Peugeot 206 1.6, 16 v, ne radi klima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boroz
    CBC Početnik
    • 05.04.2010
    • 5
    • Niš

Peugeot 206 1.6, 16 v, ne radi klima

Pozdrav svima. Imam problem sa hladjenjem. Pre par dana je zamenjen je hladnjak klime, creva su ok, a ja se przim u autu. Po izlasku iz servisa klima je hladila samo sat vremena i to ne bas tako dobro kako sam navikao. Sada Izduvava samo topao vazduh. Pritiskom na A/C cuje se da se kompresor ukljuci ali ocigledno nesto ne stima. Bio sam danas opet do majstora, mislio sam da nema gasa, ali ima freona u sistemu, znaci da ne pusta nigde. Kaze da mi je otisao kompresor. Malo sam sumnjicav, nije ga ni pogledao, a daje takve zakljucke. Rekao mi je da nabavim polovan kompresor, a to kosta oko 150 E sto mi je trenutno skupo. Nisam bio lenj, malo sam cackao po forumu i video objasnjenje na slicno postavljenjo pitanje. Odgovor je dao CBC clan Dexxter, pricao je o nekoj stifni koja drzi elektricni magnet. Da li je moguce da je to problem i kod mene, model kompresora je sd6v12? Molim poznavaoce da me upute na pravu stranu. Unapred hvala.
  • Dexxter
    CBC Senator
    • 26.11.2007
    • 224
    • Svilajnac

Re: Peugeot 206 1.6, 16 v, ne radi klima

Prvenstveno mora da se izmere pritisci u sistemu. Pa po tome da se donese neki detaljniji zakljucak. Inace desava se da ventili u kompresoru stradaju i onda kompresor radi ali ne pravi razliku u pritiscima i klima nema efekta. A da je crkla ta stifna koju sam ja opisao ne bi uopste ukopcavao kompresor.
    Work to ride - Ride to work

Comment

• Boroz
      CBC Početnik
      • 05.04.2010
      • 5
      • Niš

Hvala na odgovoru, mozda je ipak majsor i bio u pravu.

Comment

• Boroz
        CBC Početnik
        • 05.04.2010
        • 5
        • Niš

Nadovezujem se na predhodno...da li neko iz Nis prodaje polovan kompresor i za koliko. Pozdrav.

Comment

Working...
        X