Novi sam clan foruma i trazim pomoc za resavanje svog problema.Naime,posedujem ASTRU G 1.6 2001. sve je bilo OK za ovih 6-7 meseci koliko je vozim ali pojavio se problem u toku voznje u vidu zujanja-zvizdanja ili skripanja ali nakon predjenih 20-tak km i to se cuje negde napred.Upocetku je to bilo samo kada volan okrenem u desno ali se pocelo javljati i u levo ali redje.Kada volan mrdam levo desno zvuk nestaje i dolazi i nakon 5-10 min.zvuk nestaje i ne javlja se recimo 100km i ponovo se desi ista stvar.Cim sam uvezao auto uradi sam veliki servis,zamenio ulje menjaca,desnu kuglu...Majstor koji mi to odrzava je podizao auto i okretao tockove ali se nista ne cuje i on smatra da nije lezaj u pitanju jer on bruji a ne zvizdi i kaze da on kad ode onda stalno stvara brujanje.Molim za pomoc i hvala !
zujadnje-zvizdanje kod opel astre g 1.6
Collapse
X
-
Re: zujadnje-zvizdanje kod opel astre g 1.6
Stavi srafciger na alternator i probaj da cujes da li su lageri u pitanju...ako imas mogucnost skini kais od alternatora i na kratko upali auto pa vidi da li se i gde cuje zvizdanje...moguce i da se kais navlazi pa se cuje ili spaneri...moguce i da zupcasti kaci o zastitnu plastiku ili tocak o plasticnu zastitu(gace)...
Comment
-
-
Re: zujadnje-zvizdanje kod opel astre g 1.6
Resio sam problem.....isao sam u opelov servis i receno mi je da su diskovi malo deblji te oni struzu , prilikom opterecenja na desnu stranu, te tako nastaje zujanje odnosno zvizdanje......Hvala svima koji su se potrudili svojim savetima da mi pomognu!
Comment
-
Comment