Peugeot 206,1.4 benzinac "98god. problem zadje vesanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tangovr
    CBC Početnik
    • 30.03.2010
    • 1
    • Vranje,Srbija

Peugeot 206,1.4 benzinac "98god. problem zadje vesanje

Kao sto se vidi iz naslova,vozim Peugeota 206 sa motorom 1.4 benzin ,godina proizvodnje 1998.
    Inace ovaj auto vozim blizu 3 godine,a problem sa zadjim vesanjem poceo da se javlja pre nekih 6 meseci.
    Problem se manifestuje tako sto se cuje neki metalni zvuk (udarac)tak-tak prilikom kocenja.
    Testirao sam ga u voznji penjuci se na ivicnjake i preko lezecih policajaca,u krivinama i pod opterecenjm, u svim tim slucajevima se nista ne cuje .Dakle taj udarni zvuk se cuje samo prilikom kocenja i vise iz zadnje desne strane.
    Terao sam auto kod majstora u servis kaze da su torzioni stapovi Ok ,selen blokovi takodje Ok .
    Sve sto je radjeno na njemu jesu zamenjene gurtne postavljene "Valeo" i zamenjen lezaj zadnjeg desnog tocka.
    Izmedju ostalog nadjen je "mali" zazor (luft) na desnom zadnjem ramenu na osovini gde se nalaze iglicasti lezajevi,ali majstor kaze da je to mali zanemarljiv zazor.

Sad mene zanoma dali je neko imao slican problem sa zadnjim vasanjem na 206-ci,ili mozda neko zna o cemu se radi ,kom problemu i sta bi trebalo da se popravi.
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Re: Peugeot 206,1.4 benzinac "98god. problem zadje vesanje

Ne bi smelo da bude lufta u zadnjem nosacu tocka,ako ima bilo kakav luft,propali su lezajevi,ja sam remontovao trap na saxu,nije bilo lufta a tocak dobio negativan nagib i struze o lim,to ce ti najbolje videti majstor koji radi francuze,ovi ostali majstori nece da rade te trapove.

Comment

• lmilannnn
      CBC Član
      • 22.06.2009
      • 29
      • Nis

Imam ja slican problem na mojoj 206-ici. Primetio sam prvo skripanje iz predela zadnjeg desnog tocka, pa je zatim taj tocak dobio negativan nagib. Naravno uzrok tome su bili iglicasti lezajevi. Zamenio sam lezajeve i tuljke na obe strane (na levoj strani situacija je bila dobra, dok je desna bila uzasna, raspali lezajevi i ostecena osovina).
      Posle zamene nema vise lufta u tocku i sve je ok. Ali su poceli da mi se javljaju slicni zvukovi kao tangovr-u, "cuje se neki metalni zvuk (udarac)tak-tak-tak" u situacijama kada naglo skrenem, kada se penjem na trotoar ili kada prelazim preko bas neravnog tla. Znaci zvuk se cuje kada je jedan tocak u najvisem polozaju a drugi u najnizem i obrnuto. Da li neko zna sta bi ovo moglo biti, da mozda zadnji trap posle zamene torzije nije vracen kako treba?

Comment

• ds19
        CBC Početnik
        • 17.07.2010
        • 2
        • Nis

Imam 206 20 hdi koji sam kupio svojoj zeni, auto je kao zmaj i zaista ide kao lus. No sve bi bilo super da moja supruga obrati paznju na voznju i da kda primeti neku nejasnocu ne pojacava muziku vesc prijavi da se nesto cudno desava. Isti problem sa luftom u torziji imam jer ima lufta u levoj strani. 300e je kompletan remont, no sve bi bilo ok i ne bih morao ovih dana da se izlazem trosku da moja gazdarica nie iskrivila zadnje gume koje su dodatno rasklatile torziju, moj savet, kompletan remont koliko god da kosta jer cekanjem jos vise cinite stetu.

Comment

• ds19
          CBC Početnik
          • 17.07.2010
          • 2
          • Nis

Imam 206 20 hdi koji sam kupio svojoj zeni, auto je kao zmaj i zaista ide kao lus. No sve bi bilo super da moja supruga obrati paznju na voznju i da kda primeti neku nejasnocu ne pojacava muziku vesc prijavi da se nesto cudno desava. Isti problem sa luftom u torziji imam jer ima lufta u levoj strani. 300e je kompletan remont, no sve bi bilo ok i ne bih morao ovih dana da se izlazem trosku da moja gazdarica nie iskrivila zadnje gume koje su dodatno rasklatile torziju, moj savet, kompletan remont koliko god da kosta jer cekanjem jos vise cinite stetu.

Comment

Working...
          X