Molim za misljenje i savet.imam nissan sani 1.7 dizel koji je pre otvaranja motora trosio 1l ulja na 1000km a sada na iberlauf izbacuje 1l na 100km.uradejna glava komlpet,zamenjene karike,lezajevi i dihtunzi.Hilzne nisu dirane jer nije imao tzv ajnzac inace presao je 250 000km.sta moze biti uzrok/ hvala
Nissan 1.7d 40kw duva na iber
Collapse
X
-
Re: Nissan 1.7d 40kw duva na iber
Vrati se kod tog sto ti je radio ,pa nek ti objasni zasto ti je motor u losijem stanju posle popravke ...
nesto je zeznuo.. ili je pukla neka karika..ili nije dobro uradjeno.
u svakom slucaju,provera kompresije na svakom cilindru..pa da se nadje kvar.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
-
-
vratio bih se ali sam ga ja sam radio.pre njega sam karikirao bar 50 krseva i nikad nije bilo problema.Juce sam mu zamenio ulje i na 100 km mi je izbacio manje od 200gr a testiram ga tako sto sam crevo od ibera ubacio u flasu pa mu to vracam u motor
Comment
-
-
Sto rece neko gore, jesi siguran da si okrenuo karike kako treba?
Comment
-
-
Nisam vise ni ja siguran da li sam stavio karike kako treba jer je sklapanje bilo posle ponoci i bio sam premoren.Ne razumem kako je pre otvaranja motora palio na prvi okretaj na -10 stepeni a sad kada je nazovi uradjen (karike,kompletna glava,dizne i bosch pumpa) moram da ga grejem 3 puta i vergla po 5 sec a kad upali nece da sastavi ra jedno pola minuta i kao da radi na 2-3 klipa.Kada se zagreje normalno ide i lepo vuce tako da opet nisam siguran sta mu je ali izgleda da mi ne gine ponovno otvaranje motora i novcanika
Comment
-
-
A sto neizmeris kompresiju, bar da vidis na cemu si...
Comment
-
-
Da je benzinac izmerio bih je za 5 min a ovako me hvata muka kad pomislim da skidam dizne pa kad ih vratim one pustaju na sve straneta kompresija mi i nije neki pokazatelj jer ako sam dobro stavio kompresione a uljne naopako pokazace da je ok.Hvala na vremenu i savetima ali mora otvaranje motora.Bitno mi je da znam na sta da obratim paznju da li na glavu ili karike jer ako je glava losa vraticu da je ponovo urade o svom trosku a ako su karike onda je moja greska
Comment
-
-
Ne pises da li si honovao cilindre. Ukoliko nisi, proces naleganja karika ce biti dug.. daj mu vremena...Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
nisam ga honovao jer ne znam gde mogu da nadjem neki rucni alat za to ali ako bi nasao izhonovao bih ga jer su mu hilzne kao ogledalo,bez ikakvih riseva pa je vrlo verovatno da propusta ulje i kompresiju izmedju karika i cilindara.hvala sto si mi skrenuo paznju
Comment
-
-
Ako izmeris kompresiju, i uradis test sa uljem, znaces tacno gde je problem i sta da ocekujes...
Jel moras da cupas motor ili mozes na licu mesta da skines karter i glavu i ispucas klipove gore?
Comment
-
-
mene kada je interesovalo da izmerim,pitao sam u malom servisu iznad LAV auta u Zarkovu (odmah iznad njih 10 metara)
Rekli su mi oko 2000 dinara,ali mi je rekao da nema potrebe da merim..Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Moze li neko da mi kaze sta bih dobio ako moju glavu {mislim na glavu od nissana} stavio na drugi blok.Ta glava je kompletno sredjena pre 4000km ali mi je los blok a imam isti takav auto koji je truo kao dinja i ne vozim ga a pali na prvi zub i na -15 ali troskari ulje i po malo dimi.Iber mu jos uvek stoji u usisnoj grani.Kada mu u radu izvadim merac za ulje nema ni daska pare ni pritiska pa mislim da dimi i trosi ulje na gumicama i vodjicama ventila.Da li je pametno da na taj blok stavim onu uradjenu glavu tj. da od 2 motora napravim jedan dobar? U pitanju je Nissan Sunny N13 1.7 dizel,motor CD17.
Comment
-
-
Pa zar nije logicnije, ako je ta potrosnja ulja prihvatljiva, da nastavis da vozis taj motor. Tek kad pocne da pravi probleme, onda razmisljas dalje sta ces.
Inace ovako, najmanje dihtung, mozda srafovi, kako ce to sve da legne...
Comment
-
Comment