Peugeot 205-sipka menjaca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zobi
    CBC Početnik
    • 01.05.2010
    • 2
    • subotica

Peugeot 205-sipka menjaca

Ima li neko iskustva sa problemom koji mi se ponavlja:
    šipka menjača mi spada pri promeni brzine (sto ide od rucice menjaca do motora).Sad skoro sam kupio novu i opet se desava kad se malo duze po gradu vozi i ako je toplo jednostavno ispadne sa kugle.Da li ima neko resenje -HVALA
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Re: Peugeot 205-sipka menjaca

Odes u Peugeot Verano. Kupis najjeftiniju polugu sa istim jabucicama ali originalnu.
    Iseces s tvoje stare jabucice i navaris nove. Ovaj sistem je funkcionisao na pezoima tokom sankcija iz nuzde, a sada zbog cene.
    Ovo sve pod uslovom da tvoja originalna poluga u pezou ili nije dostupna ili je papreno skupa.

P.S. podrazumeva se da je sve dobro stegnuto i da su ti nosaci motora i menjaca OK...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• zobi
      CBC Početnik
      • 01.05.2010
      • 2
      • subotica

Hvala na odgovoru
      Menjao sam vec 2-3 puta polugu(sipku menjaca ) i to kupovao nove u zadnje 2godine, sad skoro sam stavio novu i evo opet je iskocila.Evo nekih tri dana vozim auto i sad radi sve ok ali dokle?E sad razmisljao sam o tome da nije mozda nesto kod menjaca dobro stegnuto, imas neki predlog-hvala

Comment

• boban1982
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2010
        • 1106
        • Batajnica
        • SAXO VTS-BIC

Moguce je da ti se izlizala jabucica na koju se nabija sipka,ja sam na saxu menjao jednu od tri poluge,kupio sam originalnu,radnja se zove PANTER delovi za francuze,upakovana u kesicu sa pezoovim hologramom,sve druge ne valjaju.

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Pa najveci problem je sto se u vecini radnji prodaje TESKO djubre. Prvi put nabijes na jabucicu i plastika se vec raspala i razlokala. Zato sam i napisao da odes i kupis najjeftiniji original u Veranu ili Vitro grupu (moze i panter) i iskoristis originale i napravis svoju sipku. Naravno prvo proveris nosace motora i menjaca, i da li je sve povezano i stegnuto. Ako imas prevelik luft u nosacima, oce da iskace kada su malo slabije poluge. Pogotovo u rikverc, i najcesce ti ostanu na raspolaganju treca i cetvrta...

Comment

• nex 405
            CBC Početnik
            • 06.05.2010
            • 2
            • beograd

ja sam imao slican problem kod 405.nabaci polugu na kuglu pa onda ispod najsireg dela kugle probusis solju levo i desno oko vrata kugle tako da rupe prodju kroz oba zida solje. ja sam koristio burgiju od 2 mm. onda napravis osigurac od malo zilavije zice u obliku slova u i provuces kroz rupe na solji.kad izadju krajevi zice na drugu stranu solje samo ih malo razmaknes i to je to. meni ovo radi ekstra i nema sanse da iskoci dok se ne izvuce osigurac.

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Lepo i sigurnom, ali rucica je klimava...

Comment

Working...
              X