Peugeot 106 Rallye '96 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tihhanna
    CBC Početnik
    • 14.06.2010
    • 3
    • Podgorica

Peugeot 106 Rallye '96 1.6

Postovana gospodo,

Nadam se da je neko vec imao ovakav problem, jer u suprotnom cini mi se...ode moj Pezosum na otpad!!!
    Vec nekoliko mjeseci imam isti problem: gasi se u voznji! Vjerovatno niko ne bi imao strpljenja da cita gdje sam ga sve vodila...kod elektricara, mehanicara, ovlascenog servisera...

Promijenim kablove- radi dva dana besprekorno i opet isto! Promijenim svjecice...dva dana i isto... Ciscene su dizne, skidan rezervoar... Sto se tice mehanike- majstor je dio po dio mijenjao drugima i nema promjene; osim na voznju-dvije!? U ovlascenom servisu su rekli da je racunar motora, koji smo takodje mijenjali i nista!!!

Poslednje...prije par dana zamijenjen je relej racunara (koji se nalazi ispod kontr.table) i senzor na radilici: odusevljenje je trajalo cijeli dan i PO.
    Cini mi se da su majstori usaglaseni u stavu da racunar kupi neki pogresan parametar?!

Ono u sto sam JA sigurna jeste da se stanje pogorsava kad boravi neko vrijeme na suncu i na vecem broju obrtaja!?
    Nakon sto se ugasi- nekad je dovoljno da se upali i nastavim sa voznjom, a nekad ga upalim i ne reaguje na gas po nekoliko minuta...muci se sam za sebe (kao da nema goriva) pa proradi nakon 3-4 gasenja i paljenja. Ler gas varira...pred samo javljanje problema vise nego obicno! Ucestalo se pali i signalna lampica sa K znakom na instrument tabli...

Ako li je neko imao slicnih problema- zna koliko zivaca me sve ovo kostalo; a oni koji nisu neka izvinu na smetnji

Hvala...
  • djape1977
    CBC Senator XXL
    • 08.03.2008
    • 401
    • bg
    • fiat 132 i lada 2103

Re: Peugeot 106 Rallye '96 1.6

prilicno sam siguran da je problem koji opisujes posledica nekog loseg kontakta u elektroinstalaciji. jedino dobar i uporan elektricar to moze da resi. neki rasklimani konektor, lose uzemljenje, korodirana zica...

na mazdi mog burazera ima neki kabl koji cim pipnem motor se ugasi. u voznji se manifestuje tako sto se rad motora na trenutak prekine najcesce u krivini, tj kad se mrdne kabl

Comment

• tihhanna
      CBC Početnik
      • 14.06.2010
      • 3
      • Podgorica

Heh...cini mi se da elektricarima manjka strpljenja kad su ovakvi problemi u pitanju! Skoro mjesec dana je jedan pokusavao da otkrije kvar!? Navodno..! Vjerovatno se takve popravke ne mogu naplatiti dovoljno, a iziskuju mnogo truda.

Pokusacu sa jednim poznanikom koji vazi za dobrog elektricara...

Hvala Ti puno na odgovoru. Svakako cu podijeliti rjesenje sa vama- ukoliko se ikad dogodi...

Comment

• LuccaGabazzi
        CBC Senator
        • 16.09.2005
        • 294
        • pole position

A da nije mozda onaj senzor sto stoji na usisnoj grani, mene je to mucilo na saxu...slicni simptomi...
        Billionaire Boys Club

Comment

• tihhanna
          CBC Početnik
          • 14.06.2010
          • 3
          • Podgorica

konektor ispod racunara i lambda sonda...za sad radi

Comment

Working...
          X