Opel Zafira 2.0 dti 2004. god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igorkp
    CBC Član
    • 28.10.2009
    • 10
    • Zvecan

Opel Zafira 2.0 dti 2004. god

Pre 20-tak dana kupio sam zafiru 2.0.dti 2004,. god. i odem danas da promenim ulje, filtere za ulje, vazduh i naftu i da mi majstor ocisti egr ventil jer mi je prijavljivao gresku na dijagnostici. Iz egr-a je ispala takva garez ko da auto ide na ugalj, i kad sve zavrsismo on nece da upali. Prvo je kao upalio ali se ugasio odmah i posle je verglao kao na prazno kao da je otiso lanac. Otvori ga majstor lanac zategnut sve ostalo deluje ok. Onda smo ocistili granu i leptire i izvadili jos tonu garezi probamo da zaverglamo vidimo daje bolji zvuk, sklopimo mi sve to da probamo da ga upalimo on opet nece sad vergla bolje ali kao da nema naftu, pritom rezervoar je pun. Odvrnemo dizne i vidimo da ne baca gorivo, prvo je izbacivao vazduh a posle nista doduse nismo odvrtali sve dizne posle smo otvorili filter za naftu ni tamo ne dolazi nafta, e sad pretpostavljam da je potapajuca pumpa otisla ali da li je moguce da jos nesto ********?
    Da ovo sam zaboravio dok smo cistili granu i leptire bacao je naftu na dizne.
  • Goran
    Moderator
    • 06.10.2004
    • 535
    • Vrbas

Re: Opel Zafira 2.0 dti 2004. god

Ako se ne varam kod tebe je VP44 pumpa visokog pritiska i nemas potapajucu pumpu u rezervoaru. Posto ste skidali cevi visokog pritiska da bi dosli do u**** dobili ste vazduh u sistemu . Ti pumpe su malo "gadne" za luftiranje. Najbolje bi bilo da ubacite "kruskicu" u sistem izmedju filtera i pumpe pa da sa otpustenim cevima i malo verglanja i pumpanja kruskicom dobijete gorivo na diznama. Proverite i da li ste vratili konektor na elektroniku pumpe, desava se da se zaboravi
    Originally posted by Dora
    Banovao me Goran
    Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• igorkp
      CBC Član
      • 28.10.2009
      • 10
      • Zvecan

Sinoc smo trazili pumpu kroz gepek i nismo je nasli, danas cemo da je dignemo na dizalicu da vidimo odozdo (ako je uopste ima), sta je to kruskica?

Comment

• Vidan KV
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2007
        • 432
        • Kraljevo
        • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Originally posted by Goran
        Ako se ne varam kod tebe je VP44 pumpa visokog pritiska i nemas potapajucu pumpu u rezervoaru. Posto ste skidali cevi visokog pritiska da bi dosli do u**** dobili ste vazduh u sistemu . Ti pumpe su malo "gadne" za luftiranje. Najbolje bi bilo da ubacite "kruskicu" u sistem izmedju filtera i pumpe pa da sa otpustenim cevima i malo verglanja i pumpanja kruskicom dobijete gorivo na diznama. Proverite i da li ste vratili konektor na elektroniku pumpe, desava se da se zaboravi
        ......i da povrh svega molite Boga da nije otišla ta,po zlu glasu poznata,pumpa visokog pritiska......ako se pitate kako je sve radilo upravo to se i desi.Nekako se sve drži do trenukta kada se ne skine filter goriva i padne pritisak u sistemu....veruj mi od takve situacije je i meni muka pa uvek to napomenem mušteriji pre zamene filtera nafte......pozdrav!

Comment

• Goran
          Moderator
          • 06.10.2004
          • 535
          • Vrbas

Originally posted by igorkp
          Sinoc smo trazili pumpu kroz gepek i nismo je nasli, danas cemo da je dignemo na dizalicu da vidimo odozdo (ako je uopste ima), sta je to kruskica?
          Nemoj da trazis ne postoji.
          Kruskica, hm kao da ti objasnim . Rucna pumpa kojom proteras gorivo kroz sistem od rezervoara do pumpe visokog pritiska. Moze da posluzi i neka el. pumpa za gorivo, drukalica sa kamiona i sl. Moze i bez toga ali uz mnogo muka. Otpusti cevi na diznama i ne pokusavaj da upalis dok ne dobijes gorivo na bar dve dizne (pozeljno na sve 4). Znaci drukanje pumpicom i verglanje dok ne pocne da baca na diznama

Originally posted by Vidan KV
          ...Nekako se sve drži do trenukta kada se ne skine filter goriva i padne pritisak u sistemu....

