Pug 307, 1.6b, 2005. - miris benzina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M626
    CBC Senator
    • 12.01.2006
    • 200
    • Beograd, Konjarnik

Pug 307, 1.6b, 2005. - miris benzina

Pozdrav,
    Osecam miriz benzina koji dolazi u kabinu kad ukljucim ventilaciju. Pojava je povremena; nema je na otvorenom putu/autoputu, nema je u radu u mestu.
    Simptomaticna je za beogradski spic, malo naglije kocenje ili kretanje iz mesta. Opet, ni tada se ne javlja svaki put.
    Proveravao sam da ne curi ispod zadnjeg sedista gde je pumpa, nema nicega, cuje se samo sum benzina koji prolazi kroz crevo. Njusio sam svuda gde sam mogao oko kola i u motornom prostoru, opet nista.
    Na moju molbu da proveri crevo, majstor je pogledao delove creva koji su dostupni i izjavio da je sve u redu.

Na prethodna dva automobila sam imao slicne situacije, jednom je rezervoar bio busan pri vrhu pa se osecao benzin kada se napuni ceo rezervoar a drugi put je curelo na spoju pumpa/crevo. U oba ta slucaja miris benzina je mogao vrlo lako da se oseti i pored auta.
    Ima li neko ideju o tome sta se desava?

Jeste da imam PP aparat u kolima ali ne bih da dolazim u situaciju da ga koristim.

Hvala unapred
    Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Pug 307, 1.6b, 2005. - miris benzina

Crevo od benzina ti je negde napuklo,nema sta drugo....upali auto i idi redom od rezervoara pa do brizgaca(obrati paznju gde je vlazno,ili ima tragova od curenja)...prekontrolisi i auspuh da nije negde probio...u principu u 90% slucajeva nece auto da se zapali,cak i da direktno curi na motor

Comment

• M626
      CBC Senator
      • 12.01.2006
      • 200
      • Beograd, Konjarnik

Crevo je vidljivo samo jednim delom, posle ide kroz karoseriju do motornog prostora. Zar se miris benzina ne bi osecao i u radu u mestu onda?
      Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Pretpostavljam da je porozno crevo i da je to curenje kapilarno...pumpa nabija malo veci pritisak u toku voznje nego na leru,i strujanje vazduha je vece,pa uvlaci kroz ventilaciju...mozda i neka selna na filteru goriva,ako filter nije u sklopu pumpe...probaj nekako da otkacis crevo i da ga izvuces celog...takodje pogledaj onu bocicu za isparavanje benzina(ispod krila kod tocka)kao mini kanistercic...cesto tu creva istrule od vode i soli

Comment

Working...
        X