Benzin Gas problem [Punto 1.1, 55kw, 99g]

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mihailomix
    CBC Početnik
    • 01.07.2010
    • 7
    • Cuprija

Benzin Gas problem [Punto 1.1, 55kw, 99g]

Pozdrav svima. Zovem se Mihailo i pisem iz Cuprije . Od skoro vozim Punto 1.1 + plin (obican), i vec imam problem .

Auto na benzin nije vozen duze vreme i na benzinu nece da radi (ne prima gas, maltene nije moguce voziti). Majstor je konstantovao da je racunar otisao. Zamenjen je racunar (naravno polovan) i auto je na benzin odlicno radio. Ali sreca je kratko trajala , svega par dana dok nisam ponovo prebacio na plin. Posle par prebacivanja benzin-plin auto je ponovo davao iste simptome na benzinu, dok je na plin isao po starom. Ponovo kod majstora koji konstatuje da je opet otisao racunar... Razlog po njemu jeste losa instalacija plina, tj. prilikom promene benzin-plin plin ne menja nekakav polaritet (+-) ili nesto, vec samo daje jedan, sto dovodi do crkavanja racunara. Naravno ponovna zamena racunara je usledila i plin je raskacen dok se ne utvrdi problem (opet po mom dzepu , namestio je auto na benzin i za voznju na benzinu garantuje, za plin ne).

Na benzin vozim vec ~mesec dana. Auto ne pokazuje nikakve probleme, tj. ide odlicno. Ovih dana planiram da odem kod drugog majstora za plin da bi se plin raskacio i proverio. Zanima me ukoliko je neko imao slican problem moze li mi reci sta da ocekujem, tj. koliki to kvar moze biti... Koliku cu morati da rasirim novcanik ako mi se ovo isplati da radim .

Jos jedna bitna stvar . Auto se moze voziti na plin sa pokvarenim racunarom (tako je radio prethodni vlasnik ). Koliko je ovo dobro na duze staze ? Tj. da li vredi da se izlazem trosku da bih osbosobio auto da radi i na bezin i na plin ? Dovoljno je da vratim pokvareni racunar, prodam ispravan da izvucem deo para i guraj Jano uz planinu... Ova solucija mi se nimalo ne svidja, i ne verujem da cu to da uradim. Ali ipak dajte misljenje i savet .

Pozdrav!
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Benzin Gas problem [Punto 1.1, 55kw, 99g]

Ja kad vidim ovakvu poruku, srce mi se cepa... Mislim se zašto sam ja jedini šaban na svetu koji nema ovakve mušterije, zašto meni uvek dodju oni koji su zahtevni i sve znaju. kad ću da pustim mozak na pašu malo i drpam pare onako okolo i bez blama...

Nije tebi ništa lično upućeno jer nije tvoje da znaš sve o kolima nego tvom majstoru što ti je dva puta menjao ispravan kompjuter. Sumnjam da ga je ijednom menjao ali ajde...

Obzirom da sada radi na benzin, nemoj više ići kod tog majstora jer pretpostavljam da će sledeće da ti menja krov pošto i to ume da se pokvari... Treba da nadješ dobrog majstora za plin pa će raditi na benzinu i plinu kako treba.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mihailomix
      CBC Početnik
      • 01.07.2010
      • 7
      • Cuprija

Racunar je u gepeku. Mogu ti ga poslati pa ti licno proveri, ili mi reci gde da ga odnesem i posaljem na dijagnostiku. Inace bio sam prisutan kada je racunar menjan i kacen na dijagnostiku. Covek nista nije krio niti je sta radio bez mog odobrenja. Za konstataciju kvara trazio je 800 din. Nisam bio obavezan da radim kod njega, mogao sam kod bilo kog drugog. Zasto nisam ? Kod njega sam otisao po proverenoj preporuci, a ne u kola pa kod prvog na koga naletim. Daleko bilo da sam dosao kod tebe .

Comment

• mihailomix
        CBC Početnik
        • 01.07.2010
        • 7
        • Cuprija

Na ovom forumu ne mogu da editujem post ? Novi onda:

Originally posted by Dora
        Obzirom da sada radi na benzin,
        Radi. Znaci da bi auto normalno radio na plin, prethodno mora dobro raditi i na benzin, tj. problem sa benzinom morao sam resiti kad tad. Sta bi se desilo u zimskom periodu kada auto ne bi radio na bezin vec samo na plin (kao sto j bilo pre servisa) ? Vidim da radis autogas pa daj par saveta .

