Renault Megane I phase 2 - automatik problem - reseno -

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Renault Megane I phase 2 - automatik problem - reseno -

Auto iz opisa, 1.6 16v motor, 2001. godiste, 120.000 presao, automatski menjac.

Desilo se sledece:

Vozim nekih 40-50 kmh, i pri prebacivanju iz nizeg u visi stepen, kao da je izbacio iz brzine.... Auto je stao, izbacio na tabli lampicu za menjac.... Vracam menjac iz D u P, cuje se neko blago struganje..... Posle nekih 10-15 minuta palim auto, lampice na tabli nema, normalno bez ikakvih zvukova ubacujem iz P u D, i auto ide ok... Nema nikakvih propratnih zvukova, a i gledao sam dole, ne curi ulje itd

Kaze mi otac koji je vozio prosle nedelje auto, da je vidjao isto da se lampica 2x pali, ali nakratko.... Mislio sam da je u pitanju Check Engine lampica, ali se na kraju ispostavilo da je bilo za menjac isto Jedino sto je isao normalno, za razliku od danas....

Ugovorio sam dijagnostiku, veceras teram auto.... Do tada, neka ideja sta moze biti?

Da napomenem, prosle godine, na 110.000 sam odradio servis menjaca.... Menjao sam ulje, i filter.... A i prosle nedelje sam obavio veliki servis ...

Usput, ako budem trebao da radim servis na menjacu, jel ima neko u NS i okolini da radi automatske menjace? Ne bih da teram auto kod hostaplera Cvijica i Sekulica

Hvala unapred.
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Renault Megane I phase 2 - automatik problem

Prvo skini sajlu biraca sa menajca i rucno ubaci u D pa provozaj ......cesto hoce da pravi problem luft koji se napravi u plasticnoj jabucici koja pomera polugu biraca i onda nema pravilnu informaciju gde si ga ubacio.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Cherokee_NS
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2009
      • 802
      • Novi Sad

Re: Renault Megane I phase 2 - automatik problem

Bio sam jutros u renoovom servisu u Sremskoj Kamenici...

Prikopcan na CLIP, izbacuje gresku vezano za pritisak ulja....

Pregledom je utvrdjeno da fali 1.5 litra ulja

Dosuto, parametri menjaca svi korektni, auto ide ok

Hvala na paznji i pomoci, moze katanac.

Comment

• Cherokee_NS
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2009
        • 802
        • Novi Sad

Re: Renault Megane I phase 2 - automatik problem - reseno -

Dakle, opet imam problema sa menjacem

Desava mi se pri malim brzinama (konkretno ispod 2000 obrtaja kad vozim) da menjac pri saltanju naglo cima..... Bukvalno kao da zakuca..... Promeni brzinu, upali lampicu za upozorenje na tabli.... Pri vecim brzinama mi se to ne desava..... Inace nema nikakvog krcanja, propratnih zvukova itd.... Birac ide normalno....

Neko moze da nasluti sta moze da bude? I jel ima neko kontakt lika iz Veternika sto radi automatike?

Hvala unapred

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Densi iz kineske je radio automatske menjače i to bez zamerke.
          Izgubio sam broj telefona,ali znam da je garaža u kineskoj četvrti odmah posle RST desno i prva radionica sa desne strane.Radi i kojekakve dvotočkaše

Comment

• Cherokee_NS
            CBC Senator XXL
            • 08.02.2009
            • 802
            • Novi Sad

Bio sam u Kamenici ponovo na dijagnostici.... Ocitali su opet da je problem sa pritiskom ulja u menjacu...... Predlozili su mi da odem kod Densija (kao i Stratos)...

Otisao, nasao coveka, ispricao sam sta je problem.... Covek je probao auto, rekao prvo da pregledam nosace motora i menjaca posto su mu se cinili da su losi, pa ako je problem prisutan i dalje, da dovezem auto da razmontira menjac.... Sumnjao je i na elektroniku...

