Toyota Yaris 1.0, 2000. god. - Otvaranje vrata bez zadrške

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mikispeed
    CBC Član
    • 29.01.2008
    • 12
    • Beograd

Toyota Yaris 1.0, 2000. god. - Otvaranje vrata bez zadrške

Pozdrav svima,

imam jedan iritirajući problem od kako sam uzeo ovaj auto prošle godine.

Kada izlazim iz auta vrata se otvaraju skroz odmah, nemaju nikakvu zadršku (graničnik na pola koji ima kod svih ostalih). Ovo mi smeta jer često lupim auto pored ili bilo šta drugo pored čega se parkiram.

Da li ima neki način da ovo pritegnem jer mi sve igleda kao da se razlabavio mehanizam ili je stradao od korišćenja.

Hvala unapred na savetima.

Poz,
    M
  • toskeeee
    CBC Član
    • 01.07.2009
    • 24
    • cacak

Re: Toyota Yaris 1.0, 2000. god. - Otvaranje vrata bez zadrške

Uporedi ga sa graničnikom za suvozačeva vrata, tako što ćeš ga skinuti sa vrata i izmeriti u potpunosti. Ukoliko nije moguće mehanički da ga ispraviš i vratiš u fabričko stanje, jedina mogućnost ti ostaje da nabaviš novi
    TOYOTA club Serbia
    http://www.toyotaclubserbia.com

Comment

• mikispeed
      CBC Član
      • 29.01.2008
      • 12
      • Beograd

Pozdrav toskeeee,

fora je što se oba vrata isto otvaraju. Nisam siguran da li je problem u graničniku, možda se istanjio. Meni je osećaj kao da nemaju vrata nikakvu zadršku, čim ih otvoriš ona se otvore do kraja, nemaju ono da stanu na pola pa onda ih gurneš još jednom da se otvore do kraja.

Možda se istanjila šipkica koja povezuje šasiju i ulazi u vrata (graničnik?). Moraću da pogledam neka normalna možda da vidim.

Hvala na pomoći,
      M

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

Drugar ima jarisa i isti problem, pitao je u servisu i rekli su mu neku cifru od 60 eura, ali se ne seca je li cifra za jedna ili oboje vrata. takodje su mu rekli da se navikne na to da im je to slaba tacka i da ne baca pare bezveze jer ce za par meseci biti isto.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
        X