izmaknut zadnji amortizer na pezou 206

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lmilannnn
    CBC Član
    • 22.06.2009
    • 29
    • Nis

izmaknut zadnji amortizer na pezou 206

Kao sto sam naveo u naslovu, dogodilo mi se to da se zadnji amortizer izmakao iz lezista. Primetio sam lupanje iz zadnjeg dela kada prelazim i preko malih rupa, sagnem se i pogledam ispod auta i vidim ovo:

a na drugoj strani stoji normalno:

Vratim ja pajserom amortizer na mesto, ali skoro primetim istu situaciju i na drugoj strani. Da li je ovo normalno da se ponekad desava ili sta vec? Kako je amortizer pricvrscen za onu gumu?
    Vratio sam i drugu stranu u normalu, da li ce ovo cesto da mi se desava? Strana koju sam namestio pre tri meseca i dalje stoji dobro.
    Moze li ovo nekako da se stegne?

Pozz
  • Dalibor Vukić
    CBC Senator
    • 08.09.2009
    • 279
    • Beograd

Re: izmaknut zadnji amortizer na pezou 206

Jedino da poturiš široku platnu, ali to smanjuje elastičnost. Nisu zadnji mnogo skupi, a kako izgledaju vreme je da ih zameniš.

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Uh, uh, menjaj pod hitno, jednostavno su se svukli sa malog silenta amortizera. Moze da se nabudzi sa nekim odgovarajucim sajbnama ali nije resenje, bolje menjaj jer moze glave da te kosta.
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• cvrle
        CBC Senator XXL
        • 11.06.2006
        • 1008
        • Beograd,Banovo brdo

Vidim da si imao problema i sa torzijama pa me zanima da li si otklonio probleme jer mozda su ti i oni uzrok pomeranju amortizera i spadanju sa gume. Pogledaj i ostale gumene delove do sasije tj gde se zadnji most spaja sa sasijom jer ti nesto uzrokuje da on spada. Da li ti j mozda auto spusten i koliko? Mozda imas cesto stosovanje amorta (ako ga cesto opterecujes, ostrije prelazis preko lezecih) pa kad nema dalje onda trpi ta guma pa je moguce i spadanje sa iste.
        Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• lmilannnn
          CBC Član
          • 22.06.2009
          • 29
          • Nis

Auto nije spusten niti ga nesto opterecujem. Torziju jos nisam resio, ali cu to raditi vrlo uskoro tako da cu tada da proverim i sve ostalo oko trapa.
          Usput koja je cena zadnjih amortizera i koje su marke? (Pug 206 1.6 8v 2000.g.)

Hvala vam puno na odgovorima. Pozz

Comment

Working...
          X