzeo ogromne pare za isti, ali je i rekao da je zvuk sasvim normalan.
    Pre nekoliko dana, dok sam se uparkiravao, ubacio sam u R, auto je cimnuo i krenuo da ide u nazad sa jako malom snagom. Na kontrolnoj tabli je pisalo F. U koju god poziciju da sam stavio ručicu, auto nije reagovao. Posle gašenja i paljenja motora sve je normalno radilo, ali se tri dana kasnije desilo to isto, i na isti način sam zaobišao problem.

Šta može da mu bude, i gde da idem da to sredim?
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Re: Mercedes W168 (A klasa), 2002, 1.7CDI automatik

Pod hitno na servis automatskog menjača.... ako je prema mom iskustvu (a bolje bi ti bilo da jeste), zveknuo ti je jedan od ventila koji kontrolišu prelazak iz brzine u brzinu (stepen prenosa).

Ja sam imao poruku Automatic gearbox i auto je išao u tzv. limp modu.... takoreći vukao se.... (kao da sam stalno u npr. 3. brzini) i gašenje pa paljenje auta je "resetovalo" stanje na normalno.... pa kontam da je simptom sličan tvom, a shodno tome i uzrok.

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

Prvo bi valjalo da se prekontrolise nivo ulja,ako nije menjano da se zameni i ulje i filter. Svaki servis koji ima skener za MB moze da u parametrima procita pritisak koji turbina pravi kao i da uradi testove svih ventila i solenoida.

Voznja sa takvim menjacem je toliko nepreporucljiva da mislim da se slobodno moze reci zabranjena,a troskovi ako je nesto dotrajalo nisu mali.

Preporuka bi bila svakako Mercedes servis koji zna da testira menjac,mada svako ko ima iskustva sa MB moze isto kvalitetno da odradi posao.
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• dusandz
        CBC Početnik
        • 04.03.2010
        • 2
        • Beograd

Hvala svima na odgovorima. Auto ne diram već neko vreme, ovih dana ga vozim u servis.

Comment

Working...
        X