Skoda Fabia 1.4 mpi, 2002 godiste Gasi se.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • magsavers
    CBC Član
    • 08.05.2010
    • 10
    • Beograd

Skoda Fabia 1.4 mpi, 2002 godiste Gasi se.

Pre dva meseca auto nije hteo da upali kada je zagrejan. Promenio sam akumulator, ocisto dizne i promenio filter za gorivo. Do danas je auto sluzio orektno. Jutros je upalio normalno. Veceras je jedva upalio i poceo da se gasi u leru. Sipao sam gorivo, jer je bilo pri kraju ali jos nije gorela lampica za rezervu. Posle sipanja goriva jedva samupalio auto. Gasio se jos 3 puta za 2 km. Pre parkiranja su se iz auspuha cule i 2 ili 3 eksplozije. Pomagajte drugovi...
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Skoda Fabia 1.4 mpi, 2002 godiste Gasi se.

Možeš li nam još malo opisati kako je radio kad upali,trokirao je ili nije,vukao je normalno ili nije,svetli lampica dok radi ili ne,trza-netrza...
    Da li bi mogao sada da upali i kako? Ima li ugrađen gasni uređaj,dodatni alarm ili neku blokadu motora?Stalno puca iz auspuha ili samo kada dodaš-oduzmeš gas...
    Ma sve što ti padne napamet,ma koliko izgledalo glupo,može da pomogne.

Comment

• magsavers
      CBC Član
      • 08.05.2010
      • 10
      • Beograd

Nista ne izgleda glupo, osim mene. Gasio se nekoliko puta ali posto sam se kretao onda se i palio (kao na gurku). Kada sam stao na semaforu, gasio se. Verglao sam i jedna upalio. Dok drzim gas on radi ali cudno. Cim pustim gas obrtaljka pocne da pada, koleba se oko 5000 obrtaja i onda trokira stuca u ugusi se. Nemam gas u kolima. Ima neki alarm...Ima i neki utikac protiv kradje (lici na skart samo je uzi) koji nisam vadio do kada sam kupio kola. Nemam pojma da li bi sada upalio. Zadnja cev na auspuhu mi je bila losa (duza cev) pa je verovatno sada zveknula skoro potpuno dok sam turirao auto. Kad sam pre 2,5 meseca bio u Skodinom, zvanicnom servisu rekli su mi da promenim dizne (50.000,00) i termostat 7000,00 din a ja sam im se zahvalio i otisao...Celu zimu me je zaludjivao. Ujutru na -10 upali bez greske a onda posle 5 minuta voznje stanem da sipam benzin i ne mogu da upalim dok se potpuno ne ohladi ili nemam pojma sta vec. Ulje sam koro menjao ali to nema veze sa ovim problemom. Inace trokirao mi je zadnjih 10 dana ujutru kada krecem ali je posle 5 min radi dobro celog dana.

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

U tom slučaju ti svetli lampica na instrument tabli narandžaste boje dok motor radi?
        Simptomi i jesu kao da su zapušene dizne. Trebao bi da posetiš dobrog majstora da dijagnostikuje kvar jer ti to svesno vučeš predugo,tako da je moguće da će biti tu nešto vezanih problema.

Comment

• magsavers
          CBC Član
          • 08.05.2010
          • 10
          • Beograd

Znam. Ne gori lampica dok radi motor, a kada krene da se gasi onda se naravno popale i lampice. U svakom slucaju moram kod majstora. Trebao sam da ocistim rezervoar kada sam cistio dizne i menjao filter. To je sve bilo toliko zapuseno da ja nemam pojma kako je isao auto. Sigurno u rezervoaru ima svega i svacega a ja sam ga vozio zadnjih mesec dana sa po 5 litara u rezervoaru...

Comment

• magsavers
            CBC Član
            • 08.05.2010
            • 10
            • Beograd

Bio sam kod majstora. Kaze da ne rade 2 klipa. Misli da treba da promenim svecice i ,,modul paljenja,, to je deo sto stoji preko svecica umesto kablova i bobine. Potrazicu da vidim koliko kosta taj deo (on misli da je oko 7000,00 din). Naravno on samo misli da je to uzrok, nije 100% siguran.

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Nema modul izjedna nego četiri bobine,svaka svećica svoju bobinu.

Ispravka(neću da brišem): taj stariji model IMA dis bobinu sa pojačivačem na njoj sastavljenu iz dva dela,jedan za 1. i 4. cilindar a drugi za 2. i 3. cilindar.

Izvinjavam se za pogrešnu info.

Comment

• majstorbob80
                CBC Veteran
                • 13.05.2008
                • 184
                • beograd
                • 735E32, 525E39 Mlook

Ako ima detonacije u auspuhu to znaci da ne sagoreva smesu u cilindru. Prvi korak a i naj jeftiniji svecke. Koliko je auto presao?
                Čovek se uči dok god je živ!!

Comment

• magsavers
                  CBC Član
                  • 08.05.2010
                  • 10
                  • Beograd

108.000 km. danas je svecice pogledao majstor. crne su, cadjave, suve. On misli da rade. 30.000 km nisu sigurno menjane, ja sam naime kupio kola pre 2.5 godine...

Comment

• majstorbob80
                    CBC Veteran
                    • 13.05.2008
                    • 184
                    • beograd
                    • 735E32, 525E39 Mlook

Crne, prljave, cadjave, misli da rade? Druze menjaj te svecke matore a presle 30k.
                    Čovek se uči dok god je živ!!

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Kod nje svecice prelaze 60k, Crne i cadjave su jer nesto nije u redu, to ne znaci da svecice ne rade kako treba.
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Vidan KV
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2007
                        • 432
                        • Kraljevo
                        • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

......to što prelaze 60 hiljada ne znače i da su dobre a i pitanje je koje su stavljene jer se najčešće ide na jeftinije solucije........nije mi jasno zašto pre svega niste uradili dijagnostiku jer nekih grešaka mora da bude u ECU-u.........nove svećice,čitanje/brisanje grešaka pa idemo dalje.......pozzzz!

Comment

• magsavers
                          CBC Član
                          • 08.05.2010
                          • 10
                          • Beograd

Uradio dijagnostiku (2600 din). Svecice da se promene (jesu skodine ali nisu za ovaj model), Termo davac i Modul (to stoji preko svecica i tu je i bobina...auto nema kablove...). Valjda je to to. Znacu kada popravim ovo sto su mi rekli. Hvala svima...

Comment

Working...
                          X