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ja sam nekad verovao u deda mraza pa me razočarali, teško da mogu poverovati da dva kompa crknu, nije to baš šibica pa plane tek tako...
          Savet sam ti već dao, nadji dobrog majstora za gas i objasniće ti sve. Možeš i ovde provesti par sati i pročitati mnogo o adaptaciji benzinskog ECU-a na loše parametre koje daje loše podešen gas i problemima u vezi sa tim.

Nisi me razumeo, slažem se da mora dobro raditi na benzin, samo sam hteo reći da ne odeš opet kod tog po preporuci jer eto tebi trećeg računara u istom autu, mislim da bi i Ginis bio zaprepašćen

Što daleko bilo da si došao do mene? Pa nisam ni ja rutav na pare, mogu i ja neku kintu uzeti ako je mukte

https.autogas.rs

Comment

• majstorbob80
            CBC Veteran
            • 13.05.2008
            • 184
            • beograd
            • 735E32, 525E39 Mlook

Ajde molim te reci imas li kod kljuc na autu?
            Čovek se uči dok god je živ!!

Comment

• ciklon
              CBC Senator XXL
              • 11.08.2008
              • 362
              • Beograd

Ja kad vidim ovakvu poruku, srce mi se cepa... Mislim se zašto sam ja jedini šaban na svetu koji nema ovakve mušterije, zašto meni uvek dodju oni koji su zahtevni i sve znaju. kad ću da pustim mozak na pašu malo i drpam pare onako okolo i bez blama...
              Zato što ti imaš forum pa se ljudi edukuju. Eto, i ja sam danas izigravao majstor Mitu, menjao filtere i svi prsti su tu.

mihailomix , šta da ti kažem, u vezi auto-gasa, dorina ti je kao dogma, u to se ne sumnja.
              Na tvom mestu bi se malo poigrao, sada kada je plin raskačen, i zamenio opet kompove. Ubo onaj "pokvareni" da vidim kako će da radi na benzinu i samo na benzinu.
              ponika marke ROG :-)

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ma nemam ja ništa protiv toga da ti ili bilo ko drugi sam promeni filter ili popravi bilo šta, čak ću i da pomognem ako vidim da išta razume od toga što pričam, nego se jedim kako niko ne dodje da mu promenim ispravan isparivač za ispravan i tak odva puta i još dadodje ovde da me hvali... ja tu milinu nikad neću doživeti, šmrc...
                Možda je razlog i taj što ja to nikad ne bih uradio

Za odgovor ne verujem da će biti, iz nekog razloga, ljudi ne vole da budu prevareni a ako već budu, ne govore o tome...

https.autogas.rs

Comment

• majstorbob80
                  CBC Veteran
                  • 13.05.2008
                  • 184
                  • beograd
                  • 735E32, 525E39 Mlook

za kod kljuc sam pitao zbog kompa, uopste nije naivno stavljati drugi komp zbog koda.
                  Čovek se uči dok god je živ!!

Comment

• mihailomix
                    CBC Početnik
                    • 01.07.2010
                    • 7
                    • Cuprija

Originally posted by majstorbob80
                    Ajde molim te reci imas li kod kljuc na autu?
                    Mislim da je kodiran, nemam rezervni da bih mogao sigurno da znam. Manuleno sa kljucem u bravu radi sve normalno (zakljucavanje, otkljucavanje, plajenje). Ima li to kakve veze ? Dobio si detaljniji pp, jer nisam mogao preko mobilnog da kliknem na dugme odgovor.

EDIT: Sad vidim da si odgovorio. Kljuc normalno radi sa novim racunarom.

Originally posted by ciklon
                    Na tvom mestu bi se malo poigrao, sada kada je plin raskačen, i zamenio opet kompove. Ubo onaj "pokvareni" da vidim kako će da radi na benzinu i samo na benzinu.
                    Ne znam koliko mi je to pametno to sam da radim... Dovoljno je samo da ih jednostavno zamenim ? Ne treba tu nista dodatno da se podesava ?

