Pali se lampica za dijagnostiku i svetli bez prestanka jedan period (dve nedelje) i iz cista mira se ugasi,kroz izvesno vreme se upali ali prodje period od nekoliko dana.Samo da napomenem da imam ugradjen plin sekvent landi. Gas sam ugradio mesec dana nakon kupovine auta a lampica mi se pre ugradnje nije palila.Oterao sam u fiatov servis na dijagnostiku(kad sam upalio auto da krenem lampica se ugasila),na dijagnostici su mi rekli da ima greska zapisana da nije dobro ubrizgavanje u prvom cilindru i da nisu sigurni da li je zbog plina nastala greska. Nakon par dana lampica mi se ponovo upalila.Radio sam dijagnostiku sa fiatecu scan 2.1 dok je lampica svetlila i greska je bila sledeća p1171-dtv self learn parameter.Greska je izbrisana i nije se palila neko vreme pa se ponovo upalila i opet na dijagnostici pokaze isto.Majstor sto je ugradio plin kaze da ako plin nije dobro nastelovan lampica se odmah pali i ne moze da da u jednom cilindru bude dobra smesa a u drugom ne.Mene najvise interesuje na kom principu se pali lampica?Kada lampica svetli da li je je greska prisutna ili nije? Interesuje me zasto se posle nekog vremena ugasi?
fiat brava 1.2 16v,2001- pali se lampica za dijagnostiku
Collapse
X
-
Re: fiat brava 1.2 16v,2001- pali se lampica za dijagnostiku
Lampica se pali kada na jednom kontaktu ima + a na drugom - tj razlimu potencijala u narodu još poznat i kao napon.
Lampica svetli kada je greška prisutna.
Lampica se ugasi zato što greška nije prisutna.
Comment
-
-
Prvi put je diagnostika radjena na EXAMINER-u, tada je lampica bila ugasena i postojo je zapis o gresci da u prvom cilindru nije bila dobra smesa, posle kad je bila upaljena lampica brisao sam gresku sa fiatecuscanerom i nakon brisanja se nije palila neko vreme.Samo mo nije jasno funkcionisanje lampice,jer po nekom pravilu kada je lampica upaljena greska je prisutna,ali tada lampica sija i na benzinu i plinu,ali kad gresku obrisem ne sija.
Comment
-
-
nije to do plina, to je do benziskog dijela. Jer benziski Ecu prati rad motora i ima jednu lambdu za 4 cil, ali sposoban je 1 takt podijelit u 4 grupe i tako utvrditi loše palenje na nekom od cilindara. Tu se vjerojatno radi o bobini, koja povremeno ne da varnicu i na izlazu se pojavljuje bogata smjesa.
Comment
-
-
Ko i kako podeli jedan takt u četiri grupe?Čime i gde se to deli? Voleo bih da nam malo pojasniš,pošto vidim da si dobar poznavalac materije,ako ti ne oduzima suviše strpljenja i vremena.Hvala!
Comment
-
-
Fiatov motorni racunar gresku za losu smesu na jednom od cilindara ne moze videti.Preko Lsonde vidi ali sve ukupno za sve cilindre.
Tako da to sto je video eskaminer je verovatno lose prezentirano od strane onoga ko je tumacio greske.
Comment
-
-
Evo primera sa kodovima gresaka
Problemi su poceli neposredno po ugradnji sekventa, i posto majstor plina nije mogao da mu resi problem,morao je da demontira uredjaj i da vrati novac,Gresku je napravio(a mozda i nije) i trebao da vidi plinadzija,ali nije znao sta da gleda.Sto je najgore po vlasnika,problem ostao...menjane svecice,prane dizne,bobina...problem i dalje prisutan....
S obzirom da ti nemas trzanja i gusenja motora ,dovoljno je samo bolje nastelovati plin.
Comment
-
Comment