dacia logan 1.4MPI (2005) short trim fuel prevelik

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Antoaster
    CBC Senator XXL
    • 07.12.2007
    • 343
    • Beograd, Voždovac

dacia logan 1.4MPI (2005) short trim fuel prevelik

Slow ili long term trim fuel oko 25-30 to jest da je prebogatu smesu, naravno pri radu na benzin i to visednevnom. Ovo otkriveno na redovnom gasnom sevisu u BRC u potvrdjeno u vise navrata par zadnjih dana. Short je ok osciljuje oko nule do 10 ali nikako da se sravnaju. Zadnja lambda promenjena pre par dana i isto posle dosta kilometara na benzin. Svecice nove, filter vazduha nov, ventili podeseni, brizgaljke ciscenje.
    Auto se u poslednje vreme vuko na gas i na benzin pogotovo kad je razgrejan pa smo ga pogledali malo detaljnije pogledlali na gasnom servisu. Usisna grana mozda malo vise prljava od ibera ali grlo ocisceno, motor ne trosi ulje. Kolko mi se cini ni vakum ne moze da curi negde. Tokom dijagnostike svi senzori ok bar na prvi pogled i sto je najvaznije ne pali lampicu.
    Ajde ljudi ko ima neke ideje odakle poceti, sta raditi....
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: dacia logan 1.4MPI (2005) slow trim fuel prevelik

Što je menjana zadnja lambda sonda?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Antoaster
      CBC Senator XXL
      • 07.12.2007
      • 343
      • Beograd, Voždovac

Zato sto se mom majstoru za gas ucinilo da je ona zakucala na istoj vredonsti to jest da se ne pomera ni na vecoj turi, zamenjena adekvatno kupljenom u Reno Sava prodavnici po katalogu.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Znao sam, tvoj majstor je papak, ta sonda obično ima istu vrednost, meri stanje katalizatora a to je ako je sve ok sa njim uvek skoro ista vrednost...Minimalne oscilacije. Idi kod pravog dijagnostičara, jeftinije ćeš proći.
        Da bi ti neko odgovorio na pitanje zašto je trim velik il iveći moraš dati više parametara, šta radi PRVA sonda, koje je vreme ubrizgavanja, kakvo je stanje dizni itd.. da ne lupam ima kolega koji se time ozbiljnije bave.
        T
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Antoaster
          CBC Senator XXL
          • 07.12.2007
          • 343
          • Beograd, Voždovac

U pravu si ovo za zadnju sondu, skola placena skupo. Kao sto sam rekao dizne ni pre toga nisu bile nesto zapusene ali sam im ih sredio wynns metodom da ih iskljucim iz liste. Posmtrajuci prednju sondu kod mog reno majstora utvrdjeno da se ponasa pri dodoavanju gasa i oduzimanja normalno i da ima azuran odziv sto opet nju ne iskljucuje kao krivca jer nije konkretno radjen njen test. Sto se tice vremena brizgaljki njih ne znam napamet a i nisam dobio log fajl. A sto je jos zanimljivije auto sad ide dobro ali tek pole duuze gradske voznje se oseti u tim laksim rezimima mala tromost sto je verovatno od tog viska goriva koje tek onda dodje najvise do izrazaja.
          Znaci pun mi je kufer mudraca po servisima ovih dana, ako neko zna coveka sa reno dijagnostikom ili misli da on moze da resi problem PM.

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Re: dacia logan 1.4MPI (2005) short trim fuel prevelik

Kilometraza auta? Svecice koje su montirane.... na kojoj vrednosti je bila zadnja sonda? Temperatura vazduha i duty cycle EVAP ventila kad je problem prisutan?
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Antoaster
              CBC Senator XXL
              • 07.12.2007
              • 343
              • Beograd, Voždovac

Auto presao 81km(73 na plin) svecice ngk kupljene u mass-u bkr6e ako se ne varam , temeraturu vazduha senzor referise korektno u trenutku kad smo gledali bila je 52c. Sto se tice duty cycle ne znam mada ne iskljucujem mogucnost postojanja vise problema. U stvari da li ga ovaj motor uopste i poseduje(evap)? Zadnja sonda je bila na 0.410 ako se ne varam.

Comment

• Antoaster
                CBC Senator XXL
                • 07.12.2007
                • 343
                • Beograd, Voždovac

Proverio sam ima Elektroventil za odzracivanje benzinskih para koliko se secam to crno crevo ide u usisnu granu, jel mozes da mi objasnis kako to sad utice na ovo cemu smo pricali? Elekrtoventil je ugradjem u upijac pa mora sve da promeni u slucaju potrebe.

Comment

• Gavra
                  CBC Senator XXL
                  • 06.03.2008
                  • 2031
                  • Beograd

Originally posted by Antoaster
                  ? Zadnja sonda je bila na 0.410 ako se ne varam.
                  koliko je dugo vozen kad je ovo izmereno? koliko je pod gasom sada a koliko na leru kad je vruc?

Comment

• Antoaster
                    CBC Senator XXL
                    • 07.12.2007
                    • 343
                    • Beograd, Voždovac

To mu je inicajlna vrednost kad se tek upali vruc a mislim i hladan a kad se vozi pa zaustavi i meri u radu motora ona varira. Koja sonda utice ili najvise utice na dugoperiodicni trim fuel, kolko sam shvatio on je vezan za ler i laka i srednja opterecenja motora. Koja je strategija koriscena tih korektevnih faktora jel racunar u zavisnosti od rezima rada motora koristi jedan od njih selektivno ili nesto drugo?

Comment

• Gavra
                      CBC Senator XXL
                      • 06.03.2008
                      • 2031
                      • Beograd

Koja je vrednost kad radi motor i vruc je? nemoj da ti cupamo reci sad a treba ti pomoc

Comment

• Antoaster
                        CBC Senator XXL
                        • 07.12.2007
                        • 343
                        • Beograd, Voždovac

Gavro imas PM

Comment

Working...
                        X