Što daleko bilo da si došao do mene? Pa nisam ni ja rutav na pare, mogu i ja neku kintu uzeti ako je mukte
                    nego se jedim kako niko ne dodje da mu promenim ispravan isparivač za ispravan i tak odva puta i još dadodje ovde da me hvali... ja tu milinu nikad neću doživeti, šmrc...
                    Iz ovoga covek moze svasta da pomisli . Nisam imao nameru da te uvredim naravno, da kazem da si kvaran a nikada te nisam ni video ni cuo. Vidis smajli na kraju recenice. Siguran sam da ti dolaze "oni koji ne znaju bas sve", sad da li ti to iskoristis to ne bih znao... I za to sto je za tebe "mukte" neko se grdno pomucio. Ne zaboravi da i ti mozes nekome uleteti u jasle . Nadam se da nisi takav jer bi onda ovom forumu znatno pao rejting .

i još dadodje ovde da me hvali...
                    Nisam nikoga hvalio, vec sam pomenuo da sam bio prisutan kada je majstor radio dijagnostiku na starom (gde se prikazuje greska) i menjao novi posle koga je sve radilo. Mislim da nisam prevaren sto se kvara tice, em sto sam bio prisutan kod popravke em sto je serviser "proveren" (da ne objasnjavam zasto). Sigurno ne bih dosao ovde da se hvalim a deo problema je jos uvek prisutan.

Za odgovor ne verujem da će biti, iz nekog razloga, ljudi ne vole da budu prevareni a ako već budu, ne govore o tome...
                    A ko to voli da bude prevaren . Ljudi ja sam ovde dosao da pitam za pomoc, ne da p****m pa cutim . Ne bezim od toga i da jesam prevaren, moze se i to ispraviti .
                    Ako utvrdim da sam prevaren (uz vasu pomoc) to necu kriti niti ce se to lepo zavrsiti . Imam racunar kod sebe, jos jednom ako neko zna servis kome mogu da posaljem da izvrsi dijagnostiku i mozda popravi slobodno nek ostavi info na pp.

A sad glavno pitanje, zna li neko sta to moze zezati kod plinske instalacije ? Da bih znao sta da ocekujem. Dora ?

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Shvatio sam kao šalu ili bar ne zlonamerno, nije problem, i ja sam se šalio

Da pojednostavim, imaš komp kući čim ovde kuckaš, zapatiš neku gejovsku viruščinu i sve ti se sprca, dodje neki ardvare stručnjak i kaže sve je ovde pokvareno (što ti vidiš i sam i bez nejga) i kaže moramo menjati komp i promeni ga. nadalje svi srećno žive, imaju dece, udaju se, pardon obrnuto i čiača miča gotova priča.. Ali zli virus vreba iz zasede nonstop i eto njega opet. Isti stručnjak kaže e opet se sve sprcalo i menjaj komp ali ti ovaj put stavi antivirus (skine gas) i gle čuda komp radi...

Elektronika u ECU-u nije baš toliko osetljiva inače bi goreli ko sveće, teško to crkava, mora se neko baš pomučiti da mu to uspe. Da je "majstor" za plin odradio neki zbrlj sa strujom, komp bi crkao odmah a ne posle nekolik odana ili nešto rada na plinu. kad nešto takvo naidje on pusti beli čarobni dim bez koga ne može da radi i mrtav je zauvek pa i za kopčanje dijagnostike. kako je utvrdio dijagnostikom da je komp mrtav?

Sa druge strane "majstor" za gas je trebal oda uradi neke dodatne operacije da do ovoga ne dolazi. U kratkim crtama, majstor za plin je fušer a majstor za benzin je dunster.

Prvi zato što nije uradjeno kako treba a drugi zato što je dva puta menjao komp za istu stvar, mislim utvrdi da ne valja, zameni komp i opet ostavi sve kako je bilo?

Ovo je samo teorija, ne mora to biti tako ali mi se nešto javlja da je baš tako....

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

mihailomix , šta da ti kažem, u vezi auto-gasa, dorina ti je kao dogma, u to se ne sumnja.
                        Ovo je samo teorija, ne mora to biti tako ali mi se nešto javlja da je baš tako....
                        Meni se ništa ne javlja...

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Ispustiš betonski blok na nogu, verujem da će ti se svašta javiti...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Biće dovoljno da spustim zgodnu predstavnicu lepšeg spola...

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Pa Stratose, to se ne spušta na nogu bre...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X