Peugeot 206 1.6 xs; prblem je menjac, brzinomer, klima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boroz
    CBC Početnik
    • 05.04.2010
    • 5
    • Niš

Peugeot 206 1.6 xs; prblem je menjac, brzinomer, klima

Postovani,

Video sam da ovde ima velikih poznavaoca peugeota 206, tako da molim za pomoc ili usmerenje. Auto je 1.6 xs 2001. godiste. Ima par stvari koje mu skripe.

Prvi problem je, mislim, menjac. Cuje se cudan zvuk kada je u brzini, kao da je neki lager u pitanju...Inace kvacilo dobro odvaja. Taj zvuk se uopste ne cuje kada je auto u leru. Iako nisam neki poznavaoc pomislio sam da nije nedostatak ulja u menjacu posto je auto skoro uvezen. Sta bi trebalo najpre da uradim, da li ovo moze biti tezak kvar, da li sme auto da se vozi sa takvim zvukom i da li ovo moze da ugrozi bezbednost putnika.

Drugi problem je brzinomer, zakucao se i ne pomera se uopste dok pokazivac obrtaja cas radi cas ne???

Treci problem je klima. Mislio sam najpre da nema gasa u njoj ali mi se cini da ona uopste ne radi. Vidi se i otkinuta zica koja ide prema njoj.

Molim vas za pomoc, a ako neko zna mogao bi i da mi kaze koliko bi me kostale potencijalne popravke pocevsi od zamene ulja u menjacu... Veliki pozdrav
  • Boroz
    CBC Početnik
    • 05.04.2010
    • 5
    • Niš

Re: Peugeot 206 1.6 xs; prblem je menjac, brzinomer, klima

Ocekivao sam bar neki odgovor...

Molim sve, koji bar nesto znaju o ovome da to napisu. Pozdrav

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

Na osnovu cega da ti neko kaze popravka ce kostati toliko i toliko?

1. mora da se provoza pa da neko ko je ranije cuo menjac kaze jeste ili nije...i to je sve. Dok se ne otvori ne zna se da li pogonski snop,gonjeni,diff...

2.Brzinomer se ne moze ispitati sem skenerom, mozda je do table,ABS-a,zica,menjaca.....

3. bez gasa i ne moze da radi,a to sto je otkinuto ti nista ne znaci kad ne znas sta je otkinuto.

Kad ocekujes odgovor onda se od tebe ocekuje da postavis pravilno pitanje. Trazis pomoc a mrzelo te da napises i koje je boje ta zica sto visi a ne da slikas telefonom i postavis.....
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Mozda se cini da je pitanje na mestu i postavljeno kako treba - veruj mi da nije, a ako ti je neko na osnovu ovih informacija dao savet koji mislis da je kompletan, u debeloj si zabludi.

Nema nacina da ti kaze neko koliko ce da te kosta popravka menjaca kad niko nema pojma sta je u stvari pokvareno. U najboljem slucaju, nemas ulja u menjacu, sto je 20-ak evra. U najgorem slucaju ceka te zamena menjaca polovnim, sto je reda velicine 200-300 evra. Otprilike ti je to raspon cena za popravku, sve skuplje od 2-300 evra za BILO kakvu popravku samog menjaca ti se ne isplati, lepo uzmi i stavi drugi. Isto tako, da li sme da se vozi s tim i da li utice na bezbednost putnika - sta je kvar? Mozda ne bude nista a i kad bude jednostavno ces stati i to je to. A mozda se desi havarija da ti blokira menjac, blokira tockove i kroviras se. Sve je to moguce.

Svi odgovori gore navedeni ti vaze za sve probleme koje imas. Brzinomer - moze da bude sve od pregorelog osiguraca do BSI-ja koji mora da se menja, raspon cena od 5-500 evra. Klima takodje, mozda je jednostavno otkacena zica sa presostata, sto ne kosta nista - mozda je prazna sto je 50-ak evra, mozda je zveknuo kompresor, pukao hladnjak...kapiras sta je problem sa pitanjem koje si postavio, podacima koje si dao i odgovorom koji ocekujes? Nema dovoljno podataka da ti da neko kakav smislen savet, nece da lupeta, pa niko nista i ne pise, to je sve.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
        X