Kadett 1.3 1987, problem sa paljenjem (pumpa?)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zeleni zub
    CBC Član
    • 17.10.2009
    • 23
    • Beograd

Kadett 1.3 1987, problem sa paljenjem (pumpa?)

Pozdrav svima, ovo mi je prvi post i laik sam sto se tice prilicno stvari u vezi automobila, zato izvinite ako pitam nesto banalno.
    Pomenuti automobil sam uzeo i zamenio sve po redu (ulje, svecice...) i greskom uzeo filter za gorivo koji je za kadett 1.3i, pri cemu je auto normalno funkcionisao. majstor mi je rekao da kad stignem zamenim filter i uzmem odgovarajuci jer se pumpa muci. uzeo sam manji filter, stavio i tada su nastali problemi. auto sam par puta uspeo da upalim, i to posle vise pokusaja paljenja/verglanja, kao da gorivo ne stize do karburatora. uzeo sam drugi filter, medjutim problem je ostao, samo sto sad kad je temperatura malo presla minus nema sanse da upalim auto, gotovo da sam ispraznio akumulator. sumnjam da mozda pumpa zeza, zaista ne znam ni sam. any idea? hvala
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Re: Kadett 1.3 1987, problem sa paljenjem (pumpa?)

Skini crevo benzina sa karburatora, stavi u flašu i zaverglaj, te vidi ide li benzin. Ako ga nema probaj dovuci vakuumom iz rezervoara i vidi ima li benzina, kad ga dobiješ ponovo zaverglaj i vidi baca li gorivo. Ako ne baca, stvar je za stručnjaka. Principijelno filter od motora I i običnog sem vizuelne razlike, druge nema, u tvom slučaju su zamenjivi bez ikakvih posledica. U suprotnom slučaju nisu. Povedi računa da benzin ne pršti i da ne dođe do požara.
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• aivan
      CBC Senator
      • 28.02.2006
      • 247
      • Bograd, Mirijevo

Jesi li probao da vratis stari (veci) filter, izgleda da je s njim radilo. Mozda ti je novi filter neispravan?

BTW, ne verujem da veci filter za "i" motor ima veci otpor na protok benzina kroz njega, zapravo verovatno je bolji i lakse propusta benzin nego manji filter koji si stavio. Nisam bas siguran da je majstor bio u pravu kada je tvrdio da mu veci filter smeta

p.s. Pazi na smer montiranja filtera, trebalo bi da na njemu ima strelica koja pokazuje smer benzina.
      Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• zeleni zub
        CBC Član
        • 17.10.2009
        • 23
        • Beograd

hvala vam puno na brzim odgovorima, pokusacu prvom slobodnom prilikom savetovano. filter sam stavio u smeru karburatora, kao sto je vec oznaceno, a za stari (i) filter... prema Marfijevom zakonu - dao sam filter drugaru koji ima kadeta 1.3i, neka ga uzdravlje sluzi. sto se tice ispravnosti filtera, mislim da su ok, 2 sam uzeo, svaki u drugoj radnji (jedan je plastican, neki ukrajnski a drugi je nas frad), osim ako nisam toliki baksuz pa... jos jednom hvala vam pa cu vec javiti sta sam uradio

Comment

• zeleni zub
          CBC Član
          • 17.10.2009
          • 23
          • Beograd

skinuo sam crevo i pumpa ne baca benzin. da baksuz bude veci sad moram i da punim akumulator. naleteo sam na majstora koji mi rece da sipam benzin u karburator i da je mozda suva pumpa, mala je verovatnoca da je tek tako otisla. saga se nastavlja

Comment

• miskovolvo
            CBC Veteran
            • 22.02.2010
            • 171
            • Aleksinac

Sto se tice Fradovih filtera,oni su odavde iz Aleksinca i prave izuzetno kvalitetne filtere,ali nije problem u tome,skini razvodnu kapu i pogledaj koji komutator imas,sa koliko pinova,kada stanes sa prednje strne auta,sa tvoje leve strane na veznom limu imas rele sa 4 zice,spoji kontakte 30 i 87,ako ti i tada ne radi pumpa,imas i osigurac za pumpu,mislim da je u srednjem redu 1,sa leve strane,za svaki slucaj pogledaj semu na plasticnom poklopcu osiguraca,pise EFI,ako nije ni to,proveri da li kada prespojis kontakte na releu dolazi struja,pumpa ti je odozdo .na sredini vozila u rezervoaru,trebace ti dizalica aili kanal

