Do sada sam vozio samo benzince, ovo mi je prvi dizel, tako da o njima ne znam ama bas nista. Naime, u pitanju je Renault Scenic 1.9dci, 2002-go godiste, 100ks.Slabo vuce. U prvoj sa ler gasom na ravnom, jedva ide, ne dao bog da je blaga uzbrdica, ugasi se. Trom je do 2000 obrtaja, zatim dobro povuce kada proradi turbina. Ne pali se MIL lampica. Bio je na servisu, zastopan mu je bio EGR ventil, ociscen je ali nije bilo nikakve promene u vuci, samo se malo smanjila potrosnja po board kompu ( 7.7l/100km, mesovita voznja). Na dijagnostici je sve cisto. E sad me buni, imao sam benzinca 1.6, 100ks, sa ler gasom se nije gasio ni u drugoj na blagim uzbrdicama, dok ovaj sa dvostruko vecim obrtnim momentom vidi brdo pre mene. Izmedju 2000 i 3000 obrtaja radi lepo, prima gas i dobro povlaci. Ne dimi i nema cudnih prizvuka u motoru. Tako da sam totalno zbunjen sta bi moglo da bude, j..es dizelasa ako cu da ga vozim sa turazama ko benzinca da bi lepo vukao. Ako neko ima ideju sta bi moglo da bude, bio bih zahvalan na odgovoru.
Renaul Scenic 1.9dci-slabo vuce
Collapse
X
-
Re: Renaul Scenic 1.9dci-slabo vuce
Da setih se jos necega ako je bitno.Kad ga na uzbrdici ubacim u prvu, krenem, a zatim pustim gas,pocinje da se gasi, zatim mu na kratko pritisnem kocnicu, u tom trenutku kao da dobije neki kick, povuce ko nenormalan.To traje sekundu, a onda ponovo pocne da ispusta dusu i ugasio bi se da mu ponovo ne dodam gas. Mislio sam da ga zeza servo, medjutim kad mu drukam kocnicu, ne menja broj obrtaja.Pa sad budi pametan...
-
-
Originally posted by bogybDa setih se jos necega ako je bitno.Kad ga na uzbrdici ubacim u prvu, krenem, a zatim pustim gas,pocinje da se gasi, zatim mu na kratko pritisnem kocnicu, u tom trenutku kao da dobije neki kick, povuce ko nenormalan.To traje sekundu, a onda ponovo pocne da ispusta dusu i ugasio bi se da mu ponovo ne dodam gas. Mislio sam da ga zeza servo, medjutim kad mu drukam kocnicu, ne menja broj obrtaja.Pa sad budi pametan...
Samim tim tvoj problem ne lezi u servu.Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Homer J. Simpson
Comment
-
-
Nisam jos bio kod majstora pa da skinem izduv.Medjutim, danas mi se javila totalno luda stvar.Blaga uzbrdica sa desnom lakat krivinom.Pustim ga ja pred krivinom bez gasa da izguram u drugoj, poce da ispusta dusu, obrtaji oko 1000 sa tendencijim da padnu, pomislih, ugasi se.U tom naidje krivina ja smotah skoro u krajnje desno.U tom trenutku, kao da je neko dodao gas. Kick, ali do jaja, gledam obrtaji i dalje oko 1000, kao da je dobio dodatni obrtni moment. Izgurah krivinu, bez gasa i kako sam ispravio volan tako je poceo ponovo da posustaje, tako da sam morao da dodam gas. Ne budem lenj, pa probam opet , vratim se u istu krivinu i opet isto. Probam na uzbrdici, bez gasa volan krajnje levo i desno i samo kad okrenem u desno dobijem kick. Da me nesto ne zeza servo, ima li to kakve veze sa gubitkom snage?
Comment
-
-
Originally posted by bogybNisam jos bio kod majstora pa da skinem izduv.Medjutim, danas mi se javila totalno luda stvar.Blaga uzbrdica sa desnom lakat krivinom.Pustim ga ja pred krivinom bez gasa da izguram u drugoj, poce da ispusta dusu, obrtaji oko 1000 sa tendencijim da padnu, pomislih, ugasi se.U tom naidje krivina ja smotah skoro u krajnje desno.U tom trenutku, kao da je neko dodao gas. Kick, ali do *eggs *, gledam obrtaji i dalje oko 1000, kao da je dobio dodatni obrtni moment. Izgurah krivinu, bez gasa i kako sam ispravio volan tako je poceo ponovo da posustaje, tako da sam morao da dodam gas. Ne budem lenj, pa probam opet , vratim se u istu krivinu i opet isto. Probam na uzbrdici, bez gasa volan krajnje levo i desno i samo kad okrenem u desno dobijem kick. Da me nesto ne zeza servo, ima li to kakve veze sa gubitkom snage?
To je bar lako, skini kais pa probaj auto, pumpu za vodu ti pokrece zupcasti(koliko se ja secam)Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Homer J. Simpson
Comment
-
Comment