ler gas - katalizator - sonde ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ljubo
    CBC Senator
    • 18.10.2005
    • 278
    • Kraljevo

ler gas - katalizator - sonde ...

ovako... auto u pitanju je Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 2002.g.
    vise pitanja, pa idemo redom:

1. auto je dugo vozen sa ubacenom obicnom cevkom umesto katalizatora, auto ima po lambda sondu pre i posle katalizatora...
    racunar nije javljao nikakvu gresku, kako na kontrolnoj tabli tako ni na dijagnostici, kako je to moguce?
    da nije onda u pitanju kvar lambda sonde?

2. da li je rad ler gasa normalan ako auto ide 'sam od sebe' u drugoj brzini? odnosno, krecem se malom brzinom i ucini mise da ima povecan ler gas, sklonim obe noge sa pedala, menjac u drugoj i auto plovi bez trzaja...
    takodje, kada tokom voznje naglo sklonim nogu sa papucice gasa, obrtaji motora ne padaju odmah vec sa zadrskom od recimo do jedne sekunde.
    desavalo mi se i da mi se papucica gasa zaglavi... kada sam prvi put to osetio, a isao sam za Beograd, pa tamo u ovlasceni servis gde su me jedva primili i kao resili problem tako sto su ocistili malo sistem... dijagnostika je javila gresku u smeshi...
    a drugi put sam osetio posle nekog perioda u par navrata, ali je pritisak na papucicu resavao problem.

3. uopste mi ne radi pokazivac nivoa goriva u rezervoaru (digitalni je u pitanju, cela tabla je takva) - kad mu sipam do vrha, racunar pokazuje da ima pola rezervoara.
    vozim normalno i kada racunar pokaze da nemam vise goriva, ja u stvari imam jos pola rezervoara!

Resio sam da polako vidim sta je ovde problem, pa sam prvo resio da umesto one cevke ubacim univerzalni katalizator.
    Receno - ucinjeno.
    Motor je tisi, kada je bas hladan hoce da ima poneku knedlu (ipak ga malo guse katalizator za razliku od situacije sa cevkom)...
    Nivo goriva u rezervoaru je poceo cini mi se da realno pokazuje stanje goriva.

Ostali problemi su ostali...

Sta moze da bude i kako da ih resim?
  • Ljubo
    CBC Senator
    • 18.10.2005
    • 278
    • Kraljevo

Re: ler gas - katalizator - sonde ...

Bilo kakva pomoc bi dobrodosla...

Nalazim se u prelomnom trenutku... vec sam neplanirano dosta ulozio u ovaj auto a trebalo bi jos da ugradim plin.
    nisam siguran da li da ugradjujem, tj. da li da auto zadrzim kod sebe vise godina ili ne, pa su mi potrebni saveti u vidu odgovori na gornji post.

hvala!

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Re: ler gas - katalizator - sonde ...

Teško će ti neko pomoći ok otoga bez neke dijagnostike, analize izduvnih gasova i sl. To što si opisao ne verujem da je neki kvar koji zahteva puno para za popravku ali opet trebal obi otići u neki dobar servis koji zna da pregleda auto i da ti kaže šta je uzrok povremenom zadržavanju gasa il itoj knedli. Može biti kontrola ler gasa samo da je prljava a može biti i nešto drugo, knedla je verovatno neprilagodjena smeša u tom trenutku a ne posledica katalizatora sem ako je baš teški divljak.

Isto tako treba proveriti zašto se nije palila lampica dok nije bilo katalizatora, da li je sve sa žicama ok.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
      X