Volvo 460 1.7 turbo lose vuce preko 3h obrtaja?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Goshke
    CBC Početnik
    • 09.05.2010
    • 7
    • Krupanj

Volvo 460 1.7 turbo lose vuce preko 3h obrtaja?

Volvo mi vuce super do 3hiljade obrtaja, a posle samo muci i sporo navlaci obrtaje, sta moze biti? Da napomenem da mi turbina lose radi, tj ima beli zuti i crveni podeok na skali, a ona samo puni na belom, s pocetka, a trebala bi da ide skroz do crvenog. Ja sam probao da pomerim onu polugu, medjitim ona je bila zakovala skroz, ja sam je naprskao Wd-om i ona se sad krece normalno, ali turbina isto ne radi. Jel treba da se ta poluga pomera pri dodavanju gasa, mozda je crkao samo onaj uredjaj sto pomera polugu, ili ipak moram remontovati turbinu? Recimo i da je turbina crkla, da li treba da se pomera? Inace to je 1.7 benzinski motor, 120ks, turbina je garett t2. Pozdrav
  • Saabo
    Moderator
    • 29.09.2004
    • 1724
    • Vrbas
    • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Re: Volvo 460 1.7 turbo lose vuce preko 3h obrtaja?

Ne puni ti turbina... poluga treba da mozes da pomeris... ide tesko to je ok... kad dodajes gas u mestu ona se nece pomerati. Pomera se jedino kad se vozi auto. Probaj da skines crevo sa wastegatea (poluge) i provozaj PAZLJIVO na SVOJU ODGOVORNOST bez naglog gasa, jer onda vozis sa otvorenim wastegateom bez kontrole turbine (mozes rasturiti i motor i turbinu), ako radi nesto nije u redu sa magnetnim ventilom... Jel si auto skoro kupio ili?
    SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• Goshke
      CBC Početnik
      • 09.05.2010
      • 7
      • Krupanj

Auto sam kupio pre nesto vise od godinu dana. PRobacu da vidim jel to uredu, znaci kad skinem crevo, samo polako da probam, cisto da vidim dal nesto nije uredu sa tim magnetnim ventilom, ako je i dalje sve isto, onda mi ne gine remont turbine. Gde se tacnije nalazi to crevo? Sa gornje strane ventila, jel? Jos mi je nesto cudno, kad dam kontakt, jedno minut mi zuji pumpa za gorivo, jel moram ja da cekam da stane, pa tek onda da palim auto, ili mogu da ga palim cim dam kontakt? ponekad je nervirajuce da se ceka... Inace hvala ti na objasnjenju

Comment

• Saabo
        Moderator
        • 29.09.2004
        • 1724
        • Vrbas

Da li ti je auto nekada isao normalno? Otkud znas da je losa turbina? Da li se cuje? Da li dimi auto? Trosi ulje? Ili samo na osnovu cukice "lose" radi? Idu ti 3 creva sa magnetnog ventila... jedno je najdeblje (crvene boje bi trebalo da je) koje ide na wastegate.

SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• Goshke
          CBC Početnik
          • 09.05.2010
          • 7
          • Krupanj

Otkad sam ga kupio, ne puni turbina, i auto mi se nekako cini mrtav, ipak je to 120ks na 1050 kila to bi trebalo da ide bas... Do 3 hiljade obrtaja i nekako, a posle jedva gura, samo muci a ne ide.. Ulje troskari pomalo, nisam merio koliko. Da, dimi, i to me je zimi nerviralo sto se vidi beo dim, sve me ubedjuju to je kondez, ali nemoguce da ga ima toliko, ponekad kad idem prvom uzbrdo bas se vidi pozadi. Leti ga ne vidim... Kako treba da se cuje neispravna turbina? To nikako ne mogu da osetim...

Comment

• Saabo
            Moderator
            • 29.09.2004
            • 1724
            • Vrbas

Auuu... godinu dana tako... pazljivo sa probanjem... Ako ti trosi vodu onda mozda negde pusta malo na turbini vodu otud beli dim, mada i kondenz je tu... da je ulje bio bi plavicast, moguce da imas pri prvom paljenju malo plavicastog dima... Nadam se da nije zaribala turbina... Probaj na kratko pa vrni crevo, pa da vidimo na cemu smo.

Comment

• Goshke
              CBC Početnik
              • 09.05.2010
              • 7
              • Krupanj

Evo danas sam skinuo crveno crevo sto ide od magnetnog ventila do westgate-a, auto potpuno isto ide, bez ikakve razlike, turbina samo puni do kraja belog, u zuto ne ulazi uopste, cini mi se kao da je tako podeseno, stvarno ne razumem. Kad dam gas cuje se malo, ali vrlo malo kako turbina kao da pisti... sta mi je ciniti? Dal nije ona poluga mnogo odvrnuta? Jel se na njoj podesava koliki pritisak turbine treba da bude? Hvala na pomoci

Comment

• Saabo
                Moderator
                • 29.09.2004
                • 1724
                • Vrbas

Moze biti svasta... Probaj da skines (malo je komplikovano i guzva) dolazno crevo za vazduh sto ide na turbinu, proveri rukom da li se uopste okrece impela (sredisnji deo gde su lopatice), i da li ima aksijalnog lufta i koliko ako se uopste i mrda... Naravno da ima veze duzina poluge... Sto je duza poluga to vise izduvnih gasova ide drugim kanalom (ne idu preko lopatica), te je pritisak manji. Mozda da probas da slikas...

Comment

• Goshke
                  CBC Početnik
                  • 09.05.2010
                  • 7
                  • Krupanj

Slikacu, nije problem pa cu posle okaciti... Probacu da skinem crevo ako uspem da dodje do njega, posto kod mene bukvalno pod haubom nema nikako mesta. Jel to crevo sto ide od intercoolera? ima i to, a ima i cini mi se sto ide direktno u turbinu...

Comment

• Saabo
                    Moderator
                    • 29.09.2004
                    • 1724
                    • Vrbas

Pa na turbini treba da proveris da`l se vrti uopste da nije zapekla, znaci tik do turbine... Znam tacno koliko ima mesta Znaci ono crevo sto dolazi sa desne strane, rebrasto koje ide sa protokomera skines sa turbine i proveris. Ne da vozis

Paznja, u americkom duhu, proveravaj turbinu sa ugasenim motorom, moze da odsece prste!!!

Comment

• Goshke
                      CBC Početnik
                      • 09.05.2010
                      • 7
                      • Krupanj

Haa Znam znam, nisam bas toliki laik Proacu da skinem to sutra, prekosutra, kad dospem. Usput cu i da pogledam dal ima ulja ili prljavstine u crevu.. Ako uspem uopste da ga skinem, tj da dodjem do njega

Comment

• Saabo
                        Moderator
                        • 29.09.2004
                        • 1724
                        • Vrbas

Ajd da ti damo jos koji dan ipak je nepristupacno...

Comment

• Goshke
                          CBC Početnik
                          • 09.05.2010
                          • 7
                          • Krupanj

HA, hvala, hvala.. MA bili praznici, voilo se Sutra je subota probacu sutra da skinem JEl smem da skinem ono crevo sto je oblozeno zastitom, vidi se tu na slici, posto mi smeta? NAravno vraticu ga posle

Comment

• Saabo
                            Moderator
                            • 29.09.2004
                            • 1724
                            • Vrbas

Tu ti ide voda za grejanje kupea... paz da ti ne iscuri

Comment

Working...
                            X