Odrzavanje Astre H

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

Odrzavanje Astre H

Juce sam kupio Astru H, kako volim reci "i posle Astre - Astra" , zanimaju me par stvari oko odrzavanja jer joj planiram raditi veliki servis. Prvo, motor je Z17DTL odnosno 1.7CDTI iz 2005. godine sa 74Kw. Evo sta me zanima:
    1- koje ulje sipati u motor? predpostavljam neku polusintetiku od recimo 5w-40? mozda bas GM, iako sam ovde procitao da ih dosta kopiraju? sta mislite o kupovini ulja u megamarketima tipa Metro i Tempo?
    2- ciji zupcasti i spaner kupiti? voleo bih da bude orginal i na ovome sigurno necu stedeti. da li ide jos nesto u setu? okvirno cena?
    3- cije plocice kupiti a po mogucstvu da budu i orginalne koje i lepo koce i ne cuju se da cvile? cena?
    4- koje ulje uzeti za menjac? zeleo bih i to da promenim
    5- trenutno mi ekran pokazuje samo sat i datum i neke malecne oznake koje mislim da su za radio. da bih ukljucio BC (kada ukljucim pise "no function") treba mi neko sa tech2 reader-om da promeni podesavanja softvera. ko to moze da uradi kvalitetno i koliko bi to moglo da kosta? da li ovime dobijam samo potrosnju ili (kako je na jednom drugom forumu koga ne bih da imenujem da ne bude reklamiranje) silne sitnice poput zatvarnja prozora daljincem, automatska svetla, follow me light..i slicne zezalice?

P.S. Uputstvo i sve papire sam dobio na francuskom i kako mi je to isto kao i kineski bio bih zahvalan nekome da mi posalje link za uputstvo na engleskom/srpskom/hrvatskom. Ja ne pronalazim za H vec samo za F i G.

Unapred hvala svima na sugestijama a cim ne bude kise slikam auto i predstavljam moje novo vozilo u temi za to
  • vcudanov
    CBC Početnik
    • 23.02.2010
    • 9
    • kikinda

Re: Odrzavanje Astre H

Sve zavisi sta ti je prethodo sipano u motor sto se tice GM-ovog ulja nije lose ,ja sam sipao 5w 40. Ulje i filteri sa rukama su ti negde oko 11.000din ,stim da ga stave i na racunar malo da ga provere. Plocice zadnje sa rukama su ti oko 6.500 ali perfektne , a set kais, roleri i pratece je oko 30.000. Ja sam isao kod Cirkoma u Zrenjenin prezadovoljan sam. Evo ti broj od Zokia on ti je glavni za servis i pitaj ga sve sto te interesuje bez ikakve obaveze 062/241-928. Sretno!

Comment

Working...
    X