poz. Imam problem sa kocnicama. u voznji mi pedala kocnice postane tvrda kao kamen. auto ne koci jer ne mogu da je stisnem pedalu. desavalo mi se da ga ugasim, ponovo upalim, stisnem pedalu par puta jace i ona proradi. jece sam ostao bez kocnica. ne pomaze vise ni paljenje ni gasenje. da li je servo u pitanju ili sta? hvala unapred!
Fiat punto 1998 mk1 1.7TD
Collapse
X
-
Re: Fiat punto 1998 mk1 1.7TD
Ne znam kako je kod Punta ali kod mene dok sam vozio Tipo 1,9td imao sam isti problem i u pitanju je bila vakuum pumpa koja se kaci direktno na bragastu i pogoni se preko nje a u sebi ima 3 grafitne plocice koje pod centrifugalnom silom prave vakuum.Postoji sansa da su se pojeli ti grafiti ili je bregasta obrijala osovinicu na pumpi.Ta osovinica je oblika slova "T".Kod mene sam to resio tako sto sam navario i obrusio na meru to prosirenje na osovinici kako bi bregasta mogla da je uhvati i vrti.Mozda ti nisam naj bolje objasnio ali nadam se da sam ti bar malo pomogao.POZ!!!
-
-
Re: Fiat punto 1998 mk1 1.7TD
e ljudi, ja imam isti problem vezan za tu vakuum pumpu...mislim da je otisla totalno u q...bio sam kod majstora, rekao je da treba da se kupi nova, ja kupio, ali ono opet ista situacija...kada sam je otvorio bila je puna ulja, i pre kada je bila stara, i sada kad je nova...znate li sta moze da bude slucajno?
Comment
-
Comment