Interesuje me gde i po kojoj ceni mogu da zamenim hidropodizace i koliki je rizik upututi se sa kolima kojima se cuju na put od 1500 km. Da li postoji rizik i koji je? Hvala unapred dobri ljudi..
Golf IV 1,4 benzin Hidropodizaci...
Collapse
X
-
Re: Golf IV 1,4 benzin Hidropodizaci...
Trebalo bi pokušati sa pranjem motora iznutra koje može da donese dobre rezultate.Takođe je moguće i skinuti hidro podizače i oprati ih i doterati da rade bešumno.Menjaju se samo oni koji su mehanički oštećeni.
Loši hidropodizači progresivno ubijaju bregastu/e,znači da kvar treba rešavati urgent da nebi šteta bila mnogo veća.
Za procenu iz upita ti niko ne može reći pouzdano.
Moj slučaj:U okolini Leskovca mi je crkao jedan hidro podizač i prouzrokovao oštećenje bregaste kao i zaribavanje mehaničke pumpe za gorivo koja se nalazila na bregastoj.Zbog pada pritiska ulja,jer je taj hidro podizač propuštao pritisak,su oštećeni i ostali vitalni elementi motora.Imao sam sreće pa je izdržao auto do Novog Sada ali je šteta bila značajna.Posle ovog eksperimenta a posle popravke kvara na glavi,pritisak ulja je bio znatno niži a potrošnja ulja se drastično povećala.Kratko sam ga posle toga vozio.
-
-
Pa onako cuju se kad je hladan,posle kad se zagreje ne cuju se uopste,mislim skoro uopste..Znaci ne bih trebao da imam problema,neki majstor mi rekao da mogu da vozim jos 10000 i da ne bude problema npr...
Comment
-
-
Baš tako. Na mom starom Subaruu su zveketali. Nekad nije prestajalo ni kad se motor ugreje. Prvi korak ka rešavanju je bilo sipanje gušćeg ulja i uspevalo je, a kasnije sam zamenuo. Igrom slučaja našao sam samo 7 komada, a po pravilu je tebalo svih 8. Sve sam uzeo polovne i sve se sredilo. Posledica nije bilo, a prešao sam baš dosta kilometara sa zveketanjem.San ispunjen. Impreza Turbo.
Comment
-
Comment