Oteram ovih dana kod svog majstora da pregleda nosace motora.... I na kraju je ovo nasao

Nosac raspadnut na 2 dela... Zamenio covek nosac... Cini mi se da se cimanje izrazito smanjilo.... Pratim ovih dana stanje, pa cemo videti jel resen problem

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Za te stvari u NS i šire nema boljeg od Densija

Comment

• Cherokee_NS
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2009
                • 802
                • Novi Sad

Video sam.... Dovoljno je sto je moj auto provozao kao i motore od 1000 kubika sto popravlja.... Ne mogu opisati koliko sam se usro

Prvi put sam se zapitao da li moj auto stvarno moze tako da ide

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Ne verujem da nisi čuo za Densija

Comment

• BOOST
                    Founder - Admin od Začetka
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Hm.. zeznut auto do bola, Megane2 2001 sa automatskim menjacem. Pola svedskih Reno servisa se izcimalo na govnetu koje samo na leru prebaci na limphome mode prijavom greske na automatskoj transmisiji.
                    Projavljivao je gresku na kolu PWM ventila da je u kratkom spoju i nema sta nisu menjali, od ventila do solenoida, merili menjali ECU od menjaca nebi li na kraju odustali.

No, kad se mozak dovoljno ukljucio dalo se zakljuciti sledece:

Prijava greske da ide u siromasnoj smesi. Malo tumaranja i prevelika kolicina benzina u ulju navede na skidanje injektorskog mosta jer je auto imao problema da pali kao fruc na kratko posle gasenja. Jutrarnji start je bio laksi ali posle malo duzeg verglanja. Jasno, injektor 2 curi i nezatvara, isprazni u usis i pre****va. Cak je praznio most injektora u cilindar i razredio ulje.

Nemiran rad na leru kad prikazuje gresku na menjacu je posledica sledeceg:
                    Injektor curi, neravnomerna smesa i velika osetljivost na kratkim pulsevima injektora je izrazita na leru.
                    Varijator promene faze u**** neradi kako treba vec sklepece jer je ulje razredjeno.

Sve ove varijacije na leru su ucinile da je sistem usled tezeg odrzavanja lera iz dijagnostickog koda izvukao zakljucak da menjac opterecuje motor na leru i sa tim navodio na totalno pogresnu stranu.

I tako Reno servisi padose na ispitu, zbog lose odradjenog dijagnostickog koda.

PS: Reno je do duse u mrezi sa Volvom, te su servisi Renoa u Volvo radionicama. No, greska je toliko u bazi glupa a dijagnosticki kod nekoristi jos mogucih parametara (nekompletan) pa iz tog razloga lako dovodi do zabune i najiskusnije.

Cini mi se da su uz pokusaj da naprave auto sa sto vise informacione elektronike jednostavno zakinuli na kvalitetu software!

Mozda ovo nekome i zatreba i prvi je tekst na ovu temu na celom internetu.

Pozz
                    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                    move your mind

Comment

• Cherokee_NS
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2009
                      • 802
                      • Novi Sad

Potpuno sam zaboravio na ovu temu Inace problem i dalje prisutan

Boost, u pitanju je Megane 1, a ne Megane 2 - nije guzonja, vec model pre njega

Desava se i dalje da u prvoj voznji, i to dok je hladan izbaci lampicu sa problemom na menjacu, i onda mu radi samo jedna brzina i to treca...
                      Ugasim auto i upalim, nema greske na tabli, auto radi ok i moze se nakon toga voziti citav dan, nece izbaciti gresku na tabli... Mada se oseti u odredjenim trenucima da menjanje brzina nije tecno...

Automatik na ovom mom i Meganu 2 nisu isti ... A cuo sam da je na Meganu 2 taj automatik zesci shit, i da mu je zivotni vek plafon 180.000...

Sto se tice mog auta, stupio sam u kontakt sa jednim mehanicarom iz jednog ovlascenog Renault servisa, koji kaze da moze resiti i da je uspesno resavao taj problem, i da je tu boljka hidro blok, tj ventili u njemu...

Comment

• Cherokee_NS
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2009
                        • 802
                        • Novi Sad

Mislim da je problem resen....

Hidroblok je ociscen, solenoidi i ventili su promenjeni, sipano je novo ulje, sredjeno preko dijagnostike sve....

Auto sada radi ok, menjac prebacuje tecno, oseti se kakokad blago cimanje sto pripisujem dotrajalom nosacu motora, koji cu da zamenim uskoro.

Comment

Working...
                        X