Nema pritiska u sistemu, skidanjem filtera u sistemu dobijas vazduh kojeg moras da se resis

edit
          Sad vidim da ste skidali i filter, proveri da li su sva creva dobro vracena
          Originally posted by Dora
          Banovao me Goran
          Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• Vidan KV
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2007
            • 432
            • Kraljevo

.....za te stvari ja koristim pumpu za gorivo od Lade....malo modifikovanu........pozzzz!

Comment

• miskovolvo
              CBC Veteran
              • 22.02.2010
              • 171
              • Aleksinac

Kazi majstoru posto verovatno nema iskustva sa ovakvim automobilima,da uvek kada radi na ovakvim automobilima prvo uradi odzracivanje sistema,pa tek onda pali auto,fabrika ne preporucuje duze od 10sec.verglanja bez goriva,samo moli boga da ti nije crkla elektronika na pumpi

Comment

• igorkp
                CBC Član
                • 28.10.2009
                • 10
                • Zvecan

Upalili smo je ipak je bio vazduh ali mi se ukljucila lampica za dijagnostiku na nekih 5 min. i slabije je vukao, onda je iskljucio lampicu i poceo da vuce. Sad cu da ga teram na dijagnostiku da vidim sta kaze komp. Sta moze da bude?

Comment

• Vidan KV
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2007
                  • 432
                  • Kraljevo

..........pa reći će ti dijagnostika..... ....pozzz!

Comment

• igorkp
                    CBC Član
                    • 28.10.2009
                    • 10
                    • Zvecan

@VidanKV

dijagnostika je rekla egr ventil i jos neke tri greske unknown, kad ih je obrisao nisu se vise javljale ostavili smo ga da radi da dodje do radne temp. i vise nije nista javljao. Jel moguce da nije hteo da vuce zbog tog egr ventila? Kolika je verovatnoca da je ostao vazduh pa da zbog toga nije hteo da vuce posto mi je to ovaj na dijagnostici reko kao moguce da je to?
                    Inace auto sad vuce normalno.

Comment

• dieselman
                      CBC Senator XXL
                      • 14.11.2005
                      • 833
                      • tt

..ljuta je to dijagnostika koja na Opelu pokazuje 3 unknown greske..

Comment

• igorkp
                        CBC Član
                        • 28.10.2009
                        • 10
                        • Zvecan

Evo mene opet. Danas se opet upalila lampica i nije hteo da vuce, opet ga stavili na dijagnostiku i opet pokazuje EGR. Sad sam iso do grada i cas upali cas iskljuci lampicu, kad ukljuci lampicu promeni zvuk i nece da ide preko 3000 obrtaja kolko god ja stiso papucicu za gas.
                        Zna li neko ima li neki opel servis u Novom Pazaru ili nekog dobrog dijagnosticara?

Comment

• igorkp
                          CBC Član
                          • 28.10.2009
                          • 10
                          • Zvecan

Postavio sam slike pa mi vi recite sta je u stvari egr ventil, jer izgleda da su mi majstori gledali nesto sasvim drugo. Evo sta su meni rekli da je egr

a izgleda da je egr ustvari ovo

ako je egr na drugoj slici meni ovo nisu ni cistili, ne mogu da verujem. Kako se cisti ovaj egr ustvari?

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Čisti se tako što se skine s 'ladnog motora (dakle ostavi auto preko noći) jer mu treba par sati da se ohladi dovoljno da možeš da mu priđeš.
                            Očistiš ga sredstvima za čišćenje karburatora i vratiš. Neki put ni čišćenje ne pomaže.
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Kosovic
                              CBC Veteran
                              • 14.12.2008
                              • 149
                              • Vrbas

Tačno je ovo što @prolupator kaže, da mu nekad nema spasa ni čišćenjem. To je nažalost moje iskustvo. Novi me je koštao 14k dinara...

Comment

Working...
                              X