Comment

• ragazzoni
              CBC Senator XXL
              • 24.02.2009
              • 774
              • Obrenovac i okolina
              • Opel Omega 2.0i-16v

Kadet 1.3 a ne 1.3i, ako se ne varam?
              ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
              Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• zeleni zub
                CBC Član
                • 17.10.2009
                • 23
                • Beograd

obican 1.3 je u pitanju, a to zezanje oko releja cu morati da odlozim za neki drugi (malkice topliji+slobodan) dan. ako stignem pokusacu jos da sipam benzin u karburator, nadam se da ce me to postedeti zezanja sa kontaktima, releom... hvala puno na savetima

Comment

• zeleni zub
                  CBC Član
                  • 17.10.2009
                  • 23
                  • Beograd

potrazio sam te zice koje treba da spojim (koje bi trebalo da su sa leve strane) i stvarno nisam mogao da ih nadjem, sa leve strane jedini kablovi su za far, migavac i blize kabini neke 2. sa desne strane ima nekih zica u nekom okruglom kucistu koje je zamotano u neki crni najlon... sta je cackano na tom autu pre nego sto sam ja uzeo stvarno ne znam... i tako... na savet majstora dolio sam benzina u rezervoar i sipnuo u karburator, ne pali. vratio stare kablove, ocistio svecice, pogledao da nije nesto oko kape i razvodne ruke, i naravno, ne radi... drugar je zvao nekog elektricara koji je rekao da izgleda da nije neki problem sa elektrikom vec da je pomereno paljenje (?) i da je to posao za mehanicara i da je izgleda pumpa...
                  jos neki savet sem da odem (tj odslepam auto) u neki pravi servis?

Comment

• miskovolvo
                    CBC Veteran
                    • 22.02.2010
                    • 171
                    • Aleksinac

drage volje bih ti pomogao,ali mislim da ces da napravis vecu stetu nego korist,mozes i komutator da izgoris,zato nadji nekog dobrog i postenog elektricara pa pravac kod njega

Comment

• zeleni zub
                      CBC Član
                      • 17.10.2009
                      • 23
                      • Beograd

hvala puno u svakom slucaju, neko od drustva ce mi vec odslepati auto do nekog majstora, samo jos da vidim kog

Comment

• mexa
                        CBC Veteran
                        • 13.04.2009
                        • 154
                        • lazarevac

Originally posted by zeleni zub
                        potrazio sam te zice koje treba da spojim (koje bi trebalo da su sa leve strane) i stvarno nisam mogao da ih nadjem, sa leve strane jedini kablovi su za far, migavac i blize kabini neke 2. sa desne strane ima nekih zica u nekom okruglom kucistu koje je zamotano u neki crni najlon... sta je cackano na tom autu pre nego sto sam ja uzeo stvarno ne znam... i tako... na savet majstora dolio sam benzina u rezervoar i sipnuo u karburator, ne pali. vratio stare kablove, ocistio svecice, pogledao da nije nesto oko kape i razvodne ruke, i naravno, ne radi... drugar je zvao nekog elektricara koji je rekao da izgleda da nije neki problem sa elektrikom vec da je pomereno paljenje (?) i da je to posao za mehanicara i da je izgleda pumpa...
                        jos neki savet sem da odem (tj odslepam auto) u neki pravi servis?
                        zato sto ih nemas, teraj to kod cika doktora nediraj sam nista

Comment

• zeleni zub
                          CBC Član
                          • 17.10.2009
                          • 23
                          • Beograd

problem resen. komutator je bio u pitanju. nisam bio kod majstora vec sam malko guglao i video da se neko zalio na slicne probleme i da je problem bio u komutatoru. da ne duzim pricu, hvala vam na savetima i dobroj volji, nadam se da neko nece imati ovih problema a u slucaju ako ih bude imao da ce mu ova tema pomoci. pozdrav svima

Comment

Working